Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2013 00:16

Στη Λιθουανία ο Αβραμόπουλος για το Συμβούλιο υπουργών Άμυνας της ΕΕ

Ο κ. Αβραμόπουλος θα ενημερώσει τους Ευρωπαίους ομολόγους του για τις προτεραιότητες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ενόψει της ελληνικής Προεδρίας. Ο κ. Αβραμόπουλος θα ενημερώσει τους Ευρωπαίους ομολόγους του για τις προτεραιότητες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ενόψει της ελληνικής Προεδρίας.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος μεταβαίνει σήμερα στο Βίλνιους της Λιθουανίας, προκειμένου να συμμετάσχει στο άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Άμυνας των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην ατζέντα της συνάντησης, η οποία είναι προπαρασκευαστική για το Συμβούλιο του Δεκεμβρίου, βασικά θέματα είναι η ανάδειξη πολιτικών για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της κοινής πολιτικής στους τομείς της Ασφάλειας και της Άμυνας και η ενίσχυση των στρατιωτικών δυνατοτήτων ως μέσων για την επίτευξή της.

Στο άτυπο Συμβούλιο θα συζητηθούν ακόμη τρόποι ενίσχυσης της Ευρωπαϊκής Αμυντικής Βιομηχανίας.

Ο κ. Αβραμόπουλος θα ενημερώσει τους Ευρωπαίους ομολόγους του για τις προτεραιότητες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ενόψει της ελληνικής Προεδρίας, καθώς και για τα θέματα του επόμενου άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Άμυνας, που καθορίζονται σε συντονισμό με την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ε.Ε. για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας Κάθριν Άστον.

Το επόμενο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Άμυνας της Ε.Ε. θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 21 και 22 Φεβρουαρίου 2014.