Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2016
Write on Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2016 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων στη Βάρη Αττικής, η κατάταξη των πρωτοετών Ευελπίδων.

3 sse katataxi 2016

Ο Διοικητής της Σχολής Υποστράτηγος Δημήτριος Αλεβίζος, υποδέχθηκε τους γονείς και συγγενείς των νέων Ευελπίδων στο Αμφιθέατρο, όπου ενημερώθηκαν για την οργάνωση, την αποστολή, την εκπαίδευση, τις δραστηριότητες της Σχολής, καθώς και τις συνθήκες διαβίωσης των Ευελπίδων.

2 sse katataxi 2016

Οι νέοι Ευέλπιδες εντάχθηκαν με τις προβλεπόμενες διαδικασίες στα οργανικά τους τμήματα.

4 sse katataxi 2016

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2016 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε, στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών στα Τρίκαλα, η κατάταξη των πρωτοετών Σπουδαστών.

Ο Διοικητής της Σχολής Ταξίαρχος Γεώργιος Λιάκος απηύθυνε χαιρετισμό στους γονείς των νεοεισερχομένων και στη συνέχεια ο Διευθυντής Σπουδών της Σχολής τους ενημέρωσε για την αποστολή, το πρόγραμμα, την εκπαίδευση και γενικότερα τη λειτουργία της Σχολής.

3 smy katataxi 2016

Στη συνέχεια, οι νέοι Σπουδαστές και Σπουδάστριες ακολουθώντας το πρόγραμμα κατάταξης εντάχθηκαν στη στρατιωτική οικογένεια.

2 smy katataxi 2016

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2016 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Από τις 14 έως τις 16.9.1943 τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής δολοφόνησαν άνανδρα και εν ψυχρώ, με βάση ένα καλά μελετημένο σχέδιο, 401 αγαπημένους μας γονείς, συγγενείς και συνεπαρχιώτες, ενώ κατέστρεψαν τα χωριά της Βιάννου και της Δυτικής Ιεράπετρας, σε ένα από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα του Γ' Ράιχ σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων κατά την περίοδο της Κατοχής ανέρχεται σε 461. Ευλόγως λοιπόν, ο Σεπτέμβρης για το λαό της μαρτυρικής και ηρωικής επαρχίας Βιάννου, που αντιστάθηκε όσο λίγοι στο φασισμό, είναι μήνας ιερός, μήνας άφατου πόνου, πένθους και θλίψης. Αλλά και μήνας κορύφωσης του αγώνα για Δικαιοσύνη και Αποζημίωση, Δικαιοσύνη και Επανόρθωση!

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Θυμάτων Ολοκαυτώματος Βιάννου τονίζει:

Για να τιμήσουμε τη μνήμη των σφαγιασθέντων υπό των γερμανικών στρατευμάτων Κατοχής συγγενών και συνεπαρχιωτών μας, στέλνοντας παράλληλα ένα ηχηρό μήνυμα εναντίον του φασισμού, προχωρούμε και φέτος στη διοργάνωση σημαντικών εκδηλώσεων στα χωριά της Βιάννου, το Ηράκλειο και την Αθήνα.

Θέλοντας, επιπλέον, να δώσουμε ώθηση στον ιερό αγώνα διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων και επανορθώσεων, πραγματοποιούμε μεταξύ άλλων και την Ημερίδα Μνήμης και Διεκδίκησης, το Σάββατο 17.9.2016 και ώρες 10.00 π.μ. – 3.00 μ.μ. στο Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου στον Αμιρά.

Στο πλαίσιο της Ημερίδας θα πραγματοποιηθεί Παγκρήτια Συνάντηση Φορέων (Μαρτυρικοί Δήμοι, Ενώσεις θυμάτων, Πολιτιστικοί Σύλλογοι κ.α.) και Ενεργών Πολιτών που ασχολούνται με την Ιστορική Μνήμη την περίοδο της Κατοχής και τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών (12.00μ. – 3.00 μ.μ.). Σκοπός της συνάντησης φορέων και ενεργών πολιτών είναι η ανταλλαγή πληροφοριών, γνώσεων και απόψεων, η περαιτέρω ευαισθητοποίηση και ο συντονισμός για την πιο αποτελεσματική οργάνωση του αγώνα.

Επίσης από την Τετάρτη 14.9.2016, ανήμερα της πρώτης μέρας του Ολοκαυτώματος των χωριών της Βιάννου και της Δυτικής Ιεράπετρας από τα γερμανικά στρατεύματα Κατοχής και έως τις 26.9.2016, θα προβάλλεται από τις οθόνες όλων των σταθμών του ΜΕΤΡΟ και του ΗΣΑΠ στην Αττική βίντεο διάρκειας 60'' με θέμα τη Θυσία της Βιάννου και τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter