Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017 11:01

Πιστοποίηση 306 Εργοστασίου Τηλεπικοινωνιών με διεθνές πρότυπο

Το πρότυπο τεκμηριώνει και εξασφαλίζει την επάρκεια του 306 ΕΒΤ στις διαδικασίες σχεδιασμού, ανάπτυξης, κατασκευής και συντήρησης τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και συστημάτων επιτήρησης υψηλής τεχνολογίας. Το πρότυπο τεκμηριώνει και εξασφαλίζει την επάρκεια του 306 ΕΒΤ στις διαδικασίες σχεδιασμού, ανάπτυξης, κατασκευής και συντήρησης τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και συστημάτων επιτήρησης υψηλής τεχνολογίας.

To 306 Εργοστάσιο Βάσης Τηλεπικοινωνιών (306 ΕΒΤ), ολοκλήρωσε με επιτυχία την ανάπτυξη Συστήματος για την Ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει, σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ΕΝ ISO 9001:2008, μετά από επιθεώρηση από τον Οργανισμό Πιστοποίησης TÜV Austria Hellas.

Το πρότυπο ΕΝ ISO 9001:2008, τεκμηριώνει και εξασφαλίζει την επάρκεια του 306 ΕΒΤ στις διαδικασίες σχεδιασμού, ανάπτυξης, κατασκευής και συντήρησης τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και συστημάτων επιτήρησης υψηλής τεχνολογίας.

tx1

Αποστολή του εργοστασίου είναι:
α. Η συντήρηση - επισκευή όλου του Τηλεπικοινωνιακού, Hλεκτρονικού, Hλεκτοϋγειονομικού Yλικού, Ραδιοεντοπιστών RADAR και ειδικών οπλικών συστημάτων του Στρατού.
β. Ο εκσυγχρονισμός κυρίων ή επιμέρους συσκευών του Τηλεπικοινωνιακού και Ηλεκτρονικού Υλικού.
γ. Η κατασκευή και αξιοποίηση διαφόρων ειδών ανταλλακτικών παρελκομέμων και τυπωμένων κυκλωμάτων (πλακετών), καθώς και σε περιορισμένη κλίμακα κυρίων συσκευών.
δ. Εκπόνηση μελετών, σύνταξη προδιαγραφών και τεχνικών οδηγιών επί θεμάτων που έχουν σχέση με το ηλεκτρονικό υλικό.
ε. Ο ποιοτικός - λειτουργικός έλεγχος του τηλεπικοινωνιακού και ηλεκτρονικού υλικού του οποίου η προμήθεια γίνεται μέσω συμβάσεων από τη ΔΠΜ/ΓΕΣ, ή από Μονάδες.
στ. Ο έλεγχος και η διακρίβωση των ηλεκτρονικών οργάνων μετρήσεως των Μονάδων, με βάση τις ισχύουσες πάγιες διαταγές του ΓΕΣ/ΔΤΧ και τον προγραμματισμό των προϊσταμένων κλιμακίων.
ζ. Η συντήρηση επισκευή όλου του τηλεπικοινωνιακού υλικού που προωθείται από τις μονάδες απευθείας στο εργοστάσιο μετά από αίτηση του σχηματισμού και έγκριση της ΑΣΔΥΣ/ΔΤΧ.

Δραστηριότητες
Το εργοστάσιο στα πλαίσια της αποστολής του:
1. Εκτελεί συντήρηση ποιοτικό - λειτουργικό έλεγχο σε όλα τα ηλεκτρονικά υλικά του Στρατού και άλλων κλάδων των Ε.Δ. με βάση:

α. Το ετήσιο πρόγραμμα ανακατασκευών που καθορίζεται από ΓΕΣ/ΔΥΠΟΣΤΗ.(υλικά προγράμματος). Το πρόγραμμα ανακατασκευών, για τα ηλεκτρονικά υλικά, εκτελείται με τη μέθοδο επιθεώρησης - επισκευής σ' ότι χρειάζεται (INSPECTION - REPAIR ONLY AS NEEDED - IROAN).
β. Τις εγκριτικές διαταγές της ΑΣΔΥΣ/ΔΙΣΕ για υλικά εκτός προγράμματος.
2. Αναλαμβάνει επιτόπια επισκευή ηλεκτρονικών υλικών (Ραδιοεντοπιστές, Τηλεφ. Κέντρα, Εξομοιωτές κλπ)με αποστολή κινητών ομάδων επισκευών (ΚΟΕ)

3. Επιθεωρεί, σε υλοποίηση του ετησίου προγράμματος της ΓΕΣ/ΔΥΠΟΣΤΗ, εξομοιωτές αρμάτων, εξομοιωτές ελαφρών όπλων ΠΖ, Η/ΥΓ μηχανήματα και ειδικά όπλα του στρατού.

4. Το προσωπικό του εργοστασίου συμμετέχει σε πολλές και διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις του Δήμου Αχαρνών.
Ο σύλλογος των εργαζομένων του εργοστασίου διατηρεί τράπεζα αίματος στο νοσοκομείο παίδων «Αγία Σοφία».

Ιστορία
Στα πλαίσια της ραγδαίας ανάπτυξης των Τηλεπικοινωνιακών Μέσων, που πραγματοποιήθηκε με την εφαρμογή της εξελισσόμενης με την πάροδο του χρόνου τεχνολογίας μετά την λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, παρουσιάστηκε η ανάγκη δημιουργίας ενός Ενιαίου Συγκροτήματος- Εργοστασίου Βάσεως Τηλεπικοινωνίας (κατά τα πρότυπα των Αμερικάνικων Depots), το οποίο θα εξυπηρετούσε όλες τις ανάγκες τηλεπικοινωνίας του Ελληνικού Στρατού.

Το 306 ΕΒΤ συγκροτήθηκε το έτος 1953, με διαταγή του ΓΕΣ, από το συνεργείο Τηλ/νιας του 301 Εργοστασίου Βάσεως (ΕΒ) και του 339 Συγκροτήματος Εκπαιδεύσεως Στελεχών Τεχνικού (ΣΕΣΤ) που στρατονιζόταν στο Στρδο «ΠΑΠΑΔΟΓΚΟΝΑ» στο «ΓΟΥΔΙ». Την 21 Οκτωβρίου 1961 μεταστάθμευσε από το Γουδί στις Αχαρνές (Μενίδι) στην παρούσα θέση, Στρατόπεδο «Τχου(ΠΒ) Παπαστάθη Ιωάννη».

Το κυρίως Εργοστάσιο αρχικού σχήματος «Γ» κατασκευάσθηκε το έτος 1961. Η τελευταία επέκταση του εργοστασίου, έγινε με την προσθήκη του δευτέρου ορόφου ενώ πραγματοποιήθηκε και ανακαίνιση-διαμόρφωση των τμημάτων του ισογείου στη σημερινή του μορφή.Το 1999 κατασκευάστηκε και νέο κτίριο ΔΔΜ.

Το εργοστάσιο βρίσκεται στο Δήμο Αχαρνών επί της οδού Φιλαδελφείας 123, με εύκολη σχετικά πρόσβαση στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος της Ν. Φιλαδέλφειας. Σιδηροδρομικώς εξυπηρετείται από τον Σ.Σ Αχαρνών.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017 11:11