Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017
Write on Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017 Κατηγορία ΛΕΦΕΔ

Την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017, στο πλαίσιο των δράσεων για το έτος Εφέδρων και Εθνοφυλάκων που υλοποιούνται υπό το ΓΕΕΘΑ και το ΥΠΕΘΑ, πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, εκδήλωση προς τιμήν των Εφέδρων Αξιωματικών.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η κατάθεση προτάσεων από την Ομοσπονδία, τους Συνδέσμους και τις Λέσχες Εφέδρων Αξιωματικών, για την περαιτέρω αναβάθμιση του θεσμού τους. Η παρουσία των Εφέδρων στην εκδήλωση, απέδειξε περίτρανα την αγάπη και το ενδιαφέρον τους για την Πατρίδα.

3 10

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, αίσθηση προκάλεσε η δυναμική και γεμάτη νόημα ομιλία του προέδρου της Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων, Έφεδρου Ταγματάρχη (ΠΖ) Γιάννη Σιδηρόπουλου, ο οποίος μίλησε για την ανάγκη ουσιαστικής εκπαίδευσης των εφέδρων. Δείτε το βίντεο:

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την Τετάρτη 18 Οκτ 2017, αντιπροσωπεία αξιωματικών του Βρετανικού Στρατού με επικεφαλής τον Ανχη Σάϊμον Μίντζλεϋ, διοικητή των Βρετανικών δυνάμεων στην ναυτική βάση της Σούδας (Lt Col Simon Midgley, Cοmmanding Officer UK Forces Souda Bay) επισκέφθηκαν το Στρατιωτικό Μουσείο Χρωμοναστηρίου, όπου ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητες του μουσείου τόσο εντός Ελλάδας όσο και στο εξωτερικό.

Μ 1

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια, τόσο της συνεργασίας σε θέματα κοινής στρατιωτικής ιστορίας των δύο χωρών όπως επίσης και της μελλοντικής επίσκεψης μεγάλου αριθμού Βρετανών αξιωματικών που θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2018 με σκοπό τη μελέτη της Μάχης της Κρήτης και των πολεμικών γεγονότων που διαδραματίστηκαν κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων τον Μάϊο του 1941.

Μ 2

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Δείτε το βίντεο που κοινοποίησε το Γενικό Επιτελείο Στρατού με τις δράσεις του Κέντρου Ελέγχου Υλικών του Στρατού Ξηράς.

 Το έτος 1972 εγκαταστάθηκε ο πρώτος Η/Υ στο Κεντρικό Λογιστήριο της 651 Αποθήκης Βάσεως Υλικού Πολέμου (ΑΒΥΠ) για τη μηχανογραφική παρακολούθηση των υλικών αρμοδιότητας Υλικού Πολέμου (ΥΠ) συγκεκριμένης περιοχής συντηρήσεως.

Τα έτη 1975-1978 η μηχανογραφική παρακολούθηση των υλικών πραγματοποιούνταν μέσω του Κέντρου Η/Υ Εθνικής Άμυνας (ΚΗΥΕΘΑ), παράλληλα με την παρακολούθηση των αντιστοίχων υλικών του Ναυτικού και της Αεροπορίας.

Το έτος 1978 εγκαταστάθηκε στο Κεντρικό Λογιστήριο της 651 ΑΒΥΠ το Mainframe υπολογιστικό σύστημα IBM370 και το προσωπικό της ανέπτυξε τις αρχικές εφαρμογές.

Το έτος 1982, λόγω της συνεχούς εισαγωγής νέων Κυρίων Υλικών στο σύστημα Διοικητικής Μέριμνας, δημιουργήθηκε η ανάγκη συγκρότησης μιας Μονάδας, που θα είχε την δυνατότητα άσκησης κεντρικού ελέγχου στο σύνολο των διακινουμένων υλικών αρμοδιότητας Υλικού Πολέμου (ΥΠ) από την 651 Αποθήκη Βάσεως Υλικού Πολέμου, δηλαδή την Περιοχή Βάσεως (ΠΒ) στην Αθήνα, έως τις Προκεχωρημένες Αποθήκες (ΠΑΥΠ) και τους Λόχους Υλικού Πολέμου (ΛΥΠ), στην Περιοχή Συντηρήσεως Στρατιάς (ΠΣΥΣ) και νήσων Αιγαίου, δηλαδή σε όλο τον ελλαδικό χώρο.

