Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2014 20:55

Σε εξέλιξη η επιχείρηση για την καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας δυτικά της Κρήτης!

Το θέμα έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο ευρωκοινοβουλίου, με παρεμβάσεις ευρωβουλευτών αλλά και περιβαλλοντικών οργανώσεων και οργανισμών για την αποτροπή της καταστροφής των χημικών όπλων στη Μεσόγειο. Το θέμα έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο ευρωκοινοβουλίου, με παρεμβάσεις ευρωβουλευτών αλλά και περιβαλλοντικών οργανώσεων και οργανισμών για την αποτροπή της καταστροφής των χημικών όπλων στη Μεσόγειο.
Γράφει ο Γιώργος Λαμπράκης

Μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2014 θα έχουν καταστραφεί τα χημικά όπλα του οπλοστασίου της Συρίας, στα διεθνή χωρικά ύδατα δυτικά της Κρήτης, με την επιχείρηση μάλιστα να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη!
Αυτό τονίζεται στο έγγραφο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας με το οποίο δίνεται απάντηση στην ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, όπου όπως προκύπτει, η καταστροφή μέρους του χημικού οπλοστασίου του Άσαντ θα γίνει στη θαλάσσια περιοχή της Μεσογείου, παρά τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί σε πανελλήνιο, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σύμφωνα λοιπόν με το έγγραφο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, το οποίο υπογράφεται από την κ. Φώφη Γεννηματά, στις 9 Ιανουαρίου 2014 το δανικό πλοίο Ark Futura απέπλευσε από το λιμάνι της Λατάκιας της Συρίας με προορισμό την Ιταλία, μεταφέροντας 9 κοντέινερς με την πρώτη παρτίδα των χημικών όπλων, συνοδευόμενο από πολεμικά πλοία της Δανίας, της Ρωσίας και της Κίνας. Τα εν λόγω κοντέινερς θα μεταφορτωθούν στο φορτηγό πλοίο του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ "MV Cape Ray" και θα καταστραφούν εν πλω και σε διεθνή χωρικά ύδατα, μέχρι τις 31 Μαρτίου 2014.

Όπως είναι γνωστό, το θέμα έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο ευρωκοινοβουλίου, με παρεμβάσεις ευρωβουλευτών αλλά και περιβαλλοντικών οργανώσεων και οργανισμών για την αποτροπή της καταστροφής των χημικών όπλων στη Μεσόγειο.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2014 21:04