Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017 09:22

20 Φεβρουαρίου 1941 - Αερομαχίες και καταρρίψεις για τους Έλληνες αεροπόρους

Επτά PZL P.24 της 22 Μοίρας Διώξεως, σε συνεργασία με άλλα 12 αεροπλάνα των άλλων Μοιρών Διώξεως, ανέλαβαν την εκτέλεση αποστολής προστασίας φίλιων βομβαρδιστικών, καθώς και κάλυψης της περιοχής Σεντέλι. Επτά PZL P.24 της 22 Μοίρας Διώξεως, σε συνεργασία με άλλα 12 αεροπλάνα των άλλων Μοιρών Διώξεως, ανέλαβαν την εκτέλεση αποστολής προστασίας φίλιων βομβαρδιστικών, καθώς και κάλυψης της περιοχής Σεντέλι.

Σαν σήμερα, 20 Φεβρουαρίου 1941, επτά PZL P.24 της 22 Μοίρας Διώξεως, σε συνεργασία με άλλα 12 αεροπλάνα των άλλων Μοιρών Διώξεως, ανέλαβαν την εκτέλεση αποστολής προστασίας φίλιων βομβαρδιστικών, καθώς και κάλυψης της περιοχής Σεντέλι.

Μία ώρα περίπου μετά την απογείωσή των ελληνικών αεροπλάνων εμφανίστηκαν σε μεγαλύτερο ύψος δύο σχηματισμοί ιταλικών καταδιωκτικών Romeo 37, με συνοδεία 15 καταδιωκτικών G.50 Frecciae. Ο Σμηναγός Α. Αντωνίου, επικεφαλής του σχηματισμού της 22 Μοίρας, ζήτησε κάλυψη από τις ομάδες των άλλων Μοιρών, αλλά λόγω της κακής λειτουργίας των επικοινωνιών, τα φίλια αεροπλάνα δεν αντελήφθησαν τι συνέβαινε. Έτσι, η ομάδα της 22 Μοίρας αντιμετώπισε μόνη της τα εχθρικά αεροπλάνα.

Κατά την αερομαχία που ακολούθησε, οι Σμηναγοί Α. Αντωνίου και Γ. Φανουργάκης και ο Επισμηνίας Επ. Δάγκουλας κατέρριψαν τρία ιταλικά καταδιωκτικά, ενώ ο Υποσμηναγός Α. Μιχαλιτσιάνος ένα ακόμη εχθρικό αεροπλάνο.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017 09:29