Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2014 09:54

Εθνοφρουρά 2014 - Άσκηση από τον ΠΣΕΕΔ / ΣΑΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΒΙΝΤΕΟ)

Άσκηση από τον Πανελλήνιο Από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (ΠΣΕΕΔ) - Σύνδεσμο Αθηναίων Καταδρομέων (ΣΑΚ). Άσκηση από τον Πανελλήνιο Από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (ΠΣΕΕΔ) - Σύνδεσμο Αθηναίων Καταδρομέων (ΣΑΚ).

Από τον Πανελλήνιο Από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (ΠΣΕΕΔ) - Σύνδεσμο Αθηναίων Καταδρομέων (ΣΑΚ) λάβαμε το παρακάτω δελτίο τύπου μαζί με το οπτικοακουστικό υλικό το οποίο και δημοσιεύουμε:

Όλοι οι εργαζόμενοι περιμένουν το Σαββατοκύριακο για να χαλαρώσουν και να διασκεδάσουν, εκτός από μια άλλη ράτσα Ελλήνων, ιδιόμορφη, ξεχωριστή, που οι πολλοί δεν την καταλαβαίνουν , το γιατί δεν την καταλαβαίνουν είναι μια άλλη ιστορία. Για τους νέους μας, ο εθελοντισμός ξεκινά από την Στρατιωτική Θητεία - στις Ελληνικές Ειδικές Δυνάμεις κατατάσσονται μόνο οι εθελοντές, έρχονται πολλοί αλλά μένουν λίγοι, γι αυτό άλλωστε λέγονται και Ειδικές Δυνάμεις. Κυρίαρχο συστατικό είναι η θέληση να περάσεις δύσκολα και επίπονα, να προσφέρεις εθελοντικά στον συνάνθρωπό σου, να μάθεις πολλά και αν χρειαστεί να αυτοθυσιαστείς όπως οι πατεράδες και οι παππούδες μας. Αυτό είναι το ευγενές πνεύμα του εθελοντισμού.

Άσκηση από τον Πανελλήνιο Από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (ΠΣΕΕΔ) - Σύνδεσμο Αθηναίων Καταδρομέων (ΣΑΚ).

Το Σάββατο το βράδυ στα έμπεδα του Π/Β στο Καντήλι όλα ήταν ήσυχα και σκοτεινά στις 19:55 ενώ στις 20:00 ξαφνικά, φώτα αυτοκινήτων άρχισαν να φωτίζουν το τοπίο και μέσα στα επόμενα δέκα λεπτά οι γεννήτριες των εφέδρων έδωσαν φως σε ένα πέτρινο κιόσκι και 2 στρατιωτικές σκηνές φωτίστηκαν. Στήθηκαν τραπέζια Διοίκησης, χάρτες, κόλλες, συνθηματικά, εγκαταστάθηκε δίκτυο επικοινωνιών, ο γιατρός και οι νοσηλευτές. Ο Πρόεδρος άρχισε να δίνει ξεχωριστές και γρήγορες εντολές στα μέλη του Δ.Σ..

Στις 21:00 μία μεγάλη αυτοκινητοπομπή φάνηκε να πλησιάζει. Αφού πάρκαραν, σιωπηλά πλησίασαν για να παρουσιαστούν και να καταγραφούν, να διαχωριστούν σε Αθλούμενους και σε Ομάδα Υποστήριξης.

Αποστολή του τμήματος η Αναγνώριση του Όρους Κανδηλίου με πορεία μετά φόρτου, αποστάσεως 26χλμ, με διαρκή επικοινωνία με την Βάση. Ο Πρόεδρος και Διοικητής της Άσκησης, Έφεδρος Ταγματάρχης (ΚΔ) Αλέξανδρος Κόντος εκδίδει την πρώτη διαταγή και το πρώτο ασυρματοφόρο όχημα θα μεταβεί στην υψηλότερη κορυφή σαν αναμεταδότης. Τα 2 ασυρματοφόρα ενδιάμεσα της διαδρομής ενώ το 4ο Ασυρματοφόρο Εκτάκτου Υποστήριξης, θα ακολουθεί σε απόσταση 5χλμ.

Ώρα 21:30. Η κατάταξη ολοκληρώθηκε, ο Πρόεδρος ορίζει τον περιπολάρχη και τους βοηθούς του. Αυτός είναι ο πολύ Άξιος και Έμπειρος Λοχαγός Καταδρομών – Αλεξιπτωτιστών Ψώνης Βασίλειος και βοηθοί του ο Ανθστης ΟΥΚ Καταδρομών Παύλου Κ. και ο Επιλοχίας ΟΠΥ Λεύκοβιτς Κωνσταντίνος.

Ώρα 22:10 Συγκέντρωση και έκδοση τελικής διαταγής. Ο Διοικητής της Άσκησης Ταγματάρχης Αλέξανδρος Κόντος, επιθεωρεί το τμήμα και διαπιστώνει ότι όλοι είναι έτοιμοι με φούμο και ηθικό υψηλό και εκδίδει την τελική διαταγή του, καθορίζει την ακριβή ώρα επιστροφής πριν το χάραμα, διατάσσει την απόλυτη και ενσυνείδητη πειθαρχεία, συγχαίρει τους ασκούμενους για την προσφορά τους και τους παραδίδει στον Διοικητή του Τμήματος.

Ώρα 23:20 Γρήγορη και αθόρυβη Αναχώρηση του Τμήματος για το δυσκολότερο ανηφορικό τμήμα της πορείας.

Ώρα 01:00 Άφιξη στο υψηλότερο σημείο 600μ. Απόσταση 10χλμ σε 2 ώρες . 10 λεπτά ανάπαυση μέσα στο σκοτάδι της νύχτας . Έχει αρχίσει το ψιλόβροχο. Μοναδικοί σύντροφοι στο Τμήμα των Καταδρομέων οι Αλεπούδες και οι λαγοί, ξενύχτηδες από τα κοντινά μπουζούκια των Μεγάρων.

Ώρα 03:00 Το Τμήμα πάει σφαίρα και πλησιάζει την βάση της εξόρμησης με ηθικό υψηλό.

Ώρα 04:00 Ο Πρόεδρος -Διοικητής επιστρέφει στη βάση. Το Τμήμα έφτασε στο ύψωμα Αγ. Μελέτιος, κατηφόρα τώρα. Τώρα αρχίζει η γρήγορη πορεία Επιστροφής. Η Διαταγή ορίζει άφιξη 06:30 με 07:00. Το ψιλόβροχο βοηθάει, ξυπνάει την κούραση και δίνει κουράγιο.

Ώρα 06:00 Ευχάριστη και αθόρυβη άφιξη του Σχη Π. Κάρλε, Διοικητού Κέντρου Ειδικών Δυνάμεων, Αξιωματικός ευγενής, ευχάριστος, εξυπηρετικός Συνάδελφοςκαι πάνω απ΄ όλα Commando. Τον υποδέχεται ο Πρόεδρος Αλέξανδρος Κόντος (που τυγχάνει ο αρχαιότερος Ταγματάρχης του ΝΑΤΟ), τον γνωρίζει ο Συνταγματάρχης από το 1992, όταν ήταν Λοχαγός στην ΣΧΑΛ και ο Πρόεδρος πραγματοποιούσε Άλματα Εφέδρων στην Αττική και την Θεσσαλονίκη, για την, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στο Α/Ρ ΣΕΔΕΣ (Πέρασαν 22 χρόνια από τότε)

Ώρα 06:45 Άφιξη του Καταδρομικού τμήματος στην ακριβή ώρα του, κουρασμένοι, ιδρωμένοι αλλά με με τεράστιο ηθικό και ακρίβεια εκτέλεσης της αποστολής που θα ζήλευαν και οι αεροπορικές εταιρίες.

Ώρα 07:00 Ο Συνταγματάρχης Κάρλες έχει φροντίσει να ανάψουν φωτιά για τους Εφέδρους Commandos, να φέρει καυτό τσάι, καυτή κοτόσουπα – βάλσαμο για την κούραση. Σε λίγο ξημερώνει κι έρχεται η έκπληξη, οι Έφεδροι αναγνωρίζουν τον παλιό Αξιωματικό τους στο πρόσωπο του Συνταγματάρχη Κάρλε. Συγκίνηση, αγκαλιές και φιλιά - στιγμές Στρατιωτικής Ανάτασης , μοναδικές στιγμές για άντρες που πολλοί Έφεδροι, αραχτοί, δεν θα νιώσουν ποτέ στη ζωή τους, θα μένουν στο playstation, στον καναπέ και στο πληκτρολόγιο των σχολίων, του φθηνού και καταγγελτικού, ανυπόστατου, αντισυναδελφικού και διασπαστικού κουτσομπολιού.

Η συγκέντρωση γύρω από την φωτιά είναι βάλσαμο για τον γλυκό πόνο της κούρασης. Κάποιοι λένε χαμηλόφωνα ¨Πονάω και μ' άρέσει μωρό μου¨ !

Άσκηση από τον Πανελλήνιο Από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (ΠΣΕΕΔ) - Σύνδεσμο Αθηναίων Καταδρομέων (ΣΑΚ).

Ώρα 08:00 Ευχάριστη έκπληξη – Ομάδα Δίμετρων Εφέδρων Ευζώνων εμφανίζονται, με άψογες στολές, ξυρισμένοι και καθαροί – λάμπουν, για πρώτη φορά σε άσκηση Καταδρομέων. Φιλοδοξία του Προέδρου του ΠΣΕΕΔ/ΣΑΚ Αλέξανδρου Κόντου, είναι η Συγκρότηση του Πρώτου Συντάγματος Εφέδρων Ευζώνων Εθνοφρουράς Εκτάκτων Αναγκών. Άλλωστε ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος , που τυγχάνει επίτιμο μέλος μας από το 1996, έδωσε υπόσχεση στον Πρόεδρο μας ότι το 2014 θα είναι έτος αναβαθμίσεως της Χρυσής Εφεδρείας και του ΠΣΕΕΔ/ΣΑΚ.

Ώρα 09:00 Οι ασκούμενοι με εκπαιδευτικά όπλα του Σκοπευτικού μας Συλλόγου πραγματοποιούν βολή αξιολόγησης με Άριστα Αποτελέσματα, για πρώτοι φορά μαζί τους και οι Εύζωνες.
Συγκινητικότατη η εμφάνιση Εύζωνα που έχει προσβληθεί από βαρύτατη νόσο στον λάρυγγα (με ανοιχτή πληγή) και ήρθε ένστολος και να συμμετάσχει με τους Καταδρομείς. Αθάνατη Ελλάδα, για λίγο τυραννιέσαι και ξανά προς την Δόξα τραβάς. Αυτοί είναι οι Έλληνες ΩΡΕ...!!

Ώρα 11:00 πμ Κοπή της πίτας στο Π/Β , για πρώτη φορά. Ο Πρόεδρος του ΠΣΕΕΔ αιφνιδιάζει με την κοπή της πίτας στο βουνό με μάχιμους ένστολους κατάκοπους Εφέδρους.

Άσκηση από τον Πανελλήνιο Από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (ΠΣΕΕΔ) - Σύνδεσμο Αθηναίων Καταδρομέων (ΣΑΚ).

Παράταξη και Απονομή Στρατιωτικών Επαίνων στους Ασκουμένους:

Ο Πρόεδρος και πάλι έγραψε...με ξεχωριστή προσφώνηση για τον καθένα ειδικά, ανέβασε την Πατριωτική Συγκίνηση στα ουράνια – ξεχωριστό ηγετικό προσόν Αξιωματικού, γεννημένου Ηγήτορα, να 'ναι Σιδερένιος Πάντα – τον χρειάζεται η Ελλάδα Συνάδελφοι.

Τον πρώτο Έπαινο τον επέδωσε στο φιλόξενο Κέντρο Ειδικών Δυνάμεων.

Το δεύτερο στον Διοικητή Σχη Π. Κάρλε με ειδική προσφώνηση για την εθελοντική προσφορά του, στις επίπονες Ειδικές Δυνάμεις των Ενόπλων μας Δυνάμεων για την ευγένεια και το μοντέρνο ανοιχτό πνεύμα Διοίκησης και Συνεργασίας υπέρ του Ελληνικού Λαού.

Ξεχωριστή και σπουδαία βράβευση, τιμητική και με πολλούς αποδέκτες εκφώνησε ο κ. Κόντος, τιμώντας τον 47χρονο Καταδρομέα Μιχαηλίδη, Πρωταθλητή Πολεμικών Τεχνών ο οποίος προσβλήθηκε από ασθένεια, έφτασε τα 200 κιλά, έχασε με πείσμα του τα 50 κιλά και δεν δίστασε να βγάλει φορτωμένος την ολονύχτια επίπονη ανηφορική Άσκηση, αλλά άκουσον-άκουσον, έφερε τους 2 έφηβους και αστράτευτους γιούς του και έλαβαν μέρος και τερμάτισαν μαζί με το Τμήμα. Αυτό το μοναδικό Καταδρομικό Πνεύμα αποδεικνύει τον εθελοντισμό και τον Πατριωτισμό των Ελλήνων για την χώρα μας που κρατά τις παραδόσεις από τον καλό πατέρα- οικογενειάρχη στα παιδιά του.

Βραβεύτηκε η ομάδα των «Αετών» Παγκοσμίου Ρεκόρ Περιπόλου Μακράς Ακτίνας Δράσεως 200 χλμ μετά φόρτου ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ – ΠΑΡΝΗΘΑ με Περιπολάρχη πέρυσι τον Καταδρομέα - ΟΥΚ κ. Παύλου Κωνσταντίνο και τα Αετόπουλα του ΠΣΕΕΔ/ΣΑΚ.

Βραβεύτηκε η ομάδα ΟΥΚ του Πολεμικού Ναυτικού.

Βραβεύτηκε ο Βετεράνος Πεζοναύτης Παρτσαλίδης Χρήστος που ακολουθώντας τον Πρόεδρο έγινε Αλεξιπτωτιστής στην Σόφια το 1992 και κατόπιν, πάλι μαζί με τον Πρόεδρο, πραγματοποίησε Άλματα στο ΣΕΔΕΣ για την Μακεδονία ΜΑΣ, μαζί και με Συναδέλφους της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης.

Βραβεύτηκε η μοναδική Ελληνίδα με Παγκόσμιο Ρεκόρ του Περιπόλου 200χλμ, η Νοσηλεύτρια Ελισσάβετ Γραμματικού – υποκλινόμεθα σε σένα όλοι οι εθελοντές Καταδρομείς.

Βραβεύτηκε η Ομάδα Επιστημόνων Τεχνικής Υποστήριξης.

Βραβεύτηκαν τα μέλη του Δ.Σ. για την Πολύτιμη και Επιτυχημένη Προσφορά του.

Βραβεύτηκε ο υπεύθυνος Εκπαιδευτής του Αθλητικού – Σκοπευτικού Τμήματος Ανθγος Μαραγγούλας Ιωάννης.

Βραβεύτηκε ο Βετεράνος Ναύτης ΟΥΚ, Δρακόπουλος Γ. Για την πολύτιμη σκηνογραφική φωτογράφιση της Άσκησης.

Η ωραία αυτή τελετή έκλεισε με σαμπάνιες και 2 τεράστιες πίτες που προσέφερε τιμητικά το Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων.

Ο ΠΣΕΕΔ ευχαριστεί τον ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλο, τον Δυνατό Α/ΓΕΣ Αντγο Τσέλιο Αθ., τον Διευθυντή ΔΕΔ Υποστράτηγο Σπανό Ευάγγ., τον Διοικητή ΚΕΕΔ Σχη Κάρλε Πέτρο και φυσικά όσους συμμετείχαν σε αυτή την γιορτή εθελοντισμού.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter