Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 25 Αυγούστου 2020
Write on Τρίτη, 25 Αυγούστου 2020 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ευρύτατη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών πραγματοποιείται από τις απογευματινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή 21 ν.μ. δυτικά της Χάλκης.

Ειδικότερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενημερώθηκε απογευματινές ώρες σήμερα, για σκάφος σε δυσχερή θέση με αλλοδαπούς επιβαίνοντες στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή.

Άμεσα κινητοποιήθηκε το ΕΚΣΕΔ και στην περιοχή, προς εντοπισμό των ανωτέρω, έσπευσαν τέσσερα (4) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού και πέντε (5) παραπλέοντα εμπορικά πλοία, ενώ παράλληλα απογειώθηκαν ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.

Μέχρι στιγμής έχουν περισυλλεγεί σώοι ενενήντα δύο (92) αλλοδαποί. Στη θαλάσσια περιοχή των ερευνών, oι οποίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, επικρατούν άνεμοι εντάσεως 4-5 BF.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν, βρέθηκε στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης όπου και έδωσε εντολή να διατεθεί κάθε πρόσφορο μέσο στην περιοχή για την επιχείρηση.

Write on Τρίτη, 25 Αυγούστου 2020 Κατηγορία ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

Τα ελληνικά μαχητικά F-16C Blk 52 Adv  της 336 Μοίρας βρίσκονται από νωρίς το απόγευμα στην αεροπορική βάση "Ανδρέας Παπανδρέου" στην Πάφο της Κύπρου!

Η Πολεμική Αεροπορία σκέπασε με τα φτερά της το μαρτυρικό νησί της Κύπρου, σε μια περίοδο όπου η τουρκική προκλητικότητα χτυπά "κόκκινο", με την Άγκυρα να στρέφεται κάτα των κυριαρχικών δικαιωμάτων του ελληνισμού, σε Αιγαίο, Κύπρο και Ανατολική Μεσόγειο. Ελλάδα, Κύπρος, Γαλλία και Ιταλία, θα πραγματοποιήσουν αεροναυτική άσκηση ανοικτά της Κύπρου.

Ο πρώην Α/ΓΕΕΦ Ηλίας Λεοντάρης, με ένα συγκινητικό μήνυμά του στο twitter, δημοσίευσε βίντεο από τα ελληνικά μαχητικά που μόλις είχαν προσγειωθεί στην Κύπρο. Έγραψε χαρακτηριστικά: "..Ήρθε η ώρα....εύχομαι να μην ήταν η ανάγκη. Ελληνικά F-16 ( μετά τα RAFALE), στην ΑΒΑΠ. Το όραμα, το όνειρο, η υπομονή, η επιμονή και η προσήλωση στο σκοπό ....θα φέρουν και τα «χαμόγελα». Αγαπητοί συνάδελφοι της ΕΦ.....απολαύστε το.... δε μπορεί θα έρθουν και καλύτερες μέρες..."

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter