Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2015 19:15

Ημερίδα στο Ηράκλειο από το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας

Aνταλλαγή απόψεων μεταξύ στελεχών Υπηρεσιών, Αρχών και φορέων και της ευρύτερης τοπικής κοινωνίας σχετικά με τον ρόλο και την σημασία της διαπολιτισμικής επιμόρφωσης για την καταπολέμηση των διακρίσεων στον σύγχρονο δυτικό κόσμο. Aνταλλαγή απόψεων μεταξύ στελεχών Υπηρεσιών, Αρχών και φορέων και της ευρύτερης τοπικής κοινωνίας σχετικά με τον ρόλο και την σημασία της διαπολιτισμικής επιμόρφωσης για την καταπολέμηση των διακρίσεων στον σύγχρονο δυτικό κόσμο.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, η Ενημερωτική Ημερίδα για την παρουσίαση του Προγράμματος Διαπολιτισμικής Επιμόρφωσης τριακοσίων πενήντα στελεχών των Υπηρεσιών του πρώην Υπουργείου Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη και νυν Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κατά των διακρίσεων λόγω εθνικής καταγωγής, φύλου και χρώματος δέρματος, που υλοποιεί το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α.) σε δέκα πόλεις της Ελλάδας.

Σκοπός της Ημερίδας η οποία τέθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης και του Κέντρου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Πανεπιστημίου Κρήτης, ήταν η παρουσίαση και ανάλυση των σκοπών, του περιεχομένου και της μεθοδολογίας του Εκπαιδευτικού Προγράμματος, καθώς και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ στελεχών Υπηρεσιών, Αρχών και φορέων και της ευρύτερης τοπικής κοινωνίας σχετικά με τον ρόλο και την σημασία της διαπολιτισμικής επιμόρφωσης για την καταπολέμηση των διακρίσεων στον σύγχρονο δυτικό κόσμο.

Το Πρόγραμμα παρουσίασαν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕ.ΜΕ.Α., Καθηγητής Ε.Κ.Π.Α. κος Μιχάλης Τσινισιζέλης, ο Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης και εκπρόσωπος του Κέντρου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Πανεπιστημίου Κρήτης, κος Δημήτριος Ξενάκης και η Επιστημονική Συνεργάτιδα του ΚΕ.ΜΕ.Α., Διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου κα Έλλη Χριστούλα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου, Ταξίαρχος κος Νικόλαος Χριστοφάκης, και εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Αστυνομίας και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, ο Ειδικός Σύμβουλος Περιφερειάρχη Κρήτης σε θέματα Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κος Ιωάννης Κουφάκης, ο εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας Περιφέρειας Κρήτης, Διδάκτωρ Νομικής κος Γρηγόριος Τσιούκας, στελέχη των Σωμάτων Ασφάλειας, εκπαιδευτικοί, νομικοί και κοινωνικοί επιστήμονες.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2015 19:52