Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 05 Ιουνίου 2017
Write on Δευτέρα, 05 Ιουνίου 2017 Κατηγορία ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΝ

Γράφει ο Κώστας Δημητριάδης - Ιστορικός ερευνητής
Το κείμενο δημοσιεύθηκε στην ιστορική κυπριακή εφημερίδα "ΜΑΧΗ" που ίδρυσε ο Νίκος Σαμψών.

Για να δεχθεί πιο εύκολα την λύση της ΔΔΟ ο Κυπραίος πρέπει να νιώσει φοβισμένος. Να αντιληφθεί (λανθασμένα) ότι οι φόβοι του θα διαλυθούν αν «τα βρει με τους Τούρκους». Αν αδελφοποιηθεί με τους απογόνους των προερχόμενων από την Ασιατική Στέππα βαρβάρων, (που η Τουρκοκρατία φρόντισε να γεννιόνται και σε αυτόν τον από τα πανάρχαια χρόνια Ελληνικό τόπο), τον βεβαιώνουν ότι δεν θα υπάρξει Πόλεμος. Γιατί; Γιατί έτσι το λένε αυτοί...

Το λέει κάποιος Δόκτωρ... (πετάνε ένα ντοκτόρ μπροστά και μετά ότι λένε θεωρείται «θέσφατο») είπε: "Πλήρως εκτεθειμένη στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι η Κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), καθώς η Τουρκία διατηρεί συντριπτική και αδιαμφισβήτητη στρατιωτική υπεροχή στο κυπριακό χώρο σε όλους τους τομείς και ιδιαίτερα στο Ναυτικό και την Αεροπορία. Αυτά όλα υπογράφονται από τον ίδιο στην Ετήσια Έκθεση του Κυπριακού Κέντρου Στρατηγικών Μελετών για τις Στρατιωτικές Δυνάμεις στην Κύπρο το 2017!

Ποιος τα αναφέρει αυτά; ο Διευθυντής του Κέντρου και επιμένει μάλιστα ότι "η Λευκωσία εκτός από διπλωματικά διαβήματα, δεν διαθέτει καμία απολύτως στρατιωτική απάντηση στις προκλήσεις της τουρκικής πλευράς στη θαλάσσια περιοχή". Καταλήγει δε ο ντοκτόρ ότι "το γεγονός αυτό αποκλείει το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου στην ΑΟΖ, αλλά αφήνει ανοικτή τη δυνατότητα παρεμπόδισης των διεξαγόμενων εκεί εργασιών, από το τουρκικό πολεμικό ναυτικό, καθώς και επίσης άσκησης πιέσεων στο Κυπριακό. Το ισοζύγιο δυνάμεων για τη Λευκωσία εμφανίζεται δυσμενέστερο το 2017, καθώς απέναντι στις 10.000 έμψυχου δυναμικού της Εθνικής Φρουράς, η Άγκυρα αντιπαρατάσσει 43.000 στρατεύματα. Συνεπώς για κάθε ένα Εθνοφρουρό αναλογούν 4,3 Τούρκοι στρατιώτες".
Μάλιστα σας κατανοήσαμε....
Αντιληπτή η Ηττοπάθεια σε μια τέτοια Έκθεση ...αλλά δεν θα πάρουμε!

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΙΟΤΙ Ο ΕΝ ΛΟΓΩ ΝΤΟΚΤΟΡ, ΞΕΧΝΑΕΙ (!) ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΟΤΙ:
1) Η Εθνική Φρουρά έχει 75.000 ΕΤΟΙΜΟΠΟΛΕΜΟΥΣ Εφέδρους, που φέρουν βαρέως την ντροπή του 1974. Και βέβαια σε περίπτωση Τουρκικής επίθεσης, ΟΛΟΙ θα επιστρατευθούν. Και πλέον ξέρει που θα πάει ο καθένας, όχι όπως το 1974. Ξέρει που θα πάει και τι είναι επιφορτισμένος να κάνει. Και είναι και ήδη οπλισμένος. Και με καλολαδωμένο το όπλο του. Και με G3 όχι Lee-Enfield No.4 !

