Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2013 23:26

Πόλεμος Εφέδρων για τη συγκέντρωση του Συντάγματος – Μπαράζ ανακοινώσεων από ΠΟEΕΦΕΔ και ΚΕΕΔ

Στα ... χαρακώματα με αφορμή τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Στα ... χαρακώματα με αφορμή τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Πόλεμος ανακοινώσεων έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες, με αφορμή τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνει η Κοινότητα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων, το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013 στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα! (Δείτε ΕΔΩ το σχετικό θέμα)

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εθελοντών Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (ΠΟEΕΦΕΔ) εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας διαχωρίσει τη θέση και τον ρόλο της -όπως αναφέρεται- ενώ κάνει λόγο για Εφέδρους και "Εφέδρους"...

Συγκεκριμένα αναφέρονται τα εξής:
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εθελοντών Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων βρίσκεται, για μία ακόμη φορά, στη δυσάρεστη θέση, να διαχωρίσει τη θέση και τον ρόλο της , καθώς και των Σωματείων που την απαρτίζουν, από ενέργειες «Εφέδρων» που δεν συνάδουν ούτε με τον ηθικό κώδικα των Εθελοντών Εφέδρων, ούτε με τις διατάξεις του ελληνικού Συντάγματος και των οικείων νόμων περί Εφεδρείας των Ενόπλων Δυνάμεων.
Συνταγματική υποχρέωση όλων των Ελλήνων Εφέδρων, δηλαδή όσων έχουν υπηρετήσει στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, είναι να διατηρούν εαυτούς αξιόμαχους, ώστε, εφ' όσον η πατρίδα το απαιτήσει, να συμβάλλουν αποτελεσματικά στην άμυνά της και τη διαφύλαξη της εδαφικής της ακεραιότητας και της εθνικής της ανεξαρτησίας. Καταστατικός σκοπός των σωματείων των Εθελοντών ΠΟΛΙΤΩΝ-ΟΠΛΙΤΩΝ της Π.Ο.Ε.ΕΦ.Ε.Δ. είναι η, με ιδία πρωτοβουλία και την κατά το δυνατόν συνεργασία με την Πολιτεία και τις Ένοπλες Δυνάμεις, εκπλήρωση αυτής ακριβώς της συνταγματικής επιταγής. Τίποτε άλλο.
Ως εκ τούτου, ενέργειες «εφέδρων» που επιδίδονται συστηματικά σε πολιτικές δραστηριότητες, εξυπηρετώντας – άγνωστο ποιους – μύχιους σκοπούς και επιδιώξεις, υπονοώντας σαφώς και αποδεχόμενοι το ενδεχόμενο διασάλευσης της κοινωνικής ειρήνης και της εθνικής και κοινωνικής ενότητος, δεν έχουν καμία σχέση με τις επιδιώξεις και το πνεύμα των Εθελοντών Εφέδρων.

Η απάντηση από την Κοινότητα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ), ήρθε λίγο αργότερα, με την παρακάτω ανακοίνωση:

Η Κοινότητα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων βρίσκεται για ακόμη μια φορά στην ευχάριστη θέση να διαχωρίσει τη θέση της, καθώς και των Μελών που την απαρτίζουν και των ομάδων που συμπράττουν, από όλους εκείνους που μένουν ανενεργοί ως γνήσια θύματα ερχόμενοι σε αντίθεση με τον Ηθικό Κώδικα των Ελλήνων απέναντι σε θέματα ελευθερίας της Πατρίδος, αποδεχόμενοι της κατά συρροήν αποδεδειγμένες θρασύτατες καταπατήσεις του Συντάγματος που είναι και ο θεμελιώδης νόμος της Χώρας πάνω από κάθε οικεία νομοθετική διάταξη του κάθε οικείου προς αυτούς Υπουργούς, της κάθε οικείας προς αυτούς κυβέρνησης.

Συνταγματική και κορυφαία Ηθική υποχρέωση όλων των Ελλήνων, Εφέδρων και μη, είναι να διατηρούν την Πατρίδα τους ελεύθερη και το Σύνταγμά της αδιασάλευτο. Ανελεύθερη Πατρίδα και καταπατημένο Σύνταγμα, σημαίνει ανυπαρξία της οντότητος της Χώρας και άρα η άμυνά της μεταφέρεται σε παίγνια Paint Ball και Airsoft και αθλητικές πορείες.

Σκοπός της Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων και θεμελιώδης Αρχή της σύστασής της είναι η συμμετοχή στα κοινά, των Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων που εκτός όλων των άλλων είναι πρωτίστως Έλληνες ενεργοί Πολίτες. Τίποτε πιο ξεκάθαρο.

Ως εκ τούτου η πεισματική περιχαράκωση διαφόρων σε κατάσταση αδράνειας, απέναντι στη συνεχιζόμενη δολοφονία της Πατρίδος μας, είναι κατακριτέα και θεωρούμε ότι εξυπηρετεί τους σκοπούς των απεργαζομένων το θάνατο της Χώρας, που φυσικά προτιμούν πρόβατα επι σφαγή, αντί αφυπνισμένων Ελλήνων.

Η Κοινότητα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων έχοντας διαπιστώσει την συνεχιζόμενη Συνταγματική διασάλευση, την διαρραγείσα κοινωνική ειρήνη και την κατακερματισμένη Εθνική και κοινωνική ενότητα, συνεχίζει πάση δυνάμει τις ενέργειές της καλώντας όλους τους Έλληνες να λάβουν θέση πολεμιστού (που δρα) και όχι θύματος (που δεν δρα ή αντιδρά πολύ αργά).

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2013 23:29