Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2017
Write on Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2017 Κατηγορία ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

Ενδιαφέρον προς την αμερικανική κυβέρνηση για την προμήθεια αεροσκαφών πέμπτης γενιάς (F 35) εκδήλωσε η Αθήνα, με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου και μετά από εισήγηση των επιτελείων, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Άμυνας.

Κατά τους ίδιους κύκλους, ξεκίνησε η διαδικασία για την αναβάθμιση των μαχητικών αεροσκαφών F-16 Επιπλέον, βρίσκεται σε τελικό στάδιο η υποστήριξη και συντήρηση των αντιαεροπορικών πυραύλων S 300.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2017 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οριστικοποιήθηκε το σχέδιο για την εκκένωση της περιοχής όπου βρέθηκε η βόμβα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου σε πρατήριο υγρών καυσίμων, στην οδό Νέα Μοναστηρίου 90, στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Οι λεπτομέρειες εξετάστηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπό την αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, με τη συμμετοχή των δημάρχων Κορδελιού Ευόσμου, Αμπελοκήπων - Μενεμένης και Δέλτα, μελών της 112 Ομάδας Ναρκαλιείας, του στρατού, της αστυνομίας και των υπολοίπων εμπλεκόμενων φορέων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η βόμβα που περιέχει 153 κιλά εκρηκτικών είναι συνηθισμένη, ενώ η ομάδα ναρκαλιείας 112 έχει απενεργοποιήσει δεκάδες παρόμοιες βόμβες στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης, κατά μήκος του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ και σε άλλες περιοχές.

Καμπάνια ενημέρωσης

Όπως έγινε γνωστό, αύριο ξεκινά καμπάνια ενημέρωσης από την Περιφέρεια, ενώ σχεδιάστηκε αναλυτικός χάρτης, για να μπορεί κάθε πολίτης να δει εάν το σπίτι του είναι εντός της ζώνης που θα εκκενωθεί. Αξίζει να σημειωθεί πως Προειδοποιητική Διαταγή προς άπαντα τα παραρτήματα που βρίσκονται πλησίον της Θεσσαλονίκης εξέδωσε και η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων, δείχνοντας για μια ακόμα φορά το έμπρακτο ενδιαφέρον της για το κοινωνικό σύνολο!
Επιπλέον, θα λειτουργήσει και τηλεφωνικό κέντρο για να ενημερώνονται όλοι οι πολίτες και θα ζητηθεί η κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Σε κάθε περίπτωση, ζητείται η συνεργασία των πολιτών, ώστε να ειδοποιήσουν τους γείτονές τους ή τις αρχές σε περίπτωση που κάποιοι άνθρωποι δεν μπορούν να μετακινηθούν. 

Ποιες περιοχές θα εκκενωθούν

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τις αναφορές των δημάρχων, από την περιοχή Κορδελιού - Ευόσμου, θα απομακρυνθούν 62.000 πολίτες, από την περιοχή Αμπελοκήπων - Μενεμένης 10.000 πολίτες, ενώ δεν θα μετακινηθεί κόσμος από την περιοχή Δέλτα, καθώς ο οικισμός Αγία Σοφία είναι εκτός ζώνης εκκένωσης. Τα σημεία συγκέντρωσης των κατοίκων που θα εγκαταλείψουν τις εστίες τους, για όση ώρα διαρκέσει η εξουδετέρωση της βόμβας, έχουν προσδιοριστεί και αύριο θα ανακοινωθούν λεπτομερώς από τους δήμους.

