Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου 2018
Write on Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου 2018 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η IDE (INTRACOM Defense Electronics) και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) υπέγραψαν σύμβαση για την ανάπτυξη συστημάτων μη επανδρωμένων αεροχημάτων (UAS). Στο πλαίσιο της συμφωνίας η IDE συνεργάζεται με το Εργαστήριο Μηχανικής Ρευστών & Στροβιλομηχανών του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ.

Συγκεκριμένα, το ΑΠΘ έχει αναλάβει τη σχεδίαση και μελέτη του αεροναυπηγικού και μηχανολογικού σκέλους, ενώ η IDE είναι κύριος ανάδοχος και υπεύθυνη ολοκλήρωσης για όλα τα σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα επικοινωνιών, επισκόπησης, μεταφοράς δεδομένων και τηλεμετρίας καθώς επίσης και για τους σταθμούς εδάφους, ελέγχου και επικοινωνιών. Παράλληλα, τα UAS θα αποτελέσουν πλατφόρμα ενσωμάτωσης προϊόντων και υπηρεσιών και άλλων εξειδικευμένων ελληνικών εταιριών, ενώ οι δοκιμές προγραμματίζονται για το 2ο εξάμηνο του 2018.

Στόχος της συνεργασίας είναι η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των πόρων και δυνατοτήτων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, εκμεταλλευόμενοι στο μέγιστο δυνατό βαθμό την υψηλή τεχνογνωσία και τις επενδύσεις στη χώρα.

INTRACOM Defense Electronics (IDE)
Είναι η εταιρία-ηγέτης στην Ελλάδα στην ανάπτυξη και παραγωγή ηλεκτρονικών και συστημάτων επικοινωνιών στο χώρο της άμυνας και ασφάλειας, είναι θυγατρική της Intracom Holdings, ενός από τους μεγαλύτερους πολυεθνικούς ομίλους τεχνολογίας στη Ν.Α. Ευρώπη. Η IDE έχει αποκτήσει μοναδική τεχνογνωσία στη σχεδίαση, ανάπτυξη και παραγωγή προϊόντων που ενσωματώνουν τεχνολογίες αιχμής σε τακτικές επικοινωνίες αμυντικών συστημάτων, ασφάλεια πληροφοριών, συστήματα διοίκησης ελέγχου και επικοινωνιών (C3I), στην επιτήρηση, αναγνώριση και ασφάλεια, σε υβριδικά συστήματα ηλεκτρικής ισχύος και συστήματα αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας, πυραυλικές ζεύξεις μεταφοράς δεδομένων (data links), ηλεκτρονικά πυραυλικών συστημάτων, λογισμικό αμυντικών εφαρμογών και συστήματα ελέγχου και δοκιμών.

Η εταιρία συμμετέχει επίσης σε διεθνή προγράμματα ανάπτυξης και παραγωγής όπως και σε διεθνείς συνεργασίες για την παραγωγή και εξαγωγή αμυντικού εξοπλισμού και περιλαμβάνεται στην επίσημη λίστα προμηθευτών του ΝΑΤΟ. Η IDE εξάγει προϊόντα, λύσεις και υπηρεσίες στην Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, ΗΠΑ, Ινδονησία, Κύπρο, Λιθουανία, Λουξεμβούργο (NATO/NSPA), Σουηδία και Φινλανδία.

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ)
Το Εργαστήριο Μηχανικής Ρευστών & Στροβιλομηχανών του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ αναπτύσσει ερευνητικές δραστηριότητες στην περιοχή της αεροναυτικής και των αεροσκαφών, των στροβιλομηχανών και των αεροπορικών κινητήρων. Από τα μέσα της δεκαετίας του 1980, έχει συμμετάσχει σε μεγάλα ερευνητικά προγράμματα, συγχρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ελληνική και την Ευρωπαϊκή Βιομηχανία καθώς και από εθνικούς πόρους. Το προσωπικό του, οι εργαστηριακές και οι υπολογιστικές υποδομές του, παράγουν μοντέρνα και καινοτόμα τεχνογνωσία η οποία μεταφέρεται στους φοιτητές του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, μέσω των μαθημάτων που παρέχει και της υποστήριξης διδακτορικών διατριβών.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου 2018 Κατηγορία ΙΣΤΟΡΙΑ

Σαν σήμερα, στις 5 Φεβρουαρίου 1930, ψηφίστηκε το Διάταγμα ''Περί οργανώσεως διοικήσεως των δυνάμεων Αεροπορίας Στρατού'', με το οποίο ορίζετο ως έδρα της Διοίκησης Αεροπορίας Στρατού η Θεσσαλονίκη και υπήγοντο σ'αυτή τα Β΄ και Γ΄ Συντάγματα Αεροπλάνων (Λάρισα και Σέδες αντίστοιχα), ενώ το Α΄ Σύνταγμα Αεροπλάνων (Τατόι) υπήγετο απευθείας στο Υπουργείο Αεροπορίας.