2) Το 1974 η Κυπριακή Δημοκρατία εκτεινόταν από τον Κορμακίτη στην Αγία Νάπα και από την Πάφο στον Αγ.Ανδρέα. Υπήρχε το αίσθημα ότι «ΠΑΜΕ ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΜΕΤΟΠΙΣΘΕΝ» ή «ΥΠΟΧΩΡΗΣΤΕ». Σήμερα στην Κύπρο ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να υποχωρήσει, αφού πίσω τους έχουν μόνο τη θάλασσα, μόνο το Λυβικό Πέλαγος, που σημαίνει ότι όλος ο Κυπριακός πληθυσμός πρέπει να περάσει σε παλλαϊκή άμυνα και γιατί όχι σε ΕΠΙΘΕΣΗ. Με την συμμετοχή των εθελοντών εκ μητρ. Ελλάδας μόνιμα διαμενόντων (και όχι "επισκεπτών") στην Κύπρο, (αριθμός καθόλου ευκαταφρόνητος λόγω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την «μητέρα πατρίδα») η Πολεμική Μηχανή της Κυπριακής Δημοκρατίας γίνεται ακόμα πιο υπολογίσιμη!

3) Η Ελλάδα έχει ξεκαθαρίσει ότι θα προστατέψει με το Ναυτικό της την Κύπρο. Άλλο 1974, δεν θα ξαναβιώσει το νησί! Οι Μπονάνος, Αραπάκης και Παπανικολάου, μας τελείωσαν... Άλλωστε μέχρι και η Αίγυπτος έχει δηλώσει ότι θα υποστηρίξει την Ελλάδα στην προάσπιση της ειρήνης στην ανατολική Μεσόγειο, ήτοι...

4) Η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία δεν υπερέχει σε μαχητικά αεροσκάφη από την Ελλάδα. Μπορεί ελάχιστα ποσοτικά αλλά ούτε ποιοτικά και βέβαια ούτε κατά διάνοια σε ικανότητες χειριστών (πιλότων). Αυτό είναι κάτι που αποδεικνύεται κάθε μέρα. Επίσης, η Τουρκία αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει μεγάλη έλλειψη έμπειρων πιλότων, αφού το νέο-Σουλτανικό «καθεστώς Ερντογάν» έχει φυλακίσει ή στείλει στην «παρανομία» πάρα πολλούς από αυτούς κατηγορώντας τους ως πραξικοπηματίες. Στο μέλλον ίσως υπάρξει αλλαγή των ισορροπιών, αλλά η περίοδος στην οποία αναφέρεται η έκθεση είναι περίοδος σχετικής έως συνολικής ισορροπίας αεροπορικών δυνάμεων. Η απόσταση πλέον με τα νέα συστήματα δεν είναι αποτρεπτική όπως σχετικά ήταν το 1974.

5) Η Κύπρος διαθέτει τέτοιον αριθμό Τεθωρακισμένων σήμερα. Μεγάλος αριθμός από αυτά αφορά άρματα Τ-80, όπως και αρκετά αυτοκινούμενα πυροβόλα και πολλά πυροβόλα. Με 100.000 άνδρες στα όπλα, όχι μόνο μπορεί να κρατήσει το νησί αλλά και να νικήσει - με την έννοια να ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ την επί 43 χρόνια κατεχόμενη Πατρίδα...

6) Oυδεμία αναφορά δεν γίνεται στα αντιαεροπορικά ρωσικά συστήματα τα οποία διαθέτει η Κυπριακή Δημοκρατία. Σε πρόσφατες ασκήσεις με το Ισραήλ, λειτούργησαν άψογα με ποσοστό 100% εγκλωβισμού και στοχοποίησης όλων των ισραηλινών F16.
Ογδόντα (80) αεροσκάφη της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας εγκλωβίστηκαν άμεσα, ούτε και ένα δεν κατάφερε να ξεφύγει από τα αντιαεροπορικά συστήματα που διαθέτει η Εθνική Φρουρά (ειρήσθω εν παρόδω 80 ήταν ο συνολικός αριθμός αεροσκαφών που χρησιμοποίησε η Τουρκία το 1974 κατά της Κύπρου. Οι συνειρμοί δικοί σας). Τα συμπεράσματα δικά σας κατά πόσο θα μπορέσει η τουρκική πολεμική αεροπορία, να ανταπεξέλθει σε μια πιθανή επίθεση κατά της Κύπρου.