Η διαδικασία απομάκρυνσης των κατοίκων των παραπάνω περιοχών θα ξεκινήσει νωρίς το πρωί της Κυριακής προκειμένου στις 10 το πρωί να μην μένει κανείς εντός της ζώνης οργανωμένης απομάκρυνσης που ορίζεται σε ακτίνα δύο χιλιομέτρων από το σημείο όπου βρέθηκε η βόμβα. Όπως ανέφερε η κ. Πατουλίδου, όσοι πολίτες μπορούν, θα μετακινηθούν με δικό τους τρόπο ενώ για τους υπολοίπους εμπλέκεται ο ΟΑΣΘ, που θα διαθέσει μέχρι και 100 αρθρωτά λεωφορεία, όπως και οι δήμοι, οι οποίοι θα διαθέσουν επίσης οχήματα. Για τις ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες (άτομα με αναπηρίες, ασθενείς, ηλικιωμένοι κτλ.) έχει προβλεφθεί η μίσθωση ειδικών μέσων από τους τρεις εμπλεκόμενους δήμους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εθελοντές και υπάλληλοι των δήμων θα φροντίσουν για την ενημέρωση των πολιτών με σημειώματα και χάρτες, που θα αναφέρουν και τα σημεία συγκέντρωσης σε κάθε δρόμο εντός της ζώνης εκκένωσης. Ειδική μέριμνα θα ληφθεί για τις επιχειρήσεις, ενώ κάθε δραστηριότητα και λειτουργία στην περιοχή αναστέλλεται την Κυριακή από τις 10 το πρωί και μετά.

Σε επιφυλακή ΕΚΑΒ και κοντινά νοσοκομεία

Μέτρα ασφαλείας θα ληφθούν, επίσης, από τα δίκτυα της ΕΥΑΘ, της ΔΕΗ και όλα τα υπόλοιπα δίκτυα, ενώ ενημερώσεις θα γίνουν στα ΚΤΕΛ, τον ΟΣΕ και κάθε είδους φορέα μετακίνησης. Σε επιφυλακή θα βρίσκονται το ΕΚΑΒ, καθώς και τα κοντινά νοσοκομεία. Σχέδιο ασφαλείας εκπόνησαν τα ΕΛΠΕ ενώ, όπως έγινε γνωστό, και τα πρατήρια υγρών καυσίμων της περιοχής θα αδειάσουν τις δεξαμενές τους από τα αποθέματα καυσίμων. Ανάλογη ενημέρωση για μέτρα έχει γίνει και στις εγκαταστάσεις υγραερίου της περιοχής.

Η πυροσβεστική, η αστυνομία και η τροχαία θα ενημερώνουν τον κόσμο και θα αναλάβουν τη διαδικασία ρύθμισης της κυκλοφορίας και αποκλεισμού της ζώνης εκκένωσης. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία θα υπάρξει ενημέρωση για την άρση των μέτρων.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2017 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε 16 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και δύο παραβάσεις του FIR Αθηνών προέβησαν την Τρίτη πέντε τουρκικά αεροσκάφη, δίνοντας συνέχεια στις προκλητικές ενέργειες της γειτονικής χώρας προς την Ελλάδα.

Τα τουρκικά αεροσκάφη, δύο εκ των οποίων ήταν οπλισμένα, πέταξαν σε συνδυασμό των τεσσάρων πάνω από το βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ ένα ακόμη ήταν κατασκοπευτικό τύπου CN-235.

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους κανόνες που ισχύουν σε διεθνές επίπεδο από ελληνικά μαχητικά.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2017 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας δράσεων του Στρατού Ξηράς, την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Σερρών, εκδήλωση με θέμα: «Ο Ελληνικός Στρατός με Οδηγό την Μεγαλόχαρη Μάνα Παναγία».

1 29

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτας και το 10ο Σύνταγμα Πεζικού. Συμμετείχε η Βυζαντινή χορωδία του Μαξιμείου Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών & Νιγρίτας και η Στρατιωτική Μουσική του Γ΄ Σώματος Στρατού.

3 13

Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι Αρχές της πόλης των Σερρών, τα Στελέχη και οι Οπλίτες της Φρουράς Σερρών, καθώς και πλήθος κόσμου.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2017 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Από 24 Ιανουαρίου έως 06 Φεβρουαρίου 2017, πραγματοποιήθηκε συνεκπαίδευση Μονάδων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με την 352 Ειδική Πτέρυγα Επιχειρήσεων (Special Operations Wing) της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (USAF).

14 2

 

Στο πλαίσιο αυτό, προσωπικό του 865 Τάγματος Εναερίου Εφοδιασμού (856 ΤΕΝΕΦ) του Στρατού Ξηράς, εκτέλεσε άλματα με αλεξίπτωτα στατικού ιμάντα από αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας.

9 5

 

Παράλληλα, το προσωπικό εκπαιδεύτηκε στη συσκευασία και ρίψη ελαφρών, μέσων και βαρέων φορτίων από αεροσκάφη και ελικόπτερα.

4 20

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter