Κυριακή, 08 Δεκεμβρίου 2013 19:39

Ειδικός Διακλαδικός Λόχος (ΕΔΛΟ) ΠΒΧ Άμυνας

Η αποστολή της «ΕΑ&Τ» διάβαινε την πύλη του στρατοπέδου στο Χαϊδάρι για να παρουσιάσει τον ΕΔΛΟ/ΠΒΧ και τις μοναδικές του ικανότητες για τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις. Η αποστολή της «ΕΑ&Τ» διάβαινε την πύλη του στρατοπέδου στο Χαϊδάρι για να παρουσιάσει τον ΕΔΛΟ/ΠΒΧ και τις μοναδικές του ικανότητες για τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.

Στο τεύχος Δεκεμβρίου του περιοδικού Ελληνική Άμυνα & Τεχνολογία που κυκλοφορεί σε όλη την Ελλάδα, παρουσιάζεται ο Ειδικός Διακλαδικός Λόχος (ΕΔΛΟ) Πυρηνικής/ Βιολογικής/ Χημικής (ΠΒΧ) Άμυνας.

Οι εφιαλτικές σκηνές από την επίθεση με νευροτοξικό αέριο Σαρίν σε προάστιο της Δαμασκού στις 21 Αυγούστου 2013, επανέφερε στο προσκήνιο με τον πλέον τραγικό τρόπο την απειλή των ΠΒΧ όπλων μαζικής καταστροφής. Δεν ήταν λοιπόν τυχαία η πραγματοποίηση στα μέσα Σεπτεμβρίου άσκησης του Ειδικού Διακλαδικού Λόχου (ΕΔΛΟ) ΠΒΧ Άμυνας, με μία διμοιρία του να μεταβαίνει από το Χαϊδάρι όπου βρίσκεται η έδρα του, στο αεροδρόμιο της Αεροπορίας Στρατού στην Πάχη Μεγάρων. Η άσκηση πραγματοποιήθηκε για να διαπιστωθεί η ετοιμότητα της υπομονάδας και να αξιολογηθούν οι διαδικασίες και πρακτικές φόρτωσης των υλικών της σε ελικόπτερα, για την ταχύτερη δυνατή μεταφορά οπουδήποτε απαιτείται.

Μερικές ημέρες αργότερα, η αποστολή της «ΕΑ&Τ» διάβαινε την πύλη του στρατοπέδου στο Χαϊδάρι για να παρουσιάσει τον ΕΔΛΟ/ΠΒΧ και τις μοναδικές του ικανότητες για τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, αλλά και τον εθνικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση ανάλογων απειλών, στο τεύχος Δεκεμβρίου της «ΕΑ&Τ» που κυκλοφορεί σε όλη την Ελλάδα.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter