Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018
Write on Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο γιατρός Παντελής Πάπιστας, μέλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Βορειοηπειρωτικού Αγώνα, ήταν από τους πρώτους ανθρώπους που βρέθηκαν κοντά στον νεκρό Κωνσταντίνο Κατσίφα στους Βουλιαράτες.

Όπως τόνισε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, βρέθηκε όσο το δυνατόν πιο κοντά γιατί δεν είχε εξουσιοδότηση να πλησιάσει τη σορό. Παρατήρησε ότι έφερε δύο τραύματα από σφαίρες ένα στον θώρακα κι ένα στο μέτωπο.

Όσον αφορά στα συμπεράσματα για τον τρόπο που σκοτώθηκε ο νεαρός είπε "πυροβολήθηκε στην αρχή γιατί εκεί υπάρχει μεγάλη ποσότητα αίματος. Το παιδί ζωντανό ακόμη σύρθηκε στη βουνοπλαγιά, για 70-80 μέτρα υπάρχει διάσπαρτο αίμα, που δείχνει ότι ζούσε. Από εκεί και πέρα πώς βρέθηκε νεκρό μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε".

Ωστόσο συμμερίζεται την εικασία ότι ο πυροβολισμός στο μέτωπο είναι μεταγενέστερος και εκτελέστηκε: "Από τη στιγμή που ήταν βαριά τραυματισμένος και συρόταν και τα ίδια τα αλβανικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι κάτι του είπαν και φώναξε 'ζήτω η Ελλάς, ζήτω ο Ελληνισμός', μετά από αυτό κατά πάσα πιθανότητα υπήρξε το μοιραίο τέλος" τόνισε ο γιατρός.
Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 μίλησε και ο πρόεδρος Ένωσης Χιμαριωτών, Σπύρος Κούτουλας: "Ήταν ένα παιδί που αγαπούσε ίσως υπέρμετρα την πατρίδα του. Μας στεναχωρεί και μας θυμώνει η προσπάθεια σπίλωσης του ονόματός του" τόνισε και πρόσθεσε σχετικά με τις δηλώσεις του Έντι Ράμα για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα:

"Η βαρύτητα των λόγων του Αλβανού πρωθυπουργού μπορεί να κριθεί με βάση τα προηγούμενα λεγόμενά του στο twitter όταν έλεγε ότι την Ακρόπολη την έφτιαξαν Αλβανοί, δεν υπάρχει καμία σοβαρότητα, δεν διακρίνεται από καμία σοβαρότητα ειδικά για τα θέματα της ελληνικής μειονότητας. Προσπαθεί να πείσει τον κόσμο ότι στη Χιμάρα δεν υπάρχει μειονότητα. Από την πρώτη στιγμή της διακυβέρνησής του προσπαθεί με τον Ερντογάν να επιβάλουν σχέδια κατά του Ελληνισμού".

Και επανέλαβε για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα: "Είναι ένας άνθρωπος που δεν είχε δώσει δικαίωμα ποτέ σε κανέναν και για τίποτα"

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Για “εκτέλεση” του 35χρονου ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα από άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων της αλβανικής αστυνομίας, χθες το μεσημέρι στο χωριό Βουλιαράτες, κάνει λόγο η πολιτική οργάνωση “Ομόνοια" που εκπροσωπεί την ελληνική εθνική μειονότητα στην Αλβανία.

Με γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε, κατηγορεί ευθέως την αλβανική αστυνομία για μη τήρηση των όσων προβλέπονται για τους “κανόνες ακινητοποίησης”, με αποτέλεσμα τον άδικο θάνατο του νεαρού Βορειοηπειρώτη, ενώ παράλληλα κατηγορεί τα Τίρανα για “ψυχολογικό κλίμα βίας” κατά της ελληνικής εθνικής μειονότητας, όπως επίσης και μερίδα αλβανικών ΜΜΕ για έξαρση ανθελληνικής προπαγάνδας που εντείνεται τις τελευταίες ώρες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Θλίψη για εκτέλεση Κωσταντίνου Κατσίφα. Ανησυχία για την Εθνική Ελληνική Μειονότητα μετά το βαρύ συμβάν με την έξαρση ανθελληνικής προπαγάνδας. Θλίψη και αγανάκτηση είναι τα αισθήματα που χαρακτηρίζουν την ΕΕΜ μετά το θλιβερό τέλος της επιχείρησης των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας στην οποία έμεινε νεκρός ο Βουλιαρατινός Κωνσταντίνος Κατσίφας.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι αστυνομικές δυνάμεις παραβλέποντας κανόνες ακινητοποίησης μεμονωμένου ατόμου οδηγήθηκαν στην εκτέλεση του.
Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι όλα συνέβησαν ενώ συνεχιζόταν οι εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο του ΟΧΙ και στην Τελετή Μνήμης στους Βουλιαράτες υπήρχε επίσημη εκπροσώπηση Ελληνικής και Αλβανικής Κυβέρνησης. Προφανώς δεν είναι μόνο ζήτημα παραβίασης του βασικού δικαιώματος του ανθρώπου, αυτό της ζωής. Είναι το όλο ψυχολογικό κλίμα βίας που συντελείται εις βάρος της ΕΕΜ.
Ελπίζουμε το όλο ανθελληνικό κλίμα που προπαρασκευάζονταν προπαγανδιστικά απ’ την ώρα του πρώτου διαξιφισμού του συχωρεμένου με την τοπική αστυνομία, οι εκκλήσεις άμεσα ανθελληνικών κομμάτων και οργανώσεων, αλλά και η αγωνιώδης προσπάθεια αλλαγής πολιτικής ατζέντας στα Τίρανα να μην ήταν λόγοι που επηρέασαν τη συμπεριφορά των δυνάμεων που κατέφθασαν απ’ την πρωτεύουσα.
Το μήνυμα προς την εδώ διαβίωσα ΕΕΜ και τους εκατοντάδες φιλοξενούμενους σήμερα απ’ την Ελλάδα είναι δυστυχώς δυσάρεστο.
Εμείς όμως στην ΟΜΟΝΟΙΑ θα συνεχίσουμε να επιμένουμε ότι δεν θα πτοηθούμε στην καταγγελία της αδικίας απ’ την ασφυκτική πίεση που ασκείται απ’ τα ΜΜΕ λειτουργώντας δυστυχώς ως βενζίνη στη φωτιά.
Συλλυπητήρια στους οικείους του Κωνσταντίνου! Ο Θεός να τον συγχωρεί και αναπαύει στους ουρανούς!»