Επίσης ψηφίστηκε το Διάταγμα ''Περί οργανώσεως του Υπουργείου Αεροπορίας'', βάσει του οποίου προβλέπονταν οι εξής διευθύνσεις ή τμήματα:
- Διεύθυνση Πολεμικής Αεροπορίας
- Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας
- Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών
- Τμήμα Δημοσίων Έργων
- Τμήμα Μετεωρολογικό

Το 1930 ιδρύθηκε το Υπουργείο Αεροπορίας και η ενοποιημένη πλέον ΠΑ καθιερώθηκε ως αυτοτελής Κλάδος των Ενόπλων Δυνάμεων. Πρώτος Υπουργός Αεροπορίας ορκίσθηκε ο Ελευθέριος Βενιζέλος, επιφορτίζοντας τον παλιό έμπειρο αεροπόρο Αλέξανδρο Ζάννα με το έργο της συνολικής συγκρότησης του Όπλου. Σε συνεργασία με το γλωσσολόγο Μανώλη Τριανταφυλλίδη καθιερώθηκαν οι ονομασίες βαθμών που χρησιμοποιούνται έως σήμερα.

Επιπλέον με το Διάταγμα αυτό καθορίστηκε γνωμοδοτικό όργανο με την ονομασία ''Μόνιμον Συμβούλιον Αέρος'', το οποίο εξέταζε θέματα που αφορούσαν το αεροπορικό πρόγραμμα, την οργάνωση και εκπαίδευση, τα κονδύλια και τις παραγγελίες υλικού.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

 

Write on Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου 2018 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ΠΟΑΣΥ μέσω του προέδρου, αλλά και του αντιπροέδρου της, αμφισβητεί την εκτίμηση της ΕΛ.ΑΣ. για μόλις 140.000 κόσμου στο συλλαλητήριο της Αθήνας για το όνομα της Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων με μήνυμά του στο Facebook παίρνει εντελώς διαφορετική θέση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την καταμέτρηση του κόσμου που κατέβηκε την Κυριακή στο Σύνταγμα.

Συγκεκριμένα, στην ανάρτησή του ο κ. Γερακαράκος δημοσίευσε μία πανοραμική φωτογραφία του πλήθους στο Σύνταγμα και ανέφερε: «Δηλαδή όλο αυτό ισούται με δύο ΟΑΚΑ... ??? Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να ακυρώνει τον αγώνα χιλιάδων αστυνομικών που από το πρωί εργάζονται για να μπορεί ο Λαός να εκφραστεί με ασφάλεια».

27658647 10155733503536321 550307876 n

Αντιπρόεδρος ΠΟΑΣΥ: Μας έχουν προκαλέσει θυμό οι ανακοινώσεις ότι δεν είχε κόσμο

«Είναι πασιφανές ότι ήταν πολύ περισσότερος κόσμος από 140.000», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Θεόφιλος Παπαδάκης, αμφισβητώντας την επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με το πλήθος των συμμετεχόντων στο συλλαλητήριο της Αθήνας για το Σκοπιανό.

Ο ίδιος τόνισε ότι η Αστυνομία δεν πρέπει να είναι «πραγματογνώμονας» των συμμετεχόντων σε συγκεντρώσεις.

«Είναι αυτή η εικόνα δύο γήπεδα ΟΑΚΑ; Εγώ βλέπω δεκάδες γήπεδα ΟΑΚΑ. Μας έχουν προκαλέσει θυμό, ιδιαίτερα σε εμάς τους χαμηλόβαθμους, οι ανακοινώσεις ότι δεν είχε κόσμο το συλλαλητήριο. Όταν η αστυνομία διασφαλίζει ένα εκατ. κόσμου, γιατί δεν μπορεί να βγάλει ένα σωστό δελτίο Τύπου;», διερωτήθηκε.

Σχετικά με το γεγονός ότι στο βίντεο που δημοσίευσε η ΕΛ.ΑΣ. από το συλλαλητήριο από το οποίο λείπουν η ώρα και η ημερομηνία, ανέφερε χαρακτηριστικά: «δεν ξέρω αν αυτό είναι εσκεμμένο ή όχι», είπε χαρακτηριστικά.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter