Κυριακή, 25 Μαΐου 2014 21:10

Τρισάγιο στο τάφο του Σμηναγού Ηλιάκη ! Ευχαριστώ τους Έλληνες που δεν τον ξεχνάνε... (ΒΙΝΤΕΟ)

Τη μνήμη του ήρωα Σμηναγού (Ι) Κώστα Ηλιάκη τίμησαν χθες συγγενείς και φίλοι στο νεκροταφείο του Ι.Ν. Αγίου Λουκά, κατά την τέλεση τρισαγίου, οκτώ χρόνια απ' τον θάνατό του. Τη μνήμη του ήρωα Σμηναγού (Ι) Κώστα Ηλιάκη τίμησαν χθες συγγενείς και φίλοι στο νεκροταφείο του Ι.Ν. Αγίου Λουκά, κατά την τέλεση τρισαγίου, οκτώ χρόνια απ' τον θάνατό του.

Τη μνήμη του ήρωα Σμηναγού (Ι) Κώστα Ηλιάκη τίμησαν χθες συγγενείς και φίλοι στο νεκροταφείο του Ι.Ν. Αγίου Λουκά, κατά την τέλεση τρισαγίου, οκτώ χρόνια απ' τον θάνατό του. Ηταν 23 Μαΐου του 2006 και ώρα 12:39 το μεσημέρι, όταν κατά την αναχαίτιση τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών κοντά στην Κάρπαθο, και μετά από δολοφονικό ελιγμό ενός εκ των Τούρκων πιλότων, ο Κώστας Ηλιάκης δολοφονήθηκε ώρα καθήκοντος.

Το ίδιο έτος και συγκεκριμένα στις 28 Δεκεμβρίου 2006, στην καθιερωμένη τελετή απονομής μεταλλίων και βραβείων από την Ακαδημία Αθηνών του απενεμήθη το αργυρό μετάλλιο αρετής και αυτοθυσίας.

Στη μνήμη του τελέσθηκε χθες το μεσημέρι στο νεκροταφείο του Ι.Ν. Αγίου Λουκά τρισάγιο στο οποίο προεξήρχε ο μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός. Το "παρών" έδωσαν συγγενείς και φίλοι της οικογένειας, ο βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. Κυριάκος Βιρβιδάκης, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης κ.ά.

Στη μνήμη του τελέσθηκε χθες το μεσημέρι στο νεκροταφείο του Ι.Ν. Αγίου Λουκά τρισάγιο στο οποίο προεξήρχε ο μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός.

Για τον ήρωα μίλησε συγκινημένος ο αδερφός του Φίλιππος Ηλιάκης στα "Χ.Ν." επισημαίνοντας ότι «σήμερα είναι ημέρα τιμής και μνήμης για τον σμηναγό Ηλιάκη, συμπληρώνονται 8 χρόνια από την ημέρα που έπεσε χτυπημένος. Δυστυχώς, ακόμα και σήμερα όπως χθες παραβιάσεις συνεχίζονται τα Μ.Μ.Ε. μιλάνε για θερμό επεισόδιο όπως τότε.

Εύχομαι να πρυτανεύσει η λογική και θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους Έλληνες που με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο κάνουν ζωντανή τη μνήμη του. Υπάρχει μεγάλη συγκίνηση, η οποία θα συνεχιστεί και την Τετάρτη στις 28 του μήνα στην Κάρπαθο. Η Πολεμική Αεροπορία με συνεργασία με τους αδελφοποιημένους Δήμους Χανίων και Καρπάθου θα τον τιμήσει με αρχιερατικό μνημόσυνο στην Κάρπαθο. ΠΗΓΗ

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter