Τετάρτη, 21 Μαΐου 2014 10:00

Τιμούν την επέτειο της Μάχης της Κρήτης με εκδήλωση στο αεροδρόμιο του Μάλεμε

Η εκδήλωση, στην οποία αναμένεται να παραστεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος θα πραγματοποιηθεί στις 6.30 το απόγευμα στο Αεροδρόμιο Μάλεμε. Η εκδήλωση, στην οποία αναμένεται να παραστεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος θα πραγματοποιηθεί στις 6.30 το απόγευμα στο Αεροδρόμιο Μάλεμε.

Η κεντρική εκδήλωση για την Μάχη της Κρήτης θα πραγματοποιηθεί σήμερα στα Χανιά και συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο του Μάλεμε, εκεί όπου τον Μάιο του 1941 πραγματοποιήθηκαν σφοδρές μάχες μεταξύ των Γερμανών αλεξιπτωτιστών και των των ηρωικών υπερασπιστών του, στον βασικό αντικειμενικό στόχο των γερμανικών δυνάμεων για την κατάληψη του νησιού.

Η εκδήλωση, στην οποία αναμένεται να παραστεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος θα πραγματοποιηθεί στις 6.30 το απόγευμα στο Αεροδρόμιο Μάλεμε και περιλαμβάνει:

-Άφιξη στελεχών Ενόπλων Δυνάμεων που συμμετέχουν στον αγώνα δρόμου «1ο Τρόπαιο Μάχης της Κρήτης 1941»
-Επιμνημόσυνη Δέηση.
-Χαιρετισμό του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Απόστολου Βουλγαράκη.
-Χαιρετισμό του Δημάρχου Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη.
-Αναφορά στα γεγονότα της περιοχής από το Δήμαρχο Πλατανιά, Ιωάννη Μαλανδράκη.
-Κατάθεση στεφάνων.
-Εθνικούς Ύμνους.
-Απονομή επάθλων στους νικητές του αγώνα δρόμου.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «με πρωτοβουλία του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας πραγματοποιείται η Επετειακή Πορεία Στελεχών Ενόπλων Δυνάμεων διάρκειας 2 ημερών (20 Μαΐου στο Ηράκλειο και 21 Μαΐου στα Χανιά), με τίτλο «1ο Τρόπαιο Μάχης Κρήτης 1941». Στον Αγώνα Δρόμου αυτό συμμετέχουν στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων από όλα τα Σώματα, και οι δρομείς φέρουν στολή παραλλαγής και πλήρη φόρτο μάχης (σακίδιο, όπλο, εξάρτηση, κράνος, κτλ.). Η διαδρομή των δρομέων περιλαμβάνει διελεύσεις από διάφορα μνημεία της Μάχης της Κρήτης, με αφετηρία το ύψωμα Προφήτης Ηλίας της περιοχής ΚOΨΑ Ηρακλείου και τερματισμό το Αεροδρόμιο του Μάλεμε.
Οι δρομείς θα βραβευτούν στις 21 Μαΐου 2014, στις 18:30, στην Κεντρική Εκδήλωση στο Αεροδρόμιο του Μάλεμε».
Μετά τη λήξη της Κεντρικής Εκδήλωσης στο Αεροδρόμιο Μάλεμε θα ακολουθήσει εντυπωσιακή ρίψη αλεξιπτωτιστών, από την Ομάδα Ελεύθερης Πτώσης του Γενικού Επιτελείου Στρατού».

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 21 Μαΐου 2014 02:06