Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019
Write on Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019 Κατηγορία ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

Γράφει ο Γιώργος Λαμπράκης

Την 12η συνάντησή τους θα πραγματοποιήσουν στις 31 Οκτωβρίου 2019, οι Τεχνικοί που υπηρέτησαν στην 345 Μοίρας Βομβαρδισμού της 115 Πτέρυγας Μάχης και στα θρυλικά A-7H/TA-7H Corsairs.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά, ενώ η σχετική πρόσκληση έχει ήδη κοινοποιηθεί.

73010439 650648655465076 3259323610031980544 o

Άνθρωποι που συντήρησαν και διατήρησαν την επιχειρησιακή ετοιμότητα των Κουρσάρων σε υψηλότατα επίπεδα, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσεων όπου τα βομβαρδιστικά αποτελούσαν το «μακρύ χέρι» της Πολεμικής Αεροπορίας, θα συναντηθούν για να ενώσουν αναμνήσεις και συναισθήματα.

Τα στελέχη αυτά, Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί τότε, κλήθηκαν να σηκώσουν το βάρος της επιχειρησιακής εκμετάλλευσης ενός αεροσκάφους που προκαλούσε δέος και τρόμο στον αντίπαλο, με τις μοναδικές ικανότητες που είχε σε σχέση με την ακτίνα δράσης και τη μεταφορά οπλικού φορτίου. Κι όλα αυτά σε εποχές που τα «έξυπνα όπλα» και τα εξελιγμένα μαχητικά πολλαπλού ρόλου (πχ F-16) έκαναν τα πρώτα τους βήματα και είχαν ακόμα να διανύσουν πολύ δρόμο, έως ότου κυριαρχήσουν στο σύγχρονο πεδίο των αεροπορικών επιχειρήσεων.

Στο defenceline.gr έχουμε αναδείξει σημαντικές πτυχές της ιστορίας της 345 Μοίρας Βομβαρδισμού και των ανθρώπων της, Ιπτάμενων και Τεχνικών. Από την καθημερινότητα και την εκπαίδευση του προσωπικού, μέχρι την ετοιμότητα και την αποστολή προσβολής του τουρκικού στόλου που θα αναλάμβαναν την κρίσιμη νύχτα της κορύφωσης της κρίσης των Ιμίων.
Ξεχωριστή ήταν επίσης και η ιστορική έρευνα για την πρώτη επιχειρησιακή αποστολή της ΠΑ στην Κύπρο μετά τα γεγονότα του 1974, όταν η 345ΜΒ πέταξε πάνω από τις ελεύθερες περιοχές του νησιού στο πλαίσιο της στρατιωτικής άσκησης «Νικηφόρος», το 1994.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ:

- Αποχαιρετισμός στους Κουρσάρους - Όταν τα A-7 Corsair είχαν για ορμητήριο τη Σούδα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Κουρσάροι πάνω από την Κύπρο: Η πρώτη επιχειρησιακή αποστολή της ΠΑ μετά το 1974

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Οι Κουρσάροι της 345ΜΒ στα Ίμια - Έτσι θα χτυπούσαν τον τουρκικό στόλο!

Write on Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019 Κατηγορία ΛΕΦΕΔ

Γράφει ο Γιώργος Λαμπράκης

Υπερήφανους όλους τους συνειδητοποιημένους Έλληνες έκανε η Ομάδα Αναγνωρίσεως της ΛΕΦΕΔ, η οποία κατέκτησε το αργυρο μετάλλιο στην διεθνή άσκηση του Βρετανικού Στρατού με την κωδική ονομασία "Cambrian Patrol 2019", η οποία πραγματοποιείται στην Ουαλία.

Τα μέλη της Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων, απέδειξαν γι' ακόμα μία φορά το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης των Ελλήνων Εφέδρων, οι οποίοι ξεχώρισαν ανάμεσα σε μόνιμα στελέχη των άλλων χωρών που συμμετείχαν, ενώ υψηλό ήταν και φέτος το ποσοστό των εγκαταλείψεων, δείγμα της δυσκολίας και του ρεαλισμού που δίκαια έχει κατατάξει το Cambrian Patrol ως τη δυσκολότερη στρατιωτική άσκηση σε παγκόσμιο επίπεδο.

Δείτε το βίντεο από την απονομή στους Έλληνες Εφέδρους.

 Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η περιγραφή ενός Τούρκου κομάντο -ο οποίος έχει λάβει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα- για τα… εγκλήματα πολέμου που διέπραξε ο τουρκικός στρατός τη δεκαετία του ‘90 και τις «θηριωδίες στους Κούρδους», σοκάρει.

«Διαπράξαμε εγκλήματα πολέμου. Κόβαμε μέλη του σώματος των νεκρών του PKK», αποκαλύπτει ο πρώην στρατιωτικός Ιμπραήμ Γιαλιλαλί που περιγράφει στην τηλεόραση του Alpha τις θηριωδίες απέναντι στους Κούρδους αντάρτες αλλά και άμαχους.

«Κόβαμε τη μύτη και τα αυτιά των νεκρών ανταρτών και αμάχων. Τα κρεμούσαμε στο λαιμό μας. Κόβαμε το κεφάλι τους και βγάζαμε φωτογραφίες. Κυκλοφόρησε ένα βίντεο όπου είχαν κόψει το κεφάλι νεκρού και το κρατούσαν στο χέρι. Εμείς στην δεκαετία του 90 κάναμε ακριβώς το ίδιο. Αυτά που κάνει ο ISIS εμείς τα εφαρμόζαμε όταν ήμασταν στρατιώτες την δεκαετία του 90 σε κουρδικές περιοχές και πόλεις», λέει o Γιαλιλαλί.

«Μας ήθελαν μηχανές πολέμου»
«Ένα τραυματία αντάρτη ο οποίος μιλούσε τον βάλαμε σε ελικόπτερο. Το είδα με τα μάτια μου. Τον έριξαν στο κενό από το ελικόπτερο. Εισβάλαμε κρατώντας δοχεία καυσίμων για να κάψουμε τα χωριά. Χτυπούσαμε τους κατοίκους για να φύγουν και πυρπολήσαμε τα χωριά τους. Μάλιστα ένα παιδί σκοτώθηκε από τις φλόγες μέσα στο σπίτι», αποκαλύπτει.

«Ο στόχος τους δεν ήταν το ΡΚΚ, ο στόχος τους ήταν οι Κούρδοι, να εξοντώσουν το κουρδικό λαό. Στόχος είναι η ισλαμοποίηση της περιοχής μαζί με την Τουρκία», καταλήγει ο Τούρκος.

Write on Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 


Με αφορμή την συμπλήρωση των 115 χρόνων από την έναρξη του Μακεδονικού αγώνα ( 1904-2019) ο Σύλλογος Κρητών Αιγάλεω θα πραγματοποιήσει  εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους Κρήτες αγωνιστές που συμμετείχαν σε αυτόν, το Σάββατο 2 Νοεμβρίου και ώρα 19:00 στο πολυχώρο πολιτισμού Ελληνικό μολύβι Γ Βρανάς.

Ομιλητής θα είναι ο Στρατηγός ε.α. Αντώνης Μυτιληνάκης. Θα συμμετέχει η Ευξεινος Λεσχη Ειρηνουπολης.

Outlook fgyet44y