Δευτέρα, 03 Μαρτίου 2014 22:25

Αμερικανικά C-17 Globemaster και MC-130P Combat Shadow στο Ηράκλειο! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Και τα δυο αεροσκάφη αφίχθηκαν από ανατολική κατεύθυνση κατά πάσα πιθανότητα προερχόμενα από την Μέση Ανατολή ή το Αφγανιστάν περιοχές στις οποίες επιχειρούν Αμερικανικές Στρατιωτικές Δυνάμεις. Και τα δυο αεροσκάφη αφίχθηκαν από ανατολική κατεύθυνση κατά πάσα πιθανότητα προερχόμενα από την Μέση Ανατολή ή το Αφγανιστάν περιοχές στις οποίες επιχειρούν Αμερικανικές Στρατιωτικές Δυνάμεις.
Γράφει ο Βαγγέλης Αντωνάκης

Αίσθηση προκάλεσε η άφιξη δυο μεταγωγικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ ανήμερα Καθαρής Δευτέρας στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου. Πρόκειται για ένα C-17 Globemaster III, όμοιο με αυτό που είχε προσγειωθεί στις 20 Φεβρουαρίου 2014 λόγω περιορισμένης ορατότητας στο αεροδρόμιο της Σούδας το όποιο λειτουργεί ως βάση ανεφοδιασμού για τέτοιου είδους αεροπλάνα. (Δείτε σχετικά ΕΔΩ)

To C-17 στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου!

Το σημερινό αεροσκάφος ανήκει στην 62AW (Airlift Wing-Πτέρυγα Αερομεταφορών) η οποία εδρεύει στην αεροπορική βάση Mc Chord στο Pierce County, Washington.

Το MC-130P στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου!

Το δεύτερο Αμερικανικό αεροσκάφος ήταν ένα MC-130P Combat Shadow, το οποίο ανήκει στην 9th SOS (Special Operation Squadron-Μοίρα Ειδικών Επιχειρήσεων) η οποία εδρεύει στο Hurlburt Field, Florida. Και τα δυο αεροσκάφη αφίχθηκαν από ανατολική κατεύθυνση κατά πάσα πιθανότητα προερχόμενα από την Μέση Ανατολή ή το Αφγανιστάν περιοχές στις οποίες επιχειρούν Αμερικανικές Στρατιωτικές Δυνάμεις.

Και τα δυο αεροσκάφη αφίχθηκαν από ανατολική κατεύθυνση κατά πάσα πιθανότητα προερχόμενα από την Μέση Ανατολή ή το Αφγανιστάν περιοχές στις οποίες επιχειρούν Αμερικανικές Στρατιωτικές Δυνάμεις.

Παρά το γεγονός πως τέτοια αεροσκάφη δεν συνηθίζουν να προσγειώνονται στο Ηράκλειο δεν πρέπει να παραβλέπουμε το γεγονός πως το αεροδρόμιο Ν. Καζαντζάκης ανήκει στα πιστοποιημένα αεροδρόμια του ΝΑΤΟ ως αεροδρόμια που μπορούν αεροσκάφη της συμμαχίας να χρησιμοποιούν για ανεφοδιασμό ή ως βάση για τις επιχειρήσεις τους γεγονός το οποίο ίσως παίξει και καθοριστικό ρόλο στον ενδεχόμενο αποχαρακτηρισμό του αεροδρομίου ως στρατιωτικού αεροδρομίου με την διαφαινόμενη αποχώρηση της 126 Σμηναρχίας Μάχης.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 03 Μαρτίου 2014 22:38