Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2016
Write on Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2016 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016 εκτελέσθηκαν οι πρώτες εκπαιδευτικές βολές Πυροβολικού από τα Τμήματα Βασικής Εκπαίδευσης Ανθυπολοχαγών και Μονίμων Λοχιών Τάξεως 2016.

Οι βολές πραγματοποιήθηκαν στο Πεδίο Βολής Μεγάρων με άριστα αποτελέσματα και για το λόγο αυτό η Διοίκηση της Σχολής συνεχάρη τόσο τους εκπαιδευόμενους όσο και τους εκπαιδευτές.

3 pyrov 2016

Οι εκπαιδευόμενοι ασκήθηκαν στην υπηρέτηση του ρυμουλκούμενου πυροβόλου 105 χιλιοστών, στην εξαγωγή στοιχείων βολής και σε αντικείμενα παρατηρούμενων βολών πυροβολικού.

2 pyrov 2016

Οι πρώτες εκπαιδευτικές βολές Πυροβολικού αποτελούν κατά παράδοση του Όπλου « Το βάπτισμα του Πυρός» για τους νέους Πυροβολητές του Στρατού Ξηράς.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2016 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016 ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εργασίες της Συνόδου των Αρχηγών Χερσαίων Δυνάμεων των Ευρωπαϊκών Χωρών, που πραγματοποιήθηκε στην Δρέσδη της Γερμανίας, με τη συμμετοχή του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστρατήγου Βασιλείου Τελλίδη.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν στην εφαρμογή των αποφάσεων που έλαβαν οι Αρχηγοί Κρατών και Κυβερνήσεων, στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Βαρσοβία, με ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα διαλειτουργικότητας και συνεργασίας των ευρωπαϊκών χερσαίων δυνάμεων.

Στο περιθώριο της Συνόδου, ο Αρχηγός ΓΕΣ είχε διμερείς συναντήσεις με τους ομολόγους του, καθώς και με τον Διοικητή των Αμερικανικών Δυνάμεων στην Ευρώπη, με σκοπό την προώθηση της στρατιωτικής συνεργασίας σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2016 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο διοργανώνει, για τρίτη συνεχή χρονιά, το Ελληνικό Περίπτερο στη Διεθνή Έκθεση Αμυντικών Συστημάτων AUSA 2016 η οποία θα πραγματοποιηθεί 3 – 5 Οκτωβρίου 2016 στη Washington των ΗΠΑ, ενώ χορηγός επικοινωνίας είναι το defenceline.gr!.

Οι δύο προηγούμενες διοργανώσεις του Εθνικού Ελληνικού Περιπτέρου στην AUSA ήταν κατά γενική ομολογία εξαιρετικά επιτυχημένες όχι μόνο από άποψη συμμετοχής (120 τ.μ. και 4 εταιρίες εκθέτες το 2014, 200 τ.μ. και 8 εταιρίες εκθέτες το 2015) αλλά και από άποψη επαφών και δικτύωσης με διεθνής οίκους. Με την υποστήριξη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) και του Enterprise Greece, η ελληνική συμμετοχή φιλοδοξεί φέτος να καλύψει επιπλέον των 200 τ.μ. και να εξασφαλίσει τη συμμετοχή όχι μόνο των μεγάλων εταιριών αμυντικού εξοπλισμού αλλά και άλλων μικρότερων εταιριών ή/και συνδέσμων επιχειρήσεων σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Το Επιμελητήριο, εξαρχής έχει ταχθεί υπέρ της πολιτικής εξωστρέφειας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της ενίσχυσης του εξαγωγικού χαρακτήρα της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας με στόχο την ανάπτυξη των δυνατοτήτων της χώρας σε όλους τους τομείς και την διεκδίκηση μεριδίου στις διεθνείς αγορές.

Εκπρόσωποι του ΥΠΕΘΑ θα συμμετάσχουν και φέτος στην αποστολή αυτή στις ΗΠΑ προκειμένου να ενισχυθεί με κάθε δυνατό τρόπο η δυναμική αυτή προσπάθεια προώθησης των ελληνικών βιομηχανιών/εταιριών αμυντικού εξοπλισμού στις ΗΠΑ αλλά και η δημιουργία στρατηγικών συμμαχιών.

