Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2020
Write on Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2020 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Εταιρεία για τον Ελληνισμό και Φιλελληνισμό (ΕΕΦ) οργανώνει σε συνεργασία με οργανώσεις και σωματεία αναβιωτών του 19ου αιώνα, στην Ελλάδα και διεθνώς, ένα άγημα 25 Φιλελλήνων, που θα συμμετέχει μαζί με αγήματα αναβιωτών του Ιερού Λόχου του Αλεξάνδρου Υψηλάντη και Ελλήνων αγωνιστών του 1821, σε διάφορες εκδηλώσεις και παρελάσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Όσοι νέοι από 20 έως 35 ετών, ενδιαφέρονται να καλύψουν ως εθελοντές μία από τις 25 θέσεις, μπορούν να υποβάλουν αίτηση στην ΕΕΦ με email (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

Write on Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2020 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γράφει ο Γιώργος Λαμπράκης

Σε αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί Αθήνα και Παρίσι προκειμένου να προχωρήσει ο σχεδιασμός για την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη ένταξη των γαλλικών μαχητικών Rafale στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία.

Το θέμα δεν "καίει" μόνο τη χώρα μας που θέλει εντός 2021 να έχει στη "φαρέτρα" της τα υπερσύγχρονα Rafale, αλλά και την Γαλλία η οποία προχωρά σε τροποποίηση του σχεδιασμού και των προγραμμάτων παράδοσης των Rafale στη Γαλλική Πολεμική Αεροπορία, ώστε να αποδεσμευτούν τα δώδεκα (12) συνολικά μεταχειρισμένα αεροσκάφη και να προωθηθούν προς την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έρχονται από την Γαλλία, το υπουργείο Άμυνας της χώρας θα δώσει μέχρι το τέλος του 2020 μια επιπλέον παραγγελία στην Dassault Aviation δώδεκα (12) νέων Rafale, σε αντιστάθμισμα της αποδεύσμευσης και παράδοσης στην Ελλάδα των μαχητικών, ώστε αυτά να βρίσκονται στην αεροπορική βάση της Τανάγρας εντός του πρώτου εξαμήνου του 2021! Τα 12 α/φη που θα "αναπληρώσουν" το στόλο των γαλλικών Rafale, αναμένεται να κατασκευαστούν σταδιακά μέχρι και το 2025. 

Πέρα λοιπόν από τα έξι (6) νέα μαχητικά της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, η Dassault Aviation θα αναλάβει επιπλέον έργο δώδεκα (12) αεροσκαφών για την Armée de l'Air, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό για την εταιρεία. Αξίζει να σημειωθεί πως - σύμφωνα με τον σχεδιασμό που υπάρχει - η Γαλλική Πολεμική Αεροπορία θα έχει το 2025 στη δύναμή της 129 συνολικά Rafale, ενώ σήμερα ο στόλος αυτός ανέρχεται σε 102 μαχητικά.