Τρίτη, 25 Αυγούστου 2015 13:20

Αποκαλυπτήρια του μνημείου Πεσόντων στο στρατιωτικό μουσείο Χρωμοναστηρίου (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Ο κ. Τόσκας, αποκάλυψε το μνημείο μαζί με τον Επίτιμο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Μανούσο Παραγιουδάκη, ο οποίος, όταν η έπαυλη είχε παραχωρηθεί στο Γενικό Επιτελείο Στρατού το 1997, ως τότε Αρχηγός ΓΕΣ, υπήρξε εμπνευστής και ιδρυτής του Στρατιωτικού Μουσείου. Ο κ. Τόσκας, αποκάλυψε το μνημείο μαζί με τον Επίτιμο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Μανούσο Παραγιουδάκη, ο οποίος, όταν η έπαυλη είχε παραχωρηθεί στο Γενικό Επιτελείο Στρατού το 1997, ως τότε Αρχηγός ΓΕΣ, υπήρξε εμπνευστής και ιδρυτής του Στρατιωτικού Μουσείου.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Τόσκας παραβρέθηκε την Κυριακή 23 Αυγούστου 2015, σε τελετή Αποκαλυπτηρίων Μνημείου Πεσόντων στο Χρωμοναστήρι Ρεθύμνου.

DSC 8384

Το μνημείο, αφιερωμένο στους πεσόντες της περιοχής κατά τους Εθνικούς Αγώνες, αναγέρθηκε στον προαύλιο χώρο του Στρατιωτικού Μουσείου Ρεθύμνου, το οποίο στεγάζεται στην αναστηλωμένη και ειδικά διαμορφωμένη, χρονολογούμενη από το 17ο αιώνα έπαυλη της Βενετοκρητικής οικογένειας Clodio, στον παραδοσιακό διατηρητέο οικισμό του Χρωμοναστηρίου.

DSC 8404

 

Ο κ. Τόσκας, αποκάλυψε το μνημείο μαζί με τον Επίτιμο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Μανούσο Παραγιουδάκη, ο οποίος, όταν η έπαυλη είχε παραχωρηθεί στο Γενικό Επιτελείο Στρατού το 1997, ως τότε Αρχηγός ΓΕΣ, υπήρξε εμπνευστής και ιδρυτής του Στρατιωτικού Μουσείου.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter