Κυριακή, 08 Φεβρουαρίου 2015 12:43

Ο Ρίχτερ και ο ... τοπικός του Γκάουλαϊτερ: Ταύτιση με τη Γκεμπελική Προπαγάνδα

Η ιστορία όμως δεν αλλάζει! Όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι να την παραχαράξουν, το ποινικό μητρώο των κατά συρροήν βιαστών της ελευθερίας και των λαών της Ευρώπης είναι τόσο λερωμένο που όσο μελάνι κι αν χύσουν η συλλογική ιστορική μνήμη δεν γίνεται να σβήσει... Η ιστορία όμως δεν αλλάζει! Όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι να την παραχαράξουν, το ποινικό μητρώο των κατά συρροήν βιαστών της ελευθερίας και των λαών της Ευρώπης είναι τόσο λερωμένο που όσο μελάνι κι αν χύσουν η συλλογική ιστορική μνήμη δεν γίνεται να σβήσει...
Γράφει ο Γιώργος Λαμπράκης

Με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο ο καθηγητής Χάινς Ρίχτερ και ο τοπικός του ... Γκάουλαϊτερ επιχειρούν να αλλάξουν την ιστορία της Μάχης της Κρήτης, περνώντας στον κόσμο την ιδέα του ... ιπποτικού αγώνα των Γερμανών αλεξιπτωτιστών εναντίον των "βάρβαρων" Κρητών κατά τη διάρκεια του Μαΐου του 1941!

Η μεθοδική και βάση συγκεκριμένου σχεδίου τακτική που φιλοδοξεί να παραχαράξει την ιστορική αλήθεια, δεν αρκείται μόνο στο επίμαχο βιβλίο του Γερμανού καθηγητή για την Μάχη της Κρήτης, ούτε στην περιβόητη πλέον ανακήρυξη του ως Επίτιμου Διδάκτορα του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης, η οποία -όπως έχει παρουσιάσει με πολλά δημοσιεύματα το defenceline.gr- προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών...

Η δράση τους περιλαμβάνει πληθώρα παρεμβάσεων, αλλά δημοσιευμάτων σε περιοδικά που έχουν ως άξονα την ιστορία, έχοντας πάντα ως στόχο να περάσουν τις φιλοναζιστικές απόψεις του καθηγητή. Απόψεις που (όπως φάνηκε και στο βιβλίο του) προσβάλουν τη Κρήτη, τη μνήμη των θυμάτων των Γερμανών και επιχειρούν να εξισώσουν θύτη και θύμα με ένα απόλυτα "Γκεμπελικό" τρόπο που όμοιό του ίσως και να μην έχουμε ξαναδεί σε τοπικό επίπεδο...

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ρίχτερ είναι ένας ιστορικός, ο οποίος το 2000, πριν την έκδοση του επίμαχου βιβλίου είχε τιμηθεί με το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικα από την προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας. Όμως το 2011 με το βιβλίο του («Επιχείρηση Ερμής: Η Κατάκτηση της Νήσου Κρήτης τον Μάιο 1941») προχωρεί σε μια απαράδεκτη από κάθε πλευρά αναθεώρηση της ιστορίας της αντίστασης του κρητικού λαού στους ναζί κατακτητές, με προεκτάσεις στην αποδυνάμωση των ελληνικών διεκδικήσεων στις πολεμικές αποζημιώσεις από την Γερμανία.

Το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης τον αναγόρευσε σε επίτιμο διδάκτορα μετά από πρωτοβουλία και εισήγηση του καθηγητή κ. Ανδρέα Στεργίου, ο οποίος ήταν μαθητής του Γερμανού καθηγητή κ. Ρίχτερ και ένθερμος υποστηρικτής των θέσεων του σχετικά με το «μύθο» για τη Μάχη της Κρήτης και τις πολεμικές αποζημιώσεις, γεγονός που καθιστά το έργο του ελεγχόμενο για τα ίδια προβλήματα. Την εισήγηση για τον κ. Ρίχτερ υπέγραψαν άλλοι δύο καθηγητές του Τμήματος, η Πρόεδρος κα Ήβη Μαυρομούστακου και ο επίσης γερμανοτραφής κ. Αθανάσιος Γκιούρας. Τόσο ο κ. Στεργίου όσο και ο κ. Γκιούρας φαίνεται ότι έχουν εξοικειωθεί με τα εγκλήματα των Γερμανών κατά της ανθρωπότητας και έχουν αναλάβει εργολαβία την κάθαρση τους στον πλέον μαρτυρικό τόπο της χιτλερικής θηριωδίας.

