Κυριακή, 01 Δεκεμβρίου 2013 14:26

ΑΣΔΕΝ: Τα χαλύβδινα τείχη του Αιγαίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Την άμυνα του Αιγαίου έχει αναλάβει η ΑΣΔΕΝ, σχηματισμός επιπέδου Σώματος Στρατού όπου μαζί με το Δ' Σώμα Στρατού της Θράκης συγκροτούν τα χαλύβδινα τείχη της Πατρίδας μας. Την άμυνα του Αιγαίου έχει αναλάβει η ΑΣΔΕΝ, σχηματισμός επιπέδου Σώματος Στρατού όπου μαζί με το Δ' Σώμα Στρατού της Θράκης συγκροτούν τα χαλύβδινα τείχη της Πατρίδας μας.
Μοντάζ - Βίντεο Γιάννης Νικήτας

Το Αιγαίο αποτελεί τον γεωπολιτικό και πολιτισμικό φυσικό χώρο του Ελληνισμού. Από αρχαιοτάτων χρόνων έχει καταδειχθεί η στρατηγική του σημασία. Όταν η Ελλάδα ήλεγχε το αρχιπέλαγος άκμασε ενώ όταν αντιθέτως απώλεσε τον έλεγχο του πέρασε φάσεις γεωπολιτικής έκλειψης. Σήμερα το Αιγαίο απειλείται από την αναθεωρητική πολιτική της Τουρκίας η οποία έχει το στοχοποιήσει εδώ και τέσσερις περίπου δεκαετίες. Το δόγμα του Κεμάλ "μετά τη Σμύρνη το Αιγαίο" παραμένει ενεργό στο μυαλό των ιθυνόντων στην αντίπερα όχθη του Αιγαίου παρά τα φαινομενικά βήματα εξομάλυνσης που έχουν σημειωθεί στις σχέσεις των δύο χωρών.

Το βασικό πεδίο αντιπαράθεσης το οποίο διεκδικείται είναι ο χώρος της κοιτήδας του ελληνισμού δηλαδή το Αιγαίο. Το πλήθος των 3000 νησιών και βραχονησίδων που σχηματίζουν τα νησιωτικά συμπλέγματα των Κυκλάδων, των Σποράδων, των Δωδεκανήσων και των Βορειανατολικών νήσων με έμφαση στα δύο τελευταία είναι τα πάτρια εδάφη τα οποία θα κλιθεί να υπερασπίσει η Ελλάδα με κάθε κόστος (οικονομικό, στρατιωτικό, πολιτικό κτλ) όταν και όποτε το απαιτήσουν οι συνθήκες! Το 4500 π.Χ εγκαταστάθηκαν τα πρώτα αρχαία ελληνικά φύλα γεγονός που αποδεικνύει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο σε ποιόν λαό ανήκουν τούτα τα νησιά. Το Αιγαίο και κατ΄ επέκταση η Ανατολική Μεσόγειος είναι περιοχές με υψηλή γεωστρατηγική αξία.

Την άμυνα του Αιγαίου έχει αναλάβει η ΑΣΔΕΝ, σχηματισμός επιπέδου Σώματος Στρατού όπου μαζί με το Δ' Σώμα Στρατού της Θράκης συγκροτούν τα χαλύβδινα τείχη της Πατρίδας μας.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter