Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου 2018
Write on Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου 2018 Κατηγορία ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

Από τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου έως την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018, η 335 Μοίρα της 116 Πτέρυγας Μάχης (ΠΜ)/Αεροπορική Βάση Αράξου, συμμετέχει στην 1η Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος για το έτος 2018 του Tactical Leadership Programme (TLP), στην Αεροπορική Βάση Los Llanos, στο Albacete της Ισπανίας.

1 335 tlp

Για το σκοπό αυτό, έχουν μετασταθμεύσει από την 116ΠΜ τέσσερα αεροσκάφη F-16 Block 52+ Advance και ανάλογο ιπτάμενο και τεχνικό προσωπικό.

3 335 tlp

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου 2018 Κατηγορία ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την περασμένη Τρίτη, 30 Ιανουαρίου, η εθνική τεχνική άσκηση μικρής κλίμακας «Αστραπή 01/18» που είχε ξεκινήσει την προηγούμενη ημέρα στη θαλάσσια περιοχή του Σαρωνικού Κόλπου, Μυρτώου και κεντρικού Αιγαίου Πελάγους.

1 askhi astrapi

2 askhi astrapi

3 askhi astrapi

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού στην εν λόγω άσκηση συμμετείχαν φρεγάτες, υποβρύχια, πλοία γενικής υποστήριξης, ελικόπτερα και ομάδες της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών καθώς και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας.

4 askhi astrapi

5 askhi astrapi

6 askhi astrapi

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος Επιχειρησιακής Εκπαίδευσης μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού και σε συνεργασία με άλλους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, με σκοπό τη διατήρηση και ενίσχυση της επιχειρησιακής και μαχητικής ετοιμότητας και ικανότητας των συμμετεχόντων.

7 askhi astrapi

8 askhi astrapi

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter