Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2014 18:18

Τα κρίσιμα ζητήματα των επαφών Αβραμόπουλου στις ΗΠΑ - Στην ατζέντα η ενίσχυση των ΕΔ

Πρόκειται για το τελευταίο επίσημο ταξίδι του Δημήτρη Αβραμόπουλου πριν από την αποχώρησή του από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και την μετακίνησή του στις Βρυξέλλες όπου θα αναλάβει τα καθήκοντα του Έλληνα επιτρόπου στην ΕΕ. Πρόκειται για το τελευταίο επίσημο ταξίδι του Δημήτρη Αβραμόπουλου πριν από την αποχώρησή του από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και την μετακίνησή του στις Βρυξέλλες όπου θα αναλάβει τα καθήκοντα του Έλληνα επιτρόπου στην ΕΕ.

Τα κρίσιμα ανοικτά ζητήματα που αφορούν στην ενίσχυση των ΕΔ με πλεονάζον αμερικανικό υλικό αλλά και η ενίσχυση της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας αναμένεται να περιλαμβάνονται στην ατζέντα του υπουργού Εθνικής Αμύνης Δημήτρη Αβραμόπουλου εν όψει της κρίσιμης συνάντησης που θα έχει με τον Αμερικανό ομολόγό του Τσακ Χέιγκελ.
Πρόκειται για το τελευταίο επίσημο ταξίδι του Δημήτρη Αβραμόπουλου πριν από την αποχώρησή του από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και την μετακίνησή του στις Βρυξέλλες όπου θα αναλάβει τα καθήκοντα του Έλληνα επιτρόπου στην ΕΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος του υπουργού Εθνικής Άμυνας, είναι να προχωρήσει και να επικαιροποιηθεί το πρόγραμμα δωρεάν παροχής πλεονάζοντος πολεμικού υλικού των ΗΠΑ στην Ελλάδα, η μετασκευή και αναβάθμισή του οποίου θα γίνει μέσα από την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία, δημιουργώντας τον αναγκαίο πρόσθετο κύκλο εργασιών και συνεισφέροντας καίρια στην Άμυνα της χώρας. Στην κατεύθυνση αυτή θα επιδιωχθεί το εύλογο μερίδιο της χώρας στη χρήση σύγχρονων τεχνολογικών μέσων και διευκολύνσεων. Και όλα αυτά για την αντιμετώπιση των σύγχρονων υπερεθνικών απειλών της τρομοκρατίας, της παράνομης μετανάστευσης, του κυβερνοπολέμου και του οργανωμένου εγκλήματος.

Σύμφωνα με τις προθέσεις της ηγεσίας του ΥΕΘΑ, με την επίλυση χρόνιων προβλημάτων διαμορφώνονται πρόσθετες θετικές προοπτικές για την πραγματοποίηση επενδύσεων στη χώρα, την εφαρμογή και διάχυση της βιομηχανικής συμπαραγωγής, τη μεταφορά τεχνογνωσίας, τη δημιουργία κέντρων αριστείας, την έρευνα και την οργάνωση και τη δημιουργία κέντρων παροχής υπηρεσιών σε περιφερειακό επίπεδο.

"Παράγοντας σταθερότητας η Ελλάδα"
Επιχειρήματα που επιβεβαιώνουν το ρόλο που παίζει η Ελλάδα στην περιοχή ως παράγοντας ειρήνης, ασφάλειας, σταθερότητας και συνεργασίας θα παρουσιάσει στον Αμερικανό ομόλογό του ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αβραμόπουλος θα παρουσιάσει με γεγονότα, δραστηριότητες και πρωτοβουλίες πώς η Ελλάδα επιβεβαιώνει τον ρόλο της ως παράγων σταθερότητας στην περιοχή.

Ο υπουργός θα τονίσει μάλιστα πως η χώρα μας αποτελεί το οχυρό της Δύσης και ο «κυματοθραύστης» ανάσχεσης στην πλημμυρίδα του εξτρεμισμού, του θρησκευτικού σκοταδισμού και της κατάλυσης των θεμελιωδών ελευθεριών. Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές, ο Έλληνας υπουργός Άμυνας θα αναφερθεί στις γεωπολιτικές κινήσεις που έγιναν σε νευραλγικές χώρες της περιοχής (Αίγυπτος- Ιορδανία) μέσα από τις οποίες η Ελλάδα, αναζήτησε πολιτικές λύσεις που θα οδηγούσαν σε εκτόνωση της κατάστασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός θα επισημάνει πως η αναβάθμιση του ρόλου της χώρας, σε πείσμα των αρνητικών δημοσιονομικών συγκυριών, επαυξάνει τη διαπραγματευτική της ισχύ, αλλά και τον ρόλο. Ταυτόχρονα στέλνει και μήνυμα σε όσους εκ των γειτόνων αναζητούν αποσταθεροποιητικές πρακτικές, που θα βλάψουν πρώτιστα τους ίδιους.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter