Τετάρτη, 13 Μαΐου 2015 20:42

Χυδαιός και προκλητικός ο Σημίτης - Προσέβαλε στη μνήμη των τριών Ηρώων των Ημίων!

Η ομολογία που σοκάρει αφορά την πτώση του ελικοπτέρου αφού αποδίδεται στο γεγονός ότι πετούσε πολλές ώρες αγνοώντας τη θυσία του Παναγιώτη Βλαχάκου, του Χριστόδουλο Καραθανάση και του Έκτορα Γιαλοψού. Η ομολογία που σοκάρει αφορά την πτώση του ελικοπτέρου αφού αποδίδεται στο γεγονός ότι πετούσε πολλές ώρες αγνοώντας τη θυσία του Παναγιώτη Βλαχάκου, του Χριστόδουλο Καραθανάση και του Έκτορα Γιαλοψού.

 Μία τουλάχιστον κυνική, αν όχι προκλητική, ομολογία έκανε ο Κώστας Σημίτης κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Ο πρώην πρωθυπουργός μιλώντας για την κούρσα των εξοπλισμών και τις μίζες που ήρθαν ως επακόλουθο αναφέρθηκε και στη μοιραία νύχτα των Ιμίων, που κόστισε στην Ελλάδα τη ζωή τριών αξιωματικών και ταπείνωση της εθνικής υπερηφάνιας.

Ο πρώην πρωθυπουργός είπε χαρακτηριστικά:

"Δεν είχαμε τα μέσα να αναχαιτίσουμε την υπόθεση των Ιμίων και έπεσε το ελικόπτερο με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τα παιδιά αυτά γιατί πετούσε παραπάνω από ότι έπρεπε. Οταν ρώτησα λοιπόν τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, αν μπορούν οι κομάντος να επανακαταλάβουν τα Ιμια, μου είπε όχι γιατί έπρεπε να πάνε από τη Θεσσαλονίκη και θα χρειάζονταν 6 ώρες να φτάσουν. Τα έχω γράψει και στο βιβλίο μας. Η τότε ηγεσία Ενόπλων Δυνάμεων μου είπε ότι η διαφορά μας από την Τουρκία ήταν μεγάλη στο επιπέδο της αναχαίτισης και ότι πρέπει να έχουμε τέτοια δύναμη ώστε σε περίπτωση εμπλοκής να έχουμε τη δυνατότητα να κρατήσουμε μέχρι να παρέμβουν οι σύμμαχοι".

Η ομολογία που σοκάρει αφορά την πτώση του ελικοπτέρου αφού αποδίδεται στο γεγονός ότι πετούσε πολλές ώρες αγνοώντας τη θυσία του Παναγιώτη Βλαχάκου, του Χριστόδουλο Καραθανάση και του Έκτορα Γιαλοψού.

Ακόμα μεγαλύτερη απορία προκαλεί το γεγονός ότι κανένας από τους παριστάμενους δεν αντέδρασε σε όσα είπε ο Κώστας Σημίτης για εκείνη τη μαύρη νύχτα... - ΠΗΓΗ

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 13 Μαΐου 2015 21:11