Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2014 09:51

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων Πολεμικής Αεροπορίας Αναχαίτιση τίμησε τους Ήρωες των Ιμίων

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων Πολεμικής Αεροπορίας "Αναχαίτιση" παραβρέθηκε με αντιπροσωπεία μελών του, θέλοντας να τιμήσει τους Ήρωές μας. Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων Πολεμικής Αεροπορίας "Αναχαίτιση" παραβρέθηκε με αντιπροσωπεία μελών του, θέλοντας να τιμήσει τους Ήρωές μας.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων Πολεμικής Αεροπορίας "Αναχαίτιση" παραβρέθηκε με αντιπροσωπεία μελών του,στην επιμνημόσυνη δέηση που πραγματοποιήθηκε χθες στη Διοίκηση Ελικοπτέρων Ναυτικού στο Κοτρώνι Μαραθώνα, στη μνήμη των Πεσόντων της Ναυτικής Αεροπορίας και των Πεσόντων Αξιωματικών στα Ίμια την 31η Ιανουαρίου 1996, Παναγιώτη Βλαχάκου, Χριστόδουλου Καραθανάση και Έκτορα Γιαλοψού.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων Πολεμικής Αεροπορίας "Αναχαίτιση" τίμησε τους πεσόντες Αξιωματικούς.

Συγκεκριμένα, στην επίσημη σελίδα του Συλλόγου αναφέρονται τα εξής:
Γοργά κύλησε ο καιρός, πέρασαν δεκαοχτώ χρόνια, αλλά στη μνήμη μας ολοζώντανα σαν σε ταινία προβάλουν τα γεγονότα εκείνης της νύχτας. Τίποτε δεν ξεχάστηκε, ούτε δευτερόλεπτο από όσα γεγονότα μας έχουν γίνει γνωστά.

Παγωμένο έμεινε το δάκρυ στα μάτια μας για τον άδικο χαμό των τριών παλικαριών μας, του Υποπλοίαρχου Χριστόδουλου Καραθάση, του Υποπλοίαρχου Παναγιώτη Βλαχάκου και του Αρχικελευστή Έκτορα Γιαλοψού, που απονηώθηκαν με το ελικόπτερο ΑΒ-212 ASW ΠΝ 21 από τη Φ/Γ ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ (F-461) για να διαπιστώσουν την παρουσία των Τούρκων εισβολέων στην Ελληνική Επικράτεια και συγκεκριμένα στις βραχονησίδες Ίμια.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων Πολεμικής Αεροπορίας "Αναχαίτιση" τίμησε τους πεσόντες Αξιωματικούς.

Σήμερα, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των Πεσόντων της Ναυτικής Αεροπορίας στη Διοίκηση Ελικοπτέρων Ναυτικού στο Ναυτικό Οχυρό Κοτρώνι. Στην τελετή παρέστησαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ και ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος(Ι) Ευάγγελος Τουρνάς, ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και συγγενείς των πεσόντων. Διέλευση έκαναν ένα ελικόπτερο ΑΒ-212 και δύο ελικόπτερα S-70.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων Πολεμικής Αεροπορίας "Αναχαίτιση" τίμησε τους πεσόντες Αξιωματικούς.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων Πολεμικής Αεροπορίας "Αναχαίτιση" παραβρέθηκε με αντιπροσωπεία μελών του, θέλοντας να τιμήσει τους Ήρωές μας. Αιωνία τους η μνήμη.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2014 10:59