H συμπλοκή

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, το θύμα -λόγω και της χθεσινής εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940- είχε υψώσει μια μεγάλη ελληνική σημαία στους Βουλιαράτες, όπως έκανε και τα προηγούμενα χρόνια.

Άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων της αλβανικής αστυνομίας που βρισκόντουσαν στο χωριό, προφανώς για λόγους ασφαλείας της τελετής στο ελληνικό στρατιωτικό κοιμητήριο πεσόντων του ελληνοϊταλικού πολέμου, επιχείρησαν να κατεβάσουν τη σημαία προκαλώντας την αντίδραση του Κατσίφα που φέρεται να διαπληκτίστηκε μαζί τους. Όταν αυτοί τον απείλησαν, πήγε στο σπίτι του και επέστρεψε με ένα Καλάσνικοφ -που κατείχε παράνομα- και άρχισε να πυροβολεί για εκφοβισμό στο αέρα. Μία άλλη εκδοχή θέλει να το κάνει προκειμένου να τιμήσει τους Έλληνες νεκρούς του 1940-1941. Αποτέλεσμα ν' ακολουθήσει άγριο κυνηγητό και καταζήτηση του από την αστυνομία για αρκετές ώρες. Παράλληλα έφτασαν στο χωριό, επιπλέον αστυνομικές ενισχύσεις από το Αργυρόκαστρο, που ξεκίνησαν τους ελέγχους μέσα και έξω από τους Βουλιαράτες. Η αστυνομία εισέβαλε στην κατοικία του θύματος, αναζητώντας τον, ασκώντας βία στα συγγενικά του πρόσωπα σύμφωνα με καταγγελίες. Τελικά τον εντόπισαν το μεσημέρι σε μια εγκαταλελειμμένη δεξαμενή στα υψώματα επάνω από το χωριό με τραγική κατάληξη λίγο αργότερα τον θάνατό του από σφαίρες που δέχτηκε στο κεφάλι και στο στήθος.

Μιλώντας στο protothema.gr ο πρώην πρόεδρος της πολιτικής οργάνωσης “Ομόνοια" κ. Λεωνίδας Παππάς, αναφέρθηκε στις δύο εκδοχές για τον θάνατο του 35χρονου ομογενή. “Η πρώτη λέει ότι η αλβανική αστυνομία του είπε να παραδοθεί αλλά εκείνος αρνήθηκε και παράλληλα πυροβολούσε και όταν του τελείωσαν οι σφαίρες βγήκε έξω φωνάζοντας «Ζήτω η Ελλάδα» και φαίνεται να επιλέγει το θάνατο χωρίς να παραδίνεται. Σύμφωνα με τη δεύτερη εκδοχή οι Αλβανοί αστυνομικοί να τον εκτέλεσαν επί τόπου και θέλοντας όμως να φανεί ως συμπλοκή πυροβολούσαν μόνοι τους για να φανεί ότι υπήρξε συμπλοκή. Δυστυχώς δεν μπορούμε να γνωρίζουμε την αλήθεια” δήλωσε συγκεκριμένα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αλβανικής αστυνομίας ο Κατσίφας στις 10:00 το πρωί της Κυριακής πυροβόλησε στον αέρα στο χωριό Βουλιαράτες, κατά τη διάρκεια της επετείου της 28ης Οκτωβρίου στο νεκροταφείο των Ελλήνων Πεσόντων. Από τα πυρά του 35χρονου δεν τραυματίστηκαν αστυνομικοί, όμως τοπικά ΜΜΕ ανήρτησαν φωτογραφίες με σημάδια στα περιπολικά από τις σφαίρες του Καλάσνικοφ.

Μερίδα αλβανικών ΜΜΕ από χθες το μεσημέρι, επιχειρούν να παρουσιάσουν το θύμα ως “εξτρεμιστή” ακροδεξιό, μέλος της Χρυσής Αυγής. Ισχυρισμοί που απορρίπτονται από γνωστούς και φίλους του άτυχου Κατσίφα, που διακρινόταν για τις παθιασμένες πατριωτικές αντιλήψεις και ανησυχίες του για το μέλλον της ιδιαίτερης πατρίδας του...

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter