Τετάρτη, 04 Ιουνίου 2014 14:48

Επιτυχής επίδειξη του Συστήματος WiSPR της INTRACOM Defense Electronics στο Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την λειτουργικότητα του συστήματος WiSPR σε πραγματικές συνθήκες λειτουργίας, εστιάζοντας την προσοχή τους στην άριστη απόδοση της δυναμικής μείωσης του θορύβου του συστήματος. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την λειτουργικότητα του συστήματος WiSPR σε πραγματικές συνθήκες λειτουργίας, εστιάζοντας την προσοχή τους στην άριστη απόδοση της δυναμικής μείωσης του θορύβου του συστήματος.

Η INTRACOM Defense Electronics (IDE) πραγματοποίησε επίδειξη στο πεδίο του συστήματος ενδοεπικοινωνίας WiSPR (Wideband Intercom & Secure Packet Radio), η οποία φιλοξενήθηκε από το Σώμα των Πεζοναυτών των ΗΠΑ και έλαβε χώρα στην περιοχή Υποστήριξης Μεταφορών και Επίδειξης (TDSA) στην βάση των Πεζοναυτών στο Quantico της Virginia.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την λειτουργικότητα του συστήματος WiSPR σε πραγματικές συνθήκες λειτουργίας, εστιάζοντας την προσοχή τους στην άριστη απόδοση της δυναμικής μείωσης του θορύβου του συστήματος.

Το WiSPR είναι ψηφιακό σύστημα ενδοεπικοινωνίας τελευταίας τεχνολογίας, ελεγχόμενο από λογισμικό που έχει αναπτυχθεί και κατασκευάζεται από την IDE στην Ελλάδα. Παρέχει υψηλής ποιότητας επικοινωνίες φωνής, δικτύωση IP και έχει την δυνατότητα ενσωματωμένης ασύρματης δικτύωσης φωνής, δεδομένων και βίντεο, μέσω του ασφαλούς ασύρματου τοπικού δικτύου WiSPR-WLAN (Wireless Local Area Network).

Αυτά, μεταξύ άλλων σημαντικών χαρακτηριστικών, παρέχουν στο WiSPR αξιοσημείωτα πλεονεκτήματα έναντι του ανταγωνισμού για εφαρμογές σε δίκτυα επικοινωνιών στρατιωτικών οχημάτων. Το WiSPR έχει εγκατασταθεί σε ευρύ φάσμα διαφορετικών οχημάτων μάχης και βρίσκεται σήμερα σε λειτουργία σε διάφορες χώρες.

Σχετικά με την INTRACOM Defense Electronics

Η INTRACOM Defense Electronics (IDE), η μεγαλύτερη ελληνική εταιρία ανάπτυξης και παραγωγής ηλεκτρονικών και επικοινωνιών αμυντικών συστημάτων, είναι θυγατρική της Intracom Holdings, ενός από τους μεγαλύτερους πολυεθνικούς ομίλους τεχνολογίας στη Ν.Α. Ευρώπη.

Η IDE έχει αποκτήσει μοναδική τεχνογνωσία στην σχεδίαση, ανάπτυξη και παραγωγή προϊόντων που ενσωματώνουν τεχνολογίες αιχμής σε τακτικές επικοινωνίες αμυντικών συστημάτων, συσκευές κρυπτογράφησης, συστήματα διοίκησης ελέγχου και επικοινωνιών (C3I), στην επιτήρηση, αναγνώριση και ασφάλεια, σε υβριδικά συστήματα ηλεκτρικής ισχύος και συστήματα αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας, ηλεκτρονικά πυραυλικών συστημάτων, λογισμικό αμυντικών εφαρμογών και συστήματα ελέγχου και δοκιμών.

Η εταιρία συμμετέχει επίσης σε διεθνή προγράμματα ανάπτυξης και παραγωγής όπως και σε διεθνείς συνεργασίες για την παραγωγή και εξαγωγή αμυντικού εξοπλισμού και περιλαμβάνεται στην επίσημη λίστα προμηθευτών του ΝΑΤΟ. Η IDE εξάγει προϊόντα, λύσεις και υπηρεσίες στην Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, στις ΗΠΑ, στην Κύπρο, Λιβύη, στο Λουξεμβούργο (NSPA) και στην Σουηδία.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 04 Ιουνίου 2014 14:54