Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2018 09:25

Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΣ σε Μονάδες και Υπομονάδες της Περιοχής της Λαμίας

Ο Αρχηγός κατά την επίσκεψή του, συνομίλησε με το προσωπικό και ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες των Μονάδων και Υπομονάδων. Ο Αρχηγός κατά την επίσκεψή του, συνομίλησε με το προσωπικό και ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες των Μονάδων και Υπομονάδων.

Την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, επισκέφθηκε το Κέντρο Υλικού Πολέμου (ΚΕΥΠ), την 63 Μονάδα Επιστράτευσης (63 ΜΕ), τον 36 Λόχο Διαβιβάσεων (36 ΛΔΒ) στο Στρατόπεδο «Αθανασίου Διάκου-Συνταγματάρχη Τσακάλου» και την 695 Αποθήκη Βάσης Πυρομαχικών (695 ΑΒΠ) στο Στρατόπεδο «Ανθυπολοχαγού Πανουργιά», στην περιοχή της Λαμίας.

Ο Αρχηγός κατά την επίσκεψή του, συνομίλησε με το προσωπικό και ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες των Μονάδων και Υπομονάδων, όπως παρακάτω:

- Τη διεξαγωγή Βασικού Σχολείου Υλικού Πολέμου με εκπαιδευόμενους Ανθυπολοχαγούς και Μόνιμους Λοχίες Τάξης 2018.

- Τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες της 63 ΜΕ.

- Τις δραστηριότητες της 695 ΑΒΠ, αναφορικά με την παραλαβή, ταξινόμηση, αναστοίβαξη και διανομή πυρομαχικών και εκρηκτικών πάσης φύσεως σε όλο τον ελλαδικό χώρο. Πραγματοποιήθηκε επίδειξη από το εξειδικευμένο προσωπικό, των μέσων και υλικών που χρησιμοποιούνται για την καταστροφή εκρηκτικών υλών και του εξοπλισμού του χημείου όπου διενεργείται στη Μονάδα ο ποιοτικός έλεγχος της πυρίτιδας.

Τέλος, ο Αρχηγός πραγματοποίησε ομιλία προς το προσωπικό της Φρουράς Λαμίας, κατά την οποία το συνεχάρη για τον επαγγελματισμό και την αισιοδοξία που το διακρίνει, το ενημέρωσε για την πραγματοποίηση σειράς δράσεων στο πλαίσιο του «έτους Μέριμνας Προσωπικού», αναφέρθηκε στην αξία της συνεχούς εκπαίδευσης, στο ρόλο του Στρατού Ξηράς ως βασικού παράγοντα αποτροπής, καθώς και στην κοινωνική του προσφορά. Επίσης, επεσήμανε την αναγκαιότητα μείωσης της γραφειοκρατίας με την εκμετάλλευση των δυνατοτήτων των νέων τεχνολογιών.