7) Το 1974 η Ελλάδα δεν τόλμησε το "πρώτο χτύπημα" σε χώρο εκτός Κύπρου ώστε να δημιουργήσει δεύτερο μέτωπο για τους Τούρκους... Τι θα λέγατε αν γνωρίζατε ότι το βιβλίο του Κονδύλη «περί πρώτου χτυπήματος» μελετάται πλέον μαζί με το Σουν Τζου, από τους Αξιωματικούς μας;
8) Η Έκθεση δεν αναφέρεται (ΣΚΟΠΙΜΑ ΠΙΣΤΕΥΩ) στον ψυχολογικό τομέα... Οι Τούρκοι το 1974 είχαν ας πούμε μια δικαιολογία για να μάχονται ήτοι "να προσφέρουν ασφάλεια στους ομοεθνείς τους που δήθεν απειλούνταν από τους Κύπριους". Τώρα τι "όραμα" θα έχουν; Τον βιασμό, το πλιάτσικο, την κατάληψη επιπλέον εδαφών;
Η Κυπριακή πλευρά τι "ιδανικό" θα έχει; το ΥΠΕΡ ΒΩΜΩΝ...
Και βέβαια ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΠΙΣΩ... ΠΙΣΩ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΘΑΛΑΣΣΑ! 'Η ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ 'Η ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ...

9) Κλείνω με μια λέξη που παραλείπει ΣΚΟΠΙΜΑ πιστεύω η Έκθεση:
«ΕΛΔΥΚ» ή ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΥΠΡΟΥ. Η αφρόκρεμα του Ελληνικού Στρατού. Και σε μόνιμο αλλά και εξ αιτίας του μόνιμου και σε στρατιώτες που υπηρετούν την θητεία τους!

10) Να θυμάστε πάντα. Ο Γεωργίτσης και ο Νικολαΐδης του 1974 δεν θα ξαναϋπάρξουν. Σήμερα έχουμε τον Λεοντάρη και τον Μαυραγάνη!

Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΗΤΤΟΠΑΘΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΕΝΣΠΕΙΡΕΙ ΣΤΟΝ ΚΥΠΡΙΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ...ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ, ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΜΟΙΔΕΑΤΩΝ ΤΟΥ....
Θέλει να φέρει στο μυαλό ΜΝΗΜΕΣ από το 74 παρότι επαναλαμβάνω ξέρουν ότι άλλο το 1974 άλλο το 2017!

Και υπενθυμίζω ακόμα μια φορά... Η ΝΤΡΟΠΗ του 74 δεν θα επαναληφθεί...
Και η Μακεδονίτισσα είναι πλέον ότι ήταν τα "Φυλακισμένα Μνήματα" το 1974 για τους υπερασπιστές της Λευκωσίας, του 336 ΤΕ και του 211 ΤΠ.
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ... ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΜΑΓΑΡΙΣΟΥΝ... ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΟΤΕ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΤΟΥ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ, ΤΟΥ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΤΟΥΣ...
ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕ...
Θέλουν παντί τρόπω να σας φοβίσουν...
Θέλουν να σας τρομάξουν...
Να σας προβληματίσουν...
ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙΤΕ ΜΙΑ Δ.Δ.Ο....
Οι περισπούδαστοι «Δόκτορες» απευθείας απόγονοι του Δημητρίου Νενέκου όμως λογάριασαν λάθος...

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Δευτέρα, 05 Ιουνίου 2017 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Την Τετάρτη 31 Μαΐου 2017, η ΑΣΔΕΝ με την 88 ΣΔΙ «ΛΗΜΝΟΣ», στο πλαίσιο των επιχειρήσεων αποτροπής, εκτέλεσε Βολές Πυροβολικού στον Άγιο Ευστράτιο.

1 voles pyr agios eustratios

2 voles pyr agios eustratios

4 voles pyr agios eustratios

5 voles pyr agios eustratios

6 voles pyr agios eustratios

7 voles pyr agios eustratios

8 voles pyr agios eustratios

9 voles pyr agios eustratios

10 voles pyr agios eustratios

11 voles pyr agios eustratios

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Δευτέρα, 05 Ιουνίου 2017 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Από τη Δευτέρα 29 Μαΐου έως την Παρασκευή 02 Ιουνίου 2017, πραγματοποιήθηκε η ΤΑΜΣ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ – 2017» από την ΧΧV Tεθωρακισμένη Ταξιαρχία (XXV TΘΤ – «2ο ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΙΠΠΙΚΟΥ -ΕΦΕΣΟΣ»), κατά την οποία συνεκπαιδεύθηκαν οι Ανθυπολοχαγοί Τάξης 2016, όλων των Όπλων και του Υγειονομικού, που φοιτούν στα Τμήματα Βασικής Εκπαίδευσης των Σχολών Εφαρμογής, σε τακτικά αντικείμενα και αντικείμενα μάχης.

Πρόθεση του ΓΕΣ είναι η αναβάθμιση της επιχειρησιακής εκπαίδευσης που διεξάγεται στις Σχολές Εφαρμογής, ώστε υπό ρεαλιστικές συνθήκες να επιτευχθεί, μέσω της συνέργειας, η περαιτέρω κατανόηση, εξοικείωση και πρακτική εξάσκηση στην τακτική χρησιμοποίηση των Όπλων και του Υγειονομικού, σε όλες τις φάσεις του αγώνα.

Με την ΤΑΜΣ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ – 2017» επετεύχθη η ανάπτυξη πνεύματος συνεργασίας, η διαμόρφωση κοινού πλαισίου σκέψης και συναντίληψης από τους νέους Ανθυπολοχαγούς, υπό ρεαλιστικές συνθήκες.

6 1

Συνεξετάσθηκαν:

-Εκπαίδευση – επίδειξη στην Περισυλλογή Βαρέως Τεχνικού Υλικού, που εκτελέσθηκε από την ΧΧΙ Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία (ΧΧΙ ΤΘΤ – «Ταξιαρχία Ιππικού – ΠΙΝΔΟΣ»), όπου εφαρμόσθηκαν οι διαδικασίες περισυλλογής βεβλαμένων ή ακινητοποιημένων στο πεδίο της μάχης Αρμάτων Μάχης και Τεθωρακισμένων Οχημάτων.

-Επίδειξη από την ΧΧΙV Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία (XXIV ΤΘΤ – «1ο ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΙΠΠΙΚΟΥ – ΦΛΩΡΙΝΑ» εκτέλεσης βολών, με πραγματικά πυρά, Τακτικού Συγκροτήματος Επιλαρχίας Μέσων Αρμάτων, όπου εξετάσθηκε η ισχύς πυρός, καθώς και η διοίκηση και ο έλεγχος του συνόλου των πυρών του Τακτικού Συγκροτήματος.

Το σύνολο του έμπειρου – μάχιμου προσωπικού του Δ΄ Σώματος Στρατού προετοίμασε τις παραπάνω εκπαιδεύσεις με καινοτομία και επαγγελματική αρτιότητα, συντελώντας στην άριστη διεξαγωγή των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Δευτέρα, 05 Ιουνίου 2017 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Πραγματοποιήθηκε στο ΓΕΣ, σύσκεψη των επικεφαλής των Γραφείων Στήριξης Προσωπικού του ΓΕΣ και των Μειζόνων Επιχειρησιακών Διοικήσεων - Σχηματισμών (1ΗΣ ΣΤΡΑΤΙΑΣ, Δ΄ - Γ΄ ΣΣ, ΑΣΔΕΝ και ΑΣΔΥΣ).

Τα Γραφεία Στήριξης Προσωπικού, έχουν ως αποστολή την άμεση επικοινωνία του προσωπικού με την Ιεραρχία και την ταχεία αντιμετώπιση σοβαρών οικογενειακών και υπηρεσιακών προβλημάτων.

Κατά τη σύσκεψη, συζητήθηκαν θέματα συντονισμού των ενεργειών και δράσεων, αλληλοενημέρωσης και επικοινωνίας και συζητήθηκαν προτάσεις για την περαιτέρω βελτίωση της λειτουργίας τους.

Τα Γραφεία Στήριξης Προσωπικού του ΓΕΣ και των Μειζόνων Επιχειρησιακών Διοικήσεων - Σχηματισμών διαχειρίσθηκαν, από την αρχή του έτους, 435 θέματα προσωπικού.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter