Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 09 Μαΐου 2023
Write on Τετάρτη, 10 Μαΐου 2023 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

 

Στο πλαίσιο της διεθνούς εκθέσεως DEFEA 2023 που πραγματοποιείται στην Αθήνα, η Naval Group υπέγραψε νέες συμβάσεις με 5 ελληνικές εταιρείες, στο πλαίσιο του φιλόδοξου σχεδίου Ελληνικής Βιομηχανικής Συμμετοχής (HIP) του Naval Group σχετικά με το πρόγραμμα φρεγατών FDI HN του Πολεμικού Ναυτικού. Οι συμβάσεις αυτές καταδεικνύουν τη δέσμευσή της να αναπτύξει και να δομήσει μια ισχυρή βιομηχανική συνεργασία με την ελληνική βιομηχανία.

Το σχέδιο Ελληνικής Βιομηχανικής Συμμετοχής της Naval Group ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2022 κατά την έναρξη του προγράμματος FDI HN. Με τις συμβάσεις που υπογράφηκαν στις 9 Μαΐου στη DEFEA, οι δραστηριότητες της HIP περιλαμβάνουν πλέον περισσότερες από 60 ελληνικές εταιρείες, με θέσεις εργασίας υψηλής ειδίκευσης και οικονομικά οφέλη για την Ελλάδα.

Οι νέες συμβάσεις που υπογράφηκαν σήμερα στην έκθεση της DEFEA αφορούν:

Salamis Shipyards & Engineering: δραστηριότητες προεξοπλισμού σε μπλοκ κύτους τόσο για Ελληνικές όσο και Γαλλικές FDI.

THEON, εταιρεία του EFA Group: δραστηριότητες οπτοηλεκτρονικών στο πρόγραμμα FDI HN μέσω ενός από τους κύριους συνεργάτες μας SAFRAN.

MEVACO: αρκετές νέες συμβάσεις για την παραγωγή και προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού των FDI.

PRISMA: παραγωγή εξαρτήματος ναυτικών όπλων.

MALLIONDA: νέες δραστηριότητες που αφορούν συγκολλητές και τεχνίτες σωληνώσεων στο ναυπηγείο της Naval Group στο Lorient.

Ενίσχυση της βιομηχανικής ναυτικής δραστηριότητας στην Ελλάδα

Η Naval Group και η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία χτίζουν μια μακροχρόνια συνεργασία που καθημερινά καταδεικνύει το υψηλό επίπεδο δεξιοτήτων και την ικανότητά της να παρέχει εξοπλισμό και υπηρεσίες πολύ υψηλής ποιότητας. Στόχος της Naval Group είναι να αναπτύξει περαιτέρω το αποτύπωμά της στην Ελλάδα μέσω συνεργασιών με την ελληνική βιομηχανία, την έρευνα και τους ακαδημαϊκούς εταίρους. Στο πλαίσιο αυτό, η Naval Group επιδιώκει να διευρύνει τη συμμετοχή των ελληνικών εταιρειών στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού της, από την οποία θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε άλλα προγράμματα και μελλοντικούς διεθνείς διαγωνισμούς.

Το σχέδιο Ελληνικής Βιομηχανικής Συμμετοχής τη Naval Group θα συμβάλει στην κατασκευή και την υποστήριξη του προγράμματος FDI HN αλλά και στη δημιουργία ενός ισχυρού ναυτικού βιομηχανικού οικοσυστήματος στην Ελλάδα. Η δομημένη και μακροπρόθεσμη συνεργασία που εφαρμόζει η Naval Group θα ενισχύσει την παραγωγή στην Ελλάδα αλλά και τη δυνατότητα αντιμετώπισης μελλοντικών αναγκών.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Τρίτη, 09 Μαΐου 2023 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το Ηράκλειο σήμερα 9 Μαϊου 2023, Τίμησε την Ημέρα Λήξης του Βˊ Παγκοσμίου Πολέμου με Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κνωσού κ. Μεθοδίου Βερνιδάκη. Για το ιστορικό της επετείου μίλησε η διευθύντρια του 13ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου, εκπαιδευτικός, φιλόλογος Αικατερίνη Μικράκη.

