Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2016
Write on Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2016 Κατηγορία ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Η Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού (ΔΙΣ), στο πλαίσιο του επιμορφωτικού συγγραφικού της έργου, προέβη στην έκδοση του βιβλίου «ΣΤΡΑΤΗΓΗΜΑΤΑ, Βιβλία Ι-ΙV» του Σέξτου Ιουλίου Φροντίνου.

Το έργο αποτελεί μια συλλογή στρατηγημάτων τα οποία ο Ρωμαίος ιστορικός συγγραφέας Σέξτος Ιούλιος Φροντίνος συγκέντρωσε με βάση την εμπειρία που απέκτησε από τα πεδία των μαχών.

Το έργο αποτελεί «γέφυρα» μεταξύ των αρχαίων ελληνικών και των βυζαντινών στρατιωτικών εγχειριδίων, ενώ αποκαλύπτονται ιστορικές πηγές που χρησιμοποίησε ο συγγραφέας και ήταν χαμένες για τους σύγχρονους ερευνητές και αναγνώστες.

Το βιβλίο είναι μετάφραση από τη λατινική στη νεοελληνική γλώσσα και έχει καταβληθεί κάθε προσπάθεια από τον μεταφραστή και τον επιμελητή ώστε να αποδοθεί το πολλές φορές ιδιαίτερο ύφος του πρωτοτύπου με ρέον και δόκιμο νεοελληνικό λόγο.

Αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο για τους Έλληνες ερευνητές του έργου του Φροντίνου και ένα ελκυστικό ανάγνωσμα για τους λάτρεις της στρατιωτικής ιστορίας, και ιδιαίτερα για τους στρατιωτικούς.

Περισσότερες πληροφορίες για τη συγκεκριμένη έκδοση δίδονται από τη ΔΙΣ, Θαλού & Πιττακού 10 T.K. 105 58, Αθήνα. Τηλ.: 210-3221747, 210-6552701 Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

1 stratigimata

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2016 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Βολές των Εθνοφυλάκων Φλωρίνης με οπλοπολυβόλο ΗΚ11 A1 και πολυβόλο MG3 πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016. Η εκπαιδευτική δραστηριότητα έγινε με την επίβλεψη του Διοικητή του 1ου Συντάγματος, Διοικητή του Τ.Ε Φλωρίνης και του εκπαιδευτικού δυναμικού του Τάγματος.

13 ethnofylaki florinas

12 ethnofylaki florinas

10 ethnofylaki florinas

9 ethnofylaki florinas

Πριν από την εκτέλεση των βολών, οι εθνοφύλακες εκπαιδεύτηκαν και στην λύση-συναρμολόγηση του MG3.

7 ethnofylaki florinas

8 ethnofylaki florinas

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2016 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου 2016, οι Μοίρες Πυροβολικού της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού, στο πλαίσιο της επιχειρησιακής τους εκπαίδευσης, εκτέλεσαν Βολές Πυροβολικού με άριστα αποτελέσματα, χρησιμοποιώντας τη διαδικασία «Βάλλω και Μετακινούμαι», που αποτελεί το επιστέγασμα της εκπαίδευσης των πυροβολητών αλλά και τη σύγχρονη μέθοδο εκπομπής Πυρών Πυροβολικού.

1 voles pyrov 2016

2 voles pyrov 2016

3 voles pyrov 2016

 

4 voles pyrov 2016

5 voles pyrov 2016

6 voles pyrov 2016

7 voles pyrov 2016

8 voles pyrov 2016

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2016 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου 2016, οι Μονάδες της 1ης Ταξιαρχίας Καταδρομών - Αλεξιπτωτιστών εκμεταλλεύθηκαν τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν και διεξήγαγαν ατομική και ομαδική εκπαίδευση σύμφωνα με τις οδηγίες Ειδικές Οδηγίες Εκπαιδεύσεως της Διεύθυνσης Ειδικών Δυνάμεων του ΓΕΣ.

1 tax katad alex

2 tax katad alex

3 tax katad alex

4 tax katad alex

Την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου 2016, πραγματοποιήθηκε η συντήρηση ικανότητας Αλεξιπτωτιστού Α΄ Εξαμήνου 2016 του προσωπικού των Μονάδων και Ανεξαρτήτων Υπομονάδων της 1ΗΣ Ταξιαρχίας Καταδρομων – Αλεξιπτωτιστών που περιέλαβε την εκτέλεση αλμάτων στατικού ιμάντα και ελεύθερης πτώσης από Ελικόπτερο CH-47D.

6 tax katad alex

9 tax katad alex

8 tax katad alex

10 tax katad alex

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter