Δευτέρα, 02 Ιουνίου 2014 15:19

Συμμετοχή Αβραμόπουλου στη Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ

Οι Υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ θα ασχοληθούν με την πρόοδο στην ανάπτυξη των συμμαχικών δυνατοτήτων και των μέτρων παροχής διαβεβαιώσεων ασφαλείας στους συμμάχους. Οι Υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ θα ασχοληθούν με την πρόοδο στην ανάπτυξη των συμμαχικών δυνατοτήτων και των μέτρων παροχής διαβεβαιώσεων ασφαλείας στους συμμάχους.

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας των χωρών του ΝΑΤΟ (3-4/6/2014). Η Σύνοδος αναμένεται να λάβει σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον της Συμμαχίας εν όψει και της Συνόδου Κορυφής του Σεπτεμβρίου.

Οι Υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ θα ασχοληθούν με την πρόοδο στην ανάπτυξη των συμμαχικών δυνατοτήτων και των μέτρων παροχής διαβεβαιώσεων ασφαλείας στους συμμάχους. Σημαντικές ενότητες της Συνόδου θα αποτελέσουν η κυβερνοάμυνα και η θαλάσσια στρατηγική της Συμμαχίας.

Ο κ. Αβραμόπουλος θα συμμετάσχει και στη Σύνοδο της Επιτροπής ΝΑΤΟ-Ουκρανίας, όπου αναμένεται να συζητηθούν οι στρατηγικές επιπτώσεις από την ουκρανική κρίση και οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις που αυτή θα έχει στην αμυντική διάταξη της Συμμαχίας. Στο περιθώριο της Συνόδου, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας θα έχει διμερείς συναντήσεις με ομόλογους του.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter