Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2018 09:06

Αφιέρωμα στην ΧΧ Τεθωρακισμένη Μεραρχία (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Μεραρχία, είναι ένας Σχηματισμός με επιθετικό πνεύμα, αποτελούμενος από προσωπικό με ακλόνητη πίστη στη νίκη! Η Μεραρχία, είναι ένας Σχηματισμός με επιθετικό πνεύμα, αποτελούμενος από προσωπικό με ακλόνητη πίστη στη νίκη!

Το έμβλημα της Μεραρχίας, απεικονίζει έναν τοξοβόλο Κένταυρο. Το σώμα του αλόγου συμβολίζει το άρμα, ενώ το ανθρώπινο σώμα συμβολίζει τον αρματιστή. Στην κορυφή του θυρεού, υπάρχει το ρητό ΥΠΟ ΣΚΙΗ (υπό σκιά), φράση που αποδίδεται στον Σπαρτιάτη Διηνέκη.

Ο Διηνέκης ήταν ένας από τους 300 Σπαρτιάτες, που έλαβαν μέρος στη μάχη των Θερμοπυλών το 480 π.Χ., υπό τον βασιλιά Λεωνίδα. Ο Σπαρτιάτης οπλίτης, έμεινε γνωστός εξαιτίας της απάντησης του «καλύτερα, θα πολεμήσουμε υπό σκιά», όταν κάποιος παρατήρησε, ότι οι Πέρσες είναι τόσοι πολλοί, ώστε τα βέλη τους θα σκέπαζαν τον ήλιο. Η φράση αυτή, που έμελλε να γίνει συνώνυμη της ανδρείας, της τόλμης και της περιφρόνησης του θανάτου, αναγράφεται πάνω στον θυρεό της Μεραρχίας και συμβολίζει το ύψιστο ιδανικό των Ελλήνων για την Πατρίδα τους.

Η Μεραρχία, είναι ένας Σχηματισμός με επιθετικό πνεύμα, αποτελούμενος από προσωπικό με ακλόνητη πίστη στη νίκη, υπερηφάνεια για τις δυνατότητες του, χαμόγελο και υψηλή αυτοπεποίθηση.

Ακολουθεί ένα σύντομο βίντεο το οποίο παρουσιάζει το έργο, τις υποδομές και τις δραστηριότητες της ΧΧ ΤΘΜ.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

 

 
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2018 08:52