Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017 10:42

Σάλος μετά την αποκάλυψη του defenceline.gr για την παρέλαση των Εθνοφυλάκων - Όλες οι εξελίξεις

Η απόφαση προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων αλλά και απογοήτευση στους Εθνοφύλακες σε όλη τη χώρα. Η απόφαση προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων αλλά και απογοήτευση στους Εθνοφύλακες σε όλη τη χώρα.

Γράφει ο Γιώργος Λαμπράκης

Σάλος σε όλη την Ελλάδα και κυρίως στις περιοχές όπου υπάρχουν ενεργά Τάγματα Εθνοφυλακής, προκάλεσε η χθεσινή αποκάλυψη του defenceline.gr με την εγκύκλιο του Υπουργού Εσωτερικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη, που απαγορεύει στους Εθνοφύλακες να λάβουν μέρος στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2017!

Η απόφαση του ΥΠΕΣ, με αριθμό πρ. 31849 και ημερομηνία 21 Σεπτεμβρίου 2017 που απευθύνεται προς την Προεδρεία της Δημοκρατίας, τα υπουργεία, τους φορείς της αυτοδιοίκησης , αλλά και τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΓΕΕΘΑ και των Σωμάτων, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων αλλά και απογοήτευση στους Εθνοφύλακες σε όλη τη χώρα. Παράλληλα, δημιουργήθηκαν πολλά ερωτηματικά, όχι για τις προθέσεις και την άποψη της αριστερής κυβέρνησης περί Ενόπλων Δυνάμεων και Εθνοφυλακής (αυτές είναι γνωστές...) αλλά για το ότι σε μια χρονιά που έχει ανακυρυχθεί ως το Έτος Εφέδρων και Εθνοφυλάκων με δράσεις σε όλη την Επικράτεια το επίμαχο έγγραφο έφτασε μέχρι τις Στρατιωτικές Μονάδες και κοινοποιήθηκε στις Διοικήσεις, οι οποίες κυριολεκτικά δεν πίστευαν στα μάτια τους!

Η είδηση που κυκλοφόρησε αστραπιαία προκάλεσε αμηχανία σε πολλά στελέχη του ΣΞ, αλλά και των Ταγμάτων Εθνοφυλακής, καθώς οι προετοιμασίες για την συμμετοχή των Εθνοφυλάκων στις παρελάσεις ανά την επικράτεια βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ ειδικά για την περίπτωση της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης της Θεσσαλονίκης σχεδιάζεται η συμμετοχή όλων των Ταγμάτων Εθνοφυλακής από Μακεδονία και Θράκη!

Μέχρι και την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, ουδεμία επίσημη απάντηση έχει δoθεί από το ΓΕΕΘΑ ή το ΓΕΣ για το μείζον αυτό ζήτημα, παρά μόνο διαρροές και πληροφορίες... Φυσικά δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα και ο πλέον αρμόδιος, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος ο οποίος σε όλες τις επίσημες εκδηλώσεις είναι ...λαλίστατος σε σχέση με τους Εθνοφύλακες και το έργο που επιτελούν...

Όσο για την ...πιθανότητα λάθους ή του copy paste από παλαιότερη απόφαση, που επικαλούνται κύκλοι του Υπουργείου Εσωτερικών αλλά και του Πενταγώνου, θα πρέπει (αν ισχύει το παραπάνω) να απαντηθεί το εξής ερώτημα: Πως έφτασε σε Μονάδες του Στρατού Ξηράς το επίμαχο έγγραφο; Δεν το είδαν αυτοί που έπρεπε και που όφειλαν να αντιδράσουν;

Μέχρι να επικρατήσει η λογική και να επανέλθει η κανονικότητα, μέχρι να δοθεί η οριστική εντολή στα Τάγματα Εθνοφυλακής να προετοιμαστούν για να τιμήσουν όπως ξέρουν και μπορούν την Εθνική Επέτειο  με παρελάσεις σε ΟΛΗ την επικράτεια, από την Μακεδονία, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, θα επαναλάβουμε το αυτονόητο:

Η απαγόρευση στα Τάγματα Εθνοφυλακής να παρελάσουν, αποτελεί μια βάναυση προσβολή απέναντι στις Ένοπλες Δυνάμεις και κυρίως στον Στρατό Ξηράς στα Τάγματα Εθνοφυλακής, στις Διοικήσεις τους και σε κάθε ενεργό Εθνοφύλακα προσωπικά.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017 11:46