To παράδειγμα

Ένα μόνο τρανταχτό παράδειγμα που επιβεβαιώνει την προσπάθεια να μειωθεί η σημασία της Μάχης της Κρήτης στην καθυστέρηση της επιχείρησης Μπαρμπαρόσα, ο κ. Ρίχτερ και ο κ. Στεργίου αποσιωπούν ότι χρησιμοποιήθηκαν 1.370 γερμανικά αεροσκάφη, εκ των οποίων 320 καταστράφηκαν, δηλαδή περίπου τα μισά από τα 2.830 που ήταν στην επιχείρηση Μπαρμπαρόσα.

Το θέμα της αναπλήρωσης πριν την επιχείρηση στη Ρωσία είναι τόσο σοβαρό που συγγραφείς πολύ μεγαλύτερου βεληνεκούς από τον κ. Ρίχτερ, όπως ο Κρίστοφερ Σορς, θεωρούν ότι, εκτός από την επιχείρηση Μπαρμπαρόσα, είχε επιπτώσεις και στη μάχη του Στάλινγκραντ το 1942, η οποία αποτέλεσε και την αρχή του τέλους για το Γ' Ράιχ.

Αυτά, όπως και τόσα άλλα επιχειρήματα που έχουν τεκμηριωθεί από κορυφαίους ερευνητές του 2ου Π.Π. βεβαίως αποσιωπώνται από τον «φιλέλληνα» Ρίχτερ, που φτάνει στο σημείο να κατηγορήσει την ελληνική πλευρά για κατασκευή ψεύτικων ηρώων για να «τονώνεται το ελληνικό εθνικό φρόνημα».

To δημοσίευμα

Πρόσφατα, ανακαλύψαμε μια αντίστοιχη δημοσίευση στο περιοδικό Ιστορία Εικονογραφημένη του Εκδοτικού Οργανισμού Πάπυρος, όπου ... συμπτωματικά ο Ανδρέας Στεργίου ανήκει στην συντακτική επιτροπή!

Το κείμενο, με τίτλο: Μάχη της Κρήτης Μύθοι και Πραγματικότητες, πραγματεύεται αυτό για το οποίο οι εμπνευστές του ζουν και αναπνέουν! Μάλιστα δημοσιεύθηκε στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού, στην επέτειο δηλαδή της Μάχης της Κρήτης προκειμένου να τύχει και της απαιτούμενης ... προσοχής από τους αναγνώστες. Μάλιστα, το κείμενο αποτελεί συλλογική δουλειά των Ρίχτερ και Στεργίου, καθώς το υπογράφουν μαζί. Για να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία δηλαδή!

Η ιστορία όμως δεν αλλάζει! Όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι να την παραχαράξουν, το ποινικό μητρώο των κατά συρροήν βιαστών της ελευθερίας και των λαών της Ευρώπης είναι τόσο λερωμένο που όσο μελάνι κι αν χύσουν η συλλογική ιστορική μνήμη δεν γίνεται να σβήσει...

Ως επίλογο, αφιερώνουμε στον Γερμανό καθηγητή και στον μαθητή του την παρακάτω φωτογραφία:

thimata

Κύριε Ρίχτερ, κύριε Στεργίου, όσο κι αν προσπαθείτε να αλλοιώσετε την ιστορία του τόπου μας, η Κρήτη έχει άπειρα παραδείγματα για να καταρρίψει τους μύθους σας. Αυτά δεν σβήνονται και δεν παραχαράσσονται, θα υπάρχουν αιώνια στα μνημεία, στις μαρμάρινες πλάκες μα πάνω απ' όλα στη συνείδηση των Κρητικών...

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 08 Φεβρουαρίου 2015 14:17