1683649281405

Στην συνέχεια στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στην πλ. Ελευθερίας τελέστηκε από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κνωσού κ.κ. Μεθόδιο, επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον εκπρόσωπο της Βουλής, τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, τον εκπρόσωπο του Δημάρχου Ηρακλείου, τον ανώτερο Διοικητή Φρουράς Ηρακλείου, εκπροσώπους κομμάτων, ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών, αντιστασιακών οργανώσεων και συλλόγων.

1683649281400

346037194 902550797499303 2266818986975005916 n

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας του Τοπικού Παραρτήματος Ηρακλείου Σμχος ε.α. (ΥΥΑ) Αντώνιος Τζιερτζής κατέθεσε στεφάνι, στην τελετή για την Ημέρα Λήξης του Βˊ Παγκοσμίου Πολέμουν. Επίσης παρευρέθηκε και το μέλος, Υπσγός (ΥΑΔ) ε.α. Κλέαρχος Ζαχαριουδάκης.

1683649281408

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook - ακολουθείστε μας στο twitter και στο linkedin

Write on Τρίτη, 09 Μαΐου 2023 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος εγκαινίασε την Τρίτη 9 Μαΐου 2023, την 3η Διεθνή Έκθεση Άμυνας & Ασφάλειας "DEFEA 2023", η οποία πραγματοποιείται στο Εκθεσιακό Κέντρο "Metropolitan Expo", στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Στα εγκαίνια παρέστησαν ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, ο Υφυπουργός για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια κ. Κώστας Φραγκογιάννης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γιάννης Τσακίρης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ.

001 1

Την Έκθεση "DEFEA", που ξεκίνησε από σήμερα και θα διαρκέσει έως τις 11 Μαΐου, επισκέπτονται Υπουργοί, Υφυπουργοί, Α/ΓΕΕΘΑ και υψηλοί αξιωματούχοι κρατών-μελών της ΕΕ, του ΝΑΤΟ καθώς και άλλων χωρών.

017

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, περιηγήθηκε περίπτερα, μεταξύ άλλων, του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ).

018

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης είχε συναντήσεις με τον Υπουργό Άμυνας της Ιταλίας κ. Γκίντο Κροσέττο (Guido Crosetto) και την Υπουργό Άμυνας της Βόρειας Μακεδονίας κα. Σλαβιάνκα Πετρόφσκα (Slavjanka Petrovska) με τους οποίους συζητήθηκαν τα θέματα διμερούς αμυντικής συνεργασίας και η κατάσταση ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο. Παραχώρησε επίσης συνέντευξη με θέμα «Η Ελλάδα στο επίκεντρο των γεωπολιτικών εξελίξεων».

005 1

Η έκθεση θα συνεχιστεί αύριο με νέες υψηλού επιπέδου διακρατικές επαφές που αποσκοπούν στην αλληλοενημέρωση και την ανάπτυξη συνεργασιών. Μάλιστα, στις 11 το πρωί ο σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού θα οργανώσει στρογγυλή τράπεζα με αντικείμενο την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία και κύριους ομιλητές τον υπουργό ανάπτυξης κύριο Άδωνη Γεωργιάδη και τον πρόεδρο του ΣΕΚΠΥ κύριο Αναστάσιο Ροζολή. Θα ακολουθήσουν συζητήσεις που οργανώνουν το Ευρωπαϊκό Ταμείο Άμυνας με θέμα Αμυντική Βιομηχανία και Διάστημα και η Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων με θέμα Πρωτοβουλίες Καινοτομίας στην Άμυνα, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: O Στεγόσαυρος ...πάει DEFEA

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: DEFEA 2023: «Απόβαση» προηγμένων αμερικανικών οπλικών συστημάτων στην Αθήνα

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook - ακολουθείστε μας στο twitter και στο linkedin