Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2016 17:13

Κύπρος: Παραδόθηκαν τα λείψανα των έξι στρατιωτών της «μητέρας» Ελλάδας (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Παράδοση των λειψάνων έξι Ελλήνων στρατιωτών που σκοτώθηκαν την περίοδο 1963-64 και κατά την τουρκική εισβολή του 1974. Παράδοση των λειψάνων έξι Ελλήνων στρατιωτών που σκοτώθηκαν την περίοδο 1963-64 και κατά την τουρκική εισβολή του 1974.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 18 Ιανουαρίου 2016, στον προαύλιο χώρο του Γενικού Επιτελείου της Εθνικής Φρουράς, με την παρουσία των συγγενών πεσόντων, η παράδοση των λειψάνων έξι Ελλήνων στρατιωτών που σκοτώθηκαν στην Κύπρο την περίοδο 1963-64 και κατά την τουρκική εισβολή του 1974.

Τα ονόματα των 6 πεσόντων:

Συνταγματάρχης Σταύρου Σωτήριος (14 Αυγ 1974)
Ανθυπασπιστής Λουκάκης Θεοφάνης (22 Ιουλ 1974)
Ανθυπασπιστής Καβροχωριανός Νικόλαος (22 Ιουλ 1974)
Ανθυπασπιστής Τσιγγαρόπουλος Νικόλαος (16 Αυγ 1974)
Δεκανέας Τσούκας Δημήτριος (3 Φεβ 1965)
Στρατιώτης Καρδάρας Ζαχαρίας (2 Φεβ 1966)

2 leips parad

Την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας εκπροσώπησε ο κ. Φώτης Φωτίου, Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγο Γεώργιο Μπασιακούλη. Εκ μέρους της Ελληνικής κυβερνήσεως παρέστει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτριος Βίτσας συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, και τον Α' Υπαρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγο Δημήτριο Θωμαΐδη.

3 leips parad

Στην τελετή επίσης παρευρέθηκαν πρόεδροι και εκπρόσωποι κομμάτων, καθώς επίσης και εκπρόσωποι συλλόγων συγγενών πεσόντων, αγνοουμένων και πολεμιστών της Κύπρου.

Στην πατρίδα...

Αύριο Τρίτη 19 Ιανουαρίου τα λείψανα θα μεταφερθούν στην Ελλάδα με ειδική πτήση μεταγωγικού αεροσκάφους C-130, συνοδεία του ΑΝΥΕΘΑ, Δημήτρη Βίτσα, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχου Ευαγγέλου Αποστολάκη ΠΝ, του Αρχηγού ΓΕΕΦ, Αντιστράτηγου Γεωργίου Μπασιακούλη και του Α΄ Υπαρχηγού ΓΕΣ, Αντιστράτηγου Δημητρίου Θωμαΐδη.

4 leips parad

5 leips parad

Με την άφιξη, την Τρίτη 19 Ιανουαρίου στις 12.00, του αεροσκάφους στο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο της Ελευσίνας θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και πομπή με επικεφαλής τον ΑΝΥΕΘΑ προς το Υπουργείο Άμυνας. Η πομπή θα αφιχθεί στο ΥΠΕΘΑ στις 13.30, όπου και θα τελεστεί η επίσημη υποδοχή άφιξης των λειψάνων στην Ελλάδα και Τρισάγιο στις 14.00 στον Ι.Ν. «Παναγίας Παντάνασσας». Θα ακολουθήσει στις 14.30 χαιρετισμός του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμέμου και του Υπουργού Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας Χριστόφορου Φωκαΐδη.

6 leips parad

7 leips parad

Τα λείψανα των θανόντων στρατιωτικών, στην επίσημη τελετή στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, θα υποδεχθούν ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Νίκος Βούτσης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο Υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας Χριστόφορος Φωκαΐδης, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων και εκπρόσωποι συλλόγων συγγενών πεσόντων - αγνοουμένων και πολεμιστών της Κύπρου.

8 leips parad

9 leips parad

Στις τελετές σε Λευκωσία και Αθήνα έχουν προσκληθεί οι συγγενείς των έξι πεσόντων και αγνοουμένων που τιμούνται, καθώς και εκπρόσωποι των συλλόγων συγγενών πεσόντων – αγνοουμένων κυπριακής τραγωδίας.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2016 21:44