AUSA 16 AD WEB BANNER 610X100

AUSA 2016: Κορυφαία Διοργάνωση στον Τομέα της Αμυντικής Βιομηχανίας

-26.000 επισκέπτες από όλο τον κόσμο
-600 Εκθέτες
-27.800 τ.μ. εκθεσιακού χώρου
-9 Εθνικά Περίπτερα: Aυστραλία, Γαλλία, Ελλάδα, Ισραήλ, Καναδάς, Κορέα, Μεγάλη Βρετανία, Τουρκία
-Παράλληλες εκδηλώσεις – Σεμινάρια – Συνεντεύξεις Τύπου σε Ξένα ΜΜΕ, Εταιρικές Παρουσιάσεις
-Διαμόρφωση προγράμματος συναντήσεων (B2B)
-Πρόγραμμα Επισκέψεων ξένων στρατιωτικών αποστολών στο Ελληνικό Περίπτερο

ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΤΕ
Για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν στη συμμετοχή σας επικοινωνήστε: Βούλα Τσεριτζόγλου | Τηλ.: 210 699.3559 (εσωτ. 10) | Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2016 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με μεγάλη επιτυχία, έντονη συγκίνηση και μαζική συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις τιμής, μνήμης και διεκδίκησης το Σαββατοκύριακο στη Βιάννο για την επέτειο των 73 χρόνων από το Ολοκαύτωμα της Βιάννου.

Η ημερίδα μνήμης και διεκδίκησης το Σάββατο στο Μουσείο και η Παγκρήτια Συνάντηση φορέων και ενεργών πολιτών για την ιστορική μνήμη την περίοδο της Κατοχής και τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών Ολοκαυτώματος Βιάννου στα Αμιρά συγκέντρωσαν μεγάλο αριθμό εκπροσώπων φορέων (μαρτυρικών δήμων, ενώσεων θυμάτων γερμανικής κατοχής, αντιστασιακών οργανώσεων, πολιτιστικών συλλόγων, καθώς και μελών του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών) και ενεργών πολιτών από όλη την Κρήτη. Ιδιαίτερη σημασία είχε η παρουσία στις εκδηλώσεις δημοκρατών από τη Γερμανία και την Αυστρία.

Οι υψηλού επιπέδου εισηγήσεις εκπροσώπων την πολιτικής ζωής, νομικών, ιστορικών κ.α. σε συνδυασμό με τις δυναμικές παρεμβάσεις των συμμετεχόντων συντέλεσαν στην διαμόρφωση κλίματος αισιοδοξίας και αποφασιστικότητας για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων και επανορθώσεων. Αποφασίστηκε η συγκρότηση Παγκρήτιου Δικτύου Ιστορικής Μνήμης και Διεκδίκησης και υιοθετήθηκε η Διακήρυξη της Βιάννου.

Με μεγάλη λαμπρότητα, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κκ Ανδρέα και του Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, και με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Κυβέρνησης (Υπ. Εσωτερικών Π. Κουρουμπλής), της Βουλής των Ελλήνων (Τ. Μηταφίδης- Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών καθώς και βουλευτές Ηρακλείου), της Ευρωβουλής, της Περιφέρειας Κρήτης (Περιφερειάρχης Στ. Αρναουτάκης και Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κ. Ευρ. Κουκκιαδάκης), δημάρχων από μαρτυρικούς δήμους, μελών του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών, Ενώσεων Θυμάτων, αντιστασιακών οργανώσεων, Πολιτιστικών συλλόγων και πλήθους πολιτών και μελών των οικογενειών των θυμάτων πραγματοποιήθηκε σήμερα, Κυριακή 18.9.2016 η τελετή Μνήμης για το Ολοκαύτωμα της Βιάννου στο Σελί Αμιρών. Συγκίνησε ιδιαίτερα η ομιλία του εκπαιδευτικού και μέλους του Δ.Σ. της Ένωσης Θυμάτων Βιάννου κ. Γιάννη Διακάκη για το ιστορικό τοου Οκοκαυτώματος της Βιάννου.

Σήμερα οι εκδηλώσεις μνήμης και διεκδίκησης ολοκληρώνονται με εκδήλωση στο Ηράκλειο. Πιο συγκεκριμένα:

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθουσα «Ανδρόγεω» Δήμου Ηρακλείου, 19.30-22.00

Το Ολοκαύτωμα της Βιάννου και η Θυσία της Ελλάδας απαιτούν Δικαιοσύνη!

Ομιλητές:
•Βασίλης Μπρακατσούλας, Δικηγόρος – πρώην Βουλευτής, Μέλος της Γραμματείας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα
•Ελένη Σαββάκη, Καθηγήτρια Ιατρικής Πανεπιστημίου Κρήτης
•Γιώργος Παπαδάκης, Δημοσιογράφος – ιστορικός ερευνητής
•Εκπρόσωπος τηςΟμάδας «AK Distomo» από το Αμβούργο
•Αλέξανδρος Κουτσομητόπουλος, δημοσιογράφος - πολιτικός επιστήμων

Παρεμβαίνουν:
•Δήμαρχοι Μαρτυρικών Δήμων
•Εκπρόσωποι Αντιστασιακών Οργανώσεων
•Εκπρόσωποι Ενώσεων Θυμάτων

Συντονιστής:
Κώστας Τριγώνης, Δημοσιογράφος, Δημοτικός Συμβουλίου Δήμου Μαλεβυζίου.

Κλείσιμο της εκδήλωσης μεσυναυλία από τον Βασίλη Σκουλά και το συγκρότημα του.

Είσοδος ελεύθερη

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter