Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 06 Απριλίου 2017
Write on Πέμπτη, 06 Απριλίου 2017 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φορά ράσο, έχει γαλόνια στους ώμους και... τρολάρει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, δηλώνοντας ενώ φωτογραφίζεται μαζί του, ότι «ήθελε να μία φωτογραφία με έναν ακροαριστερό». Ποιος είναι; Ο ιερέας Αθανάσιος Τσιμενίδης. Ο οποίος, εκτός της ιδιότητας που απευθύνεται στην ψυχή του ανθρώπου, διαθέτει και τον βαθμό του Συνταγματάρχη, καθώς ο ίδιος είναι ενταγμένος στον στρατό και δη στο Σώμα Στρατιωτικών Ιερέων του ΓΕΕΘΑ.

TSIMENIDIS1

Τα παραπάνω δεν είναι ικανά να αντικατοπτρίσουν την πληθωρική προσωπικότητα του ιερέα Αθανάσιου Τσιμενίδη. Οι γνωστοί του τού έχουν προσδώσει το προσωνύμιο «Σύγχρονος Παπαφλέσσας», καθώς αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία πως δεν είναι από εκείνους που μετρούν τις συνέπειες μπροστά στο δίκιο και στην αλήθεια.

tsimenidis5

Βαθιά μορφωμένος με πτυχία Θεολογίας, Ψυχολογίας και Ιστορίας, έχει αναλάβει, εκτός του βασικού του καθήκοντος, να δίνει την ευλογία του στους Έλληνες πιλότους, οι οποίοι καλούνται καθημερινά να αντιμετωπίσουν την τουρκική προκλητικότητα στον ουρανό του Αιγαίου. Όντας διευθυντής του Θρησκευτικού Γραφείου στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ), είναι αυτός που με το ευαγγέλιο στο χέρι περιέρχεται τις μονάδες του 1ου και 2ου ΤΕΠ στο Στεφανοβίκειο όπου εδρεύουν τα τα επιθετικά ελικόπτερα AH-64A/D Apache, αλλά και το Λιτόχωρο, όπου έρχονται τα άρματα του Ελληνικού Στρατού για συντήρηση και δοκιμές. Πηγή: Πρώτο Θέμα

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Πέμπτη, 06 Απριλίου 2017 Κατηγορία ΣΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ

Γράφει ο Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης

Ευτυχώς γιά την Πολεμική Αεροπορία, οι αρμοδιότητες του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου δεν φθάνουν στον υπερκείμενο ουρανό της Ακροπόλεως (...) και συνεπώς δεν εζητήθη η γνωμοδότησή τους γιά τη διέλευση συνασκούμενων αεροσκαφών στην πολυμερή αεροπορική άσκηση "ΗΝΙΟΧΟΣ" πλευρικώς του Ιερού Βράχου, επί του οποίου το ΚΑΣ αρνήθηκε -ως γνωστόν- να επιτρέψει παρουσίαση του Ιταλικού οίκου Gucci, έναντι αδράς προσφοράς. Ευτυχώς τέτοιες ιδεοληψίες δεν φαίνεται ότι επικρατούν στο ΓΕΑ, το οποίο και επρογραμμάτισε την εν λόγω διέλευση σε χαμηλό σχετικώς ύψος και με χαμηλές επίσης ταχύτητες ΠΛΕΥΡΙΚΩΣ της Ακροπόλεως, διότι η υπέρπτηση άνωθεν απαγορεύεται ακόμη και από ύψος γιά λόγους προστασίας του Μνημείου.

Η διέλευση των αεροσκαφών από την Ελλάδα, το Ισραήλ και την Ιταλία, τα οποία εν συνεχεία συνασκήθησαν γιά τους σκοπούς του "ΗΝΙΟΧΟΥ" στην περιοχή Μεγίστης (Καστελόριζου) ήλθε να στείλει πολλαπλά μηνύματα προς πολλές κατευθύνσεις, με μία εικόνα που θα ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο, πράγμα γιά το οποίο κερδισμένα και μόνον θα είναι τα Ελληνικά συμφέροντα (πάντοτε νόμιμα!) και η γενικότερη εικόνα της χώρας μας. Άραγε τα προηγούμενα δεν ελήφθησαν υπ' όψιν ή δεν εκρίθησαν σημαντικά από τους μετέχοντες στο ΚΑΣ που ομοφώνως εγνωμοδότησαν αρνητικώς προς τούτο και εν συνεχεία προσυπέγραψε το ΥΠ.ΠΟ. Κρίμα...Αλλά ευτυχώς υπάρχουν οι εξαιρέσεις στο ράθυμο και γραφειοκρατικό κρατικό μηχανισμό που επιτρέπουν μία κάποια αισιοδοξία. Αυτό ας κρατήσουμε και όχι κάποια-ακόμη και κακεντρεχή...-αστειάκεια, που μπορούσε να ακούσει κανείς στους δρόμους της Αθήνας, τις ώρες διέλευσης των αεροσκαφών.

Με την ευκαιρία, θέλω να επισημάνω ότι το ΓΕΕΘΑ και τα Γενικά Επιτελεία των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων αποδίδουν-και ορθώς- ιδιαίτερη σημασία στη δέουσα προβολή των εθνικών και διεθνών δραστηριοτήτων των ΕΔ της χώρας, σε συνεργασία με τους διαπιστευμένους στο ΥΠΕΘΑ συναδέλφους δημοσιογράφους. Φαίνεται ότι μία σχέση επαγγελματισμού και καθαρών στόχων διακατέχει τα Γενικά Επιτελεία, που φαίνεται να έχουν υπερβεί σε μεγάλο βαθμό αντιπαλότητες και καχυποψίες του παρελθόντος προς την ίδια τη δημοσιότητα-όπου πρέπει και όπως απαιτείται- σε συνεργασία βεβαίως με τα ΜΜΕ, έστω κι αν δεν προβλέπονται τακτικές ενημερώσεις, όπως γίνεται σε άλλα Υπουργεία Αμύνης της Συμμαχίας του ΝΑΤΟ και όχι μόνον. Ποτέ δεν είναι αργά, γιά το καλύτερο!

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Πέμπτη, 06 Απριλίου 2017 Κατηγορία ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ

Στελέχη της Διοίκησης Καταδρομών της Εθνικής Φρουράς, θέλοντας να εκφράσουν την τιμή και τον σεβασμό τους προς τους θυσιασθέντες ήρωες του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα 1955-59, συμμετείχαν στο Τρόπαιο ΕΟΚΑ από την έδρα του στρατοπέδου τους στο Σταυροβούνι προς τα Φυλακισμένα Μνήματα, διανύοντας συνολική απόσταση 36 χιλιομέτρων.
Στον τερματισμό τους υποδέχτηκε ο Διοικητής της Διοίκησης Καταδρομών και κατέθεσαν στεφάνι εις μνήμη των Αγωνιστών στα Φυλακισμένα Μνήματα.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter