Σάββατο, 19 Απριλίου 2014 20:24

Στην Αθήνα το Άγιο Φως - Προσγειώθηκε το αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Η τελετή υποδοχής έγινε με τιμές αρχηγού κράτους για να ξεκινήσει, αμέσως μετά η διανομή του σε όλη τη χώρα. (Φωτογραφία αρχείου) Η τελετή υποδοχής έγινε με τιμές αρχηγού κράτους για να ξεκινήσει, αμέσως μετά η διανομή του σε όλη τη χώρα. (Φωτογραφία αρχείου)

Στην Αθήνα έφθασε λίγο μετά τις 8 το βράδυ, με το κυβερνητικό αεροσκάφος, το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα. Η τελετή υποδοχής έγινε με τιμές αρχηγού κράτους για να ξεκινήσει, αμέσως μετά η διανομή του σε όλη τη χώρα. Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κυριάκος Γεροντόπουλος είχε μετέβη το Μ. Σάββατο στα Ιεροσόλυμα, για την τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο.

Το Αναστάσιμο Μήνυμα από τον Πανάγιο Τάφο

Από τον ναό της Αναστάσεως, το Άγιο Φως αρχίζει το ταξίδι του με προορισμό τις εκκλησίες της Ελλάδας. Δύο αεροσκάφη αναχωρούν αμέσως μετά την άφιξη της αποστολής από τα Ιεροσόλυμα προς περιοχές του Αιγαίου και του Ιονίου, μεταφέροντας το Άγιο Φως σε Ιωάννινα, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Μύκονο, Σάμο, Κω, Μυτιλήνη με προγραμματισμένη ώρα άφιξης στον τελευταίο προορισμό για κάθε τομέα, κατά προσέγγιση τις 22:30.

Παράλληλα, προκειμένου να γίνει η μεταφορά και σε άλλους προορισμούς- Ηράκλειο, Χίο, Σαντορίνη, Καβάλα και Θεσσαλονίκη- μετατίθεται αργότερα, κατά μία περίπου ώρα, η αναχώρηση σε προγραμματισμένες αεροπορικές πτήσεις.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 19 Απριλίου 2014 20:48