Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016 20:07

Κόλαση στο Αιγαίο – Τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν πολιτικό αεροσκάφος πριν αναχαιτιστούν!

Η νέα αυτή τουρκική πρόκληση, έρχεται σε μια ημέρα ιδιαίτερα δύσκολη για τις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και την ώρα που το ΝΑΤΟ, με τις ευλογίες και τις ευχαριστίες της ελληνικής κυβέρνησης, βάζει την Τουρκία στο Αιγαίο για κοινές περιπολίες εις το ... όνομα της αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης. Η νέα αυτή τουρκική πρόκληση, έρχεται σε μια ημέρα ιδιαίτερα δύσκολη για τις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και την ώρα που το ΝΑΤΟ, με τις ευλογίες και τις ευχαριστίες της ελληνικής κυβέρνησης, βάζει την Τουρκία στο Αιγαίο για κοινές περιπολίες εις το ... όνομα της αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης.
Ρεπορτάζ: Γιώργος Λαμπράκης

Σε μια θρασύτατη πρόκληση, η οποία μπορούσε να πάρει τραγικές διαστάσεις, προχώρησε σήμερα η Τουρκία, λίγες ώρες μετά την πτώτη του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού και την απώλεια των τριών Αξιωματικών!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του defenceline.gr, δύο τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν πολιτικό αεροσκάφος ελληνικής αεροπορικής εταιρείας, το οποίο μάλιστα εκτελούσε πτήση από αεροδρόμιο της Κρήτης προς την Αλεξανδρούπολη, ενώ αυτό βρισκόταν εντός του FIR Αθηνών, κοντά στη Λήμνο.

Η απίστευτη αυτή πρόκληση, έθεσε σε κίνδυνο την ασφάλεια της πτήσης, καθώς - σύμφωνα με τις διασταυρωμένες πληροφορίες μας - το πολιτικό αεροσκάφος αναγκάστηκε να προχωρήσει σε διαδικασίες ελιγμών αποφυγής εναέριας σύγκρουσης, με τα τουρκικά μαχητικά να φτάνουν σε απόσταση αναπνοής. Η ψυχραιμία και η επαγγελματική κατάρτιση του πληρώματος του πολιτικού αεροσκάφους απέτρεψε το πλέον εφιαλτικό σενάριο...

Στην περιοχή έφτασαν άμεσα δύο αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας τα οποία προχώρησαν στην αναγνώριση και -τελικά- στην αναχαίτιση των τουρκικών μαχητικών, τα οποία αποχώρησαν μετά τον εγκλωβισμό τους στα σκοπευτικά των Ελλήνων πιλότων!

Η νέα αυτή τουρκική πρόκληση, έρχεται σε μια ημέρα ιδιαίτερα δύσκολη για τις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και την ώρα που το ΝΑΤΟ, με τις ευλογίες και τις ευχαριστίες της ελληνικής κυβέρνησης, βάζει την Τουρκία στο Αιγαίο για κοινές περιπολίες εις το ... όνομα της αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης.

Το ρεπορτάζ και οι πληροφορίες του defenceline.gr δεν χωρούν αμφισβήτησης. Μακάρι να μπορούσαμε να πούμε το ίδιο και για τους χειρισμούς των κυβερνώντων...

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2016 10:27