Έτσι δημιουργήθηκε το Μηχανογραφικό Κέντρο Ελέγχου Υλικών, (ΜΚΕΥ) που αργότερα μετονομάσθηκε σε Κέντρο Ελέγχου Υλικών (Κ.Ε.Υ.) και το οποίο το Δεκέμβριο του 1996 μετεγκαταστάθηκε σε νέο σύγχρονο κτίριο, συνολικού εμβαδού 2.200 τ.μ.

Το έτος 2000 έγινε ο εκσυγχρονισμός του συνόλου του μηχανογραφικού εξοπλισμού του ΚΕΥ. Από τότε μέχρι σήμερα έχει επέλθει πλήθος αναβαθμίσεων, τόσο σε επίπεδο hardware, όσο και σε software.

Η υπάρχουσα υλικοτεχνική υποδομή, καλύπτει τις ανάγκες σε:
Υποστήριξης των ανεφοδιαστικών αναγκών των Μονάδων του Στρατού Ξηράς, με υλικά αρμοδιότητας Σώματος Υλικού Πολέμου (ΣΥΠ).
Παρέχει στοιχεία για την αποθεματική κατάσταση, καθώς και για τους εκάστοτε διαμορφωμένους δείκτες συντήρησης, με σκοπό τον ορθό προϋπολογισμό των αναγκών συντήρησης του Στρατού σε υλικά και πυρομαχικά, για καθορισμένη χρονική περίοδο.
Κωδικοποιεί κατά τα πρότυπα του ΝΑΤΟ, όλα τα υλικά – πυρομαχικών (κλάσεις ΙI – V) του Στρατού Ξηράς με τη χρήση της μηχανογραφικής εφαρμογής NCORE.
Παρέχει εκπαίδευση του προσωπικού στις νέες τεχνολογίες, που άπτονται της Εφοδιαστικής επιστήμης και της Διαχείρισης και Διοίκησης της Ανεφοδιαστικής Αλυσίδας (Supply Chain Management). Ετησίως διενεργούνται τα σχολεία ενημέρωσης διαχειριστών ΟΣΕΥΣ – ΑΣΠΥΣ καθώς και διακλαδικά σεμινάρια πυροτεχνουργών.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού έδωσε στην δημοσιότητα βίντεο με την επιχειρησιακή εκπαίδευση του προσωπικού της 80 Ανωτάτης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής "ΚΩΣ".

80 ADTE 379 301

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: Η νήσος Κως και επί αυτής θυρεός με χιαστί τυφέκιο και δόρυ. Συμβολίζει την έδρα της 80 ΑΔΤΕ, την ελληνικότητα της νήσου Κω και τους αγώνες του Έθνους και του λαού της.

ΡΗΤΟ: "ΓΑΙΑΝ ΚΑΙ ΥΔΩΡ ΟΥ ΔΙΔΟΜΕΝ" (Χώμα και νερό δεν δίνουμε).

"Και γαρ Δαρείου και Ξέρξου από πατέρων, επιστολάς γραψάντων, γαίων και ύδωρ αιτεόντων, ουκ έδωκεν ο δάμος... Και νυν την αυτήν απόκρισιν διδοί από Κώων. Αναχωρείτε, ότι Ιπποκράτην ου δίδουσιν έκδοτον...".

"Όταν ο Δαρείος και ο Ξέρξης με επιστολές τους ζήτησαν από τους πατέρες μας υποταγή (γαίαν και ύδωρ) ο δήμος δεν την έδωσε. Και τώρα την ίδια απάντηση δίδει (ο δήμος) εκ μέρους των Κώων. Φύγετε, διότι δεν παραδίνουμε τον Ιπποκράτη...".

Αποτελεί την απάντηση των Κώων στον Αρταξέρξη Ά τον Μακρόχειρα, βασιλιά της Περσίας (465 - 424 π.Χ.) ύστερα από απειλητική αξίωσή του (τελεσίγραφο) να του παραδώσουν τον συμπατριώτη τους ιατρό, Ιπποκράτη, για εκτέλεση υπηρεσίας στον περσικό στρατό στα παράλια της Μ. Ασίας.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter