Δευτέρα, 07 Ιουλίου 2014 16:41

Μνημόσυνο για τους πεσόντες του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής του 1974

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στον Ι.Ν Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης του Γ΄ Σώματος Στρατού, από το Γενικό Προξενείο της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στον Ι.Ν Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης του Γ΄ Σώματος Στρατού, από το Γενικό Προξενείο της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη.

Την Κυριακή 6 Ιουλίου 2014, πραγματοποιήθηκε στον Ι.Ν Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης του Γ΄ Σώματος Στρατού, από το Γενικό Προξενείο της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη, το Ετήσιο Μνημόσυνο για τους πεσόντες κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής τον Ιούλιο του 1974.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στον Ι.Ν Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης του Γ΄ Σώματος Στρατού, από το Γενικό Προξενείο της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους διακρίνεται πρώτος καθισμένος από δεξιά, ο βετεράνος Καταδρομέας Θανάσης Ζαφειρίου, ο μοναδικός διασωθέντας από το Νορατλας "ΝΙΚΗ-4" που καταρρίφθηκε από φίλια πυρά ενώ προσέγγιζε το αεροδρόμιο της Λευκωσίας...

Στην τελετή, στην οποία επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Κώστας Καδής παρέστησαν επίσης, ο Διοικητής του Γ΄ ΣΣ/NRDC-GR Αντιστράτηγος κ. Ηλίας Λεοντάρης, ο Γενικός Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Κώστας Ψευδιώτης καθώς και εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας, της Ένωσης Κυπρίων Βορείου Ελλάδας και της Κυπριακής Εστίας Βορείου Ελλάδας.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στον Ι.Ν Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης του Γ΄ Σώματος Στρατού, από το Γενικό Προξενείο της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter