Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2017 23:14

Νέα εποχή για το Περιοδικό «Στρατιωτική Επιθεώρηση»

Η θεματολογία του περιλαμβάνει, ως επί το πλείστον, στρατιωτικά και γενικά, εγκυκλοπαιδικής φύσης θέματα. Η θεματολογία του περιλαμβάνει, ως επί το πλείστον, στρατιωτικά και γενικά, εγκυκλοπαιδικής φύσης θέματα.

Από το 1883, το Γενικό Επιτελείο Στρατού εκδίδει το περιοδικό «Στρατιωτική Επιθεώρηση». Η θεματολογία του περιλαμβάνει, ως επί το πλείστον, στρατιωτικά και γενικά, εγκυκλοπαιδικής φύσης θέματα.

Το περιοδικό έχει βραβευθεί από την Ακαδημία Αθηνών.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, το περιοδικό μετεξελίσσεται, σύμφωνα με τις απαιτήσεις των αναγνωστών. Σε αυτό το τεύχος περιλαμβάνονται:
- Η παρουσίαση της 8ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας «VIII ΜΠ ΗΠΕΙΡΟΥ».
- «Όψεις της Εξωτερικής & Στρατιωτικής Πολιτικής του Χαριλάου Τρικούπη», του Δημήτριου Μαλέση, Δρ. Ελληνικής Ιστορίας.
- «Ήπια ισχύς (soft power) από τη θεωρία στην πράξη», του Ταξιάρχου Νικόλαου Σαριδάκη.
- «Ηθική Ηγεσία ή Ηγεσία;», του Αντιστρατήγου ε.α. Δημήτριου Δημητρούλη.
- «Η αξία του σωστού και πολιτισμένου διαλόγου στη ζωή μας», του Υποστρατήγου ε.α. Ιωάννη Μερτζάνη.
- «Η Απαγωγή του Στρατηγού Κράιπε», του Λοχαγού Θεόδωρου Νικολοβγένη.
- Διάφορα θέματα ενημέρωσης και μέριμνας προσωπικού.

2 24

Για πρώτη φορά έχουν συμπεριληφθεί ως ένθετα:
- Το πρώτο μέρος του βιβλίου «Στρατιωτικές Οικογένειες», ένα καινοτόμο πόνημα της συγγραφικής ομάδας των Αξιωματικών και Στελεχών του Ψυχιατρικού Τομέα του 424 ΓΣΝΕ, απόσταγμα της στρατιωτικής ψυχιατρικής εμπειρίας.

3 19

- Το παιδικό βιβλίο «Δέκα ήρωες στην τάξη», ένα χρήσιμο εργαλείο για όλους τους μαθητές προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας (παιδιά 4-8 ετών), που αποτελεί πλάνο για τη σχολική χρονιά 2017-2018. Περιλαμβάνονται οι μήνες του διδακτικού έτους, πλαισιωμένοι από δέκα ήρωες των παιδικών βιβλίων της συγγραφέως Αριάδνης Δάντε (συγγραφικό ψευδώνυμο της Ευτυχίας Σαμαρτζοπάνου, μόνιμης πολιτικής υπαλλήλου της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ευρωπαϊκών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων του ΥΠΕΘΑ), καθώς και οι σχολικές εορτές και αργίες.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter