Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 03 Απριλίου 2018
Write on Τρίτη, 03 Απριλίου 2018 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Όμιλος ΟΝΕΧ εισέρχεται δυναμικά στην Ναυπηγική Αγορά ως ένας καθοριστικός παίκτης στον Τομέα της Εθνικής Άμυνας και Ασφάλειας.

Με συντονισμό μεταξύ τριών Χωρών (Ελλάδα, Κύπρος, Ιταλία) και με πρόταση την οποία έχει ήδη υποβάλλει στη Γενική Δ/νση Αμυντικών Επενδύσεων και Εξοπλισμών του ΥΠΕΘΑ στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Βιομηχανικής Ανάπτυξης στον τομέα της Άμυνας, για το νέο Περιπολικό Ανοιχτής Θαλάσσης, αλλάζει τα δεδομένα στις εγχώριες δυνατότητες.

Η πρόταση με τίτλο «ΟΝΕΧ ΝΕΩΡΙΟ 2020» αφορά τη ναυπήγηση από τα Ναυπηγεία της Σύρου ενός υπερσύγχρονου Περιπολικού Σκάφους Ανοιχτής Θαλάσσης για την ανάληψη πολλαπλών επιχειρησιακών ρόλων και το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί και ως μη επανδρωμένο σε αποστολές επιτήρησης με χαμηλό ίχνος εντοπισμού, με τη χρήση της τεχνολογίας stealth!

Συγκεκριμένα η ONEX SYROS SHIPYARDS προτείνει την ανάπτυξη ολοκληρωμένης πλατφόρμας θαλάσσιας επιτήρησης βασισμένη σε υπάρχουσα σχεδίαση περιπολικού σκάφους επιφανείας ανοικτής θαλάσσης εμβέλειας άνω των 350 ν.μ., με χαρακτηριστικά χαμηλής παρατηρησιμότητας.

Το σκάφος θα επιχειρεί με υψηλή ταχύτητα και με πλήρωμα ή εναλλακτικά, εφόσον απαιτηθεί, άνευ πληρώματος ως μη επανδρωμένο σύστημα. Το φορτίο του αποτελούμενο από αισθητήρες, τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό και λοιπά ηλεκτρονικά συστήματα αποστολής & ναυτιλίας θα είναι ανοικτής, αρθρωτής (modular) αρχιτεκτονικής δυνάμενο να προσαρμοστεί κατάλληλα στις εκάστοτε επιχειρησιακές απαιτήσεις. Το φορτίο αισθητήρων θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων radar επιτήρησης επιφανείας, υψηλής ανάλυσης θερμική κάμερα & κάμερα TV ημέρας/νύκτας και αποστασιόμετρο laser.

Ο τηλεπικοινωνιακός του εξοπλισμός θα περιλαμβάνει συστήματα επίγειας ασύρματης και δορυφορικής επικοινωνίας. Η πλατφόρμα θα έχει εγκατεστημένο ολοκληρωμένο σύστημα επεξεργασίας δεδομένων, διαχείρισης πληροφοριών & ελέγχου, διασυνδεδεμένο με τα υπόλοιπα συστήματα και θα αποτελείται από υποσύστημα Video Analytics, για την αυτόνομη επεξεργασία των δεδομένων από τους αισθητήρες και υποσύστημα Data Fusion, Διοίκησης & Ελέγχου και δημιουργίας αναφορών ανάλυσης πληροφοριών.

Τα επιχειρησιακά οφέλη που θα προκύψουν από την ναυπήγηση του περιπολικού σκάφους της ONEX SYROS SHIPYARDS θα είναι τα εξής:

• Θα επιτευχθεί μακράς εμβέλειας επιτήρηση θαλασσίων περιοχών ενδιαφέροντος

• Αποτελεσματική επιτήρηση με τη χρήση πολύ-φασματικών ενεργητικών και παθητικών αισθητήρων για την επίτευξη βέλτιστης τακτικής εικόνας της περιοχής ενδιαφέροντος

• Το υπάρχον σύστημα επιτήρησης θα μπορεί να επεκταθεί και σε περιοχές μέχρι πρότινος περιορισμένης κάλυψης.

• Το σκάφος θα προσαρμόζεται με ευελιξία στις επιχειρησιακές συνθήκες και απαιτήσεις. Εν παραδείγματι, ως μη επανδρωμένο δύναται να επιχειρεί σε περιβάλλον υψηλής επικινδυνότητας και μόλυνσης (ΡΒΧΠ)

• Τα συστήματα που θα περιλαμβάνει θα είναι ανοιχτής αρχιτεκτονικής με δυνατότητα διασύνδεσης με υπάρχοντα και μελλοντικά συστήματα ελέγχου και διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σημειώνεται ότι για την υλοποίηση της πρότασης, η ONEX SYROS SHIPYARDS μαζί με άλλες εταιρίες του Ομίλου ΟΝΕΧ θα συντονίσει και θα επιβλέψει υποκατασκευαστές σε περισσότερες από οκτώ χώρες!

Από τα παραπάνω αλλά και από το γεγονός ότι η ναυπήγηση του σκάφους θα γίνει στις εγκαταστάσεις του Νεωρίου, τονίζεται ακόμα περισσότερο η στρατηγική σημασία που αποκτά το ναυπηγείο, όχι μόνο για τον Ελληνικό χώρο αλλά και για την Ευρωπαϊκή και Νατοϊκή Ασφάλεια. Η υλοποίηση του προγράμματος επιπλέον, θα αποτελέσει ένα ακόμα δείγμα του δυναμικού και καινοτομικού πνεύματος που εισάγει μέσω των δράσεών του στη Ελλάδα ο Ελληνο-Αμερικανικός όμιλος ΟΝΕΧ.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Τρίτη, 03 Απριλίου 2018 Κατηγορία ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

Με εντεινόμενο ρυθμό συνεχίζεται η τουρκική προκλητικότητα στο Αρχιπέλαγος καθώς σήμερα έγιναν 26 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου, σε διάφορα σημεία του κεντρικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Στις παραβιάσεις προέβησαν τρία ζεύγη των τουρκικών αεροσκαφών που εισήλθαν σήμερα στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως, ενώ σε 4 περιπτώσεις η διαδικασία της αναχαίτισης τους εξελίχθηκε σε εμπλοκή. Σημειώνεται περαιτέρω ότι ένα εκ των τουρκικών αεροσκαφών πέταξε πάνω από το Φαρμακονήσι, σε ύψος 3.200 ποδιών στις 10:56 το πρωί.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, τρία ζεύγη τουρκικών F-16, 1 τουρκικό αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας CN-235 και ένα τουρκικό ελικόπτερο εισήλθαν σήμερα στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως.

Καταγράφηκαν 12 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών που εξελίχθηκαν σε 26 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου από τα τουρκικά F-16 σε διάφορα σημεία του κεντρικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου.Σε όλες τις περιπτώσεις αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά Σε 4 περιπτώσεις η διαδικασία αναχαίτισης τους εξελίχθηκε σε εμπλοκή. Tα 6 τουρκικά αεροσκάφη έφεραν όπλα.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter