Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2013 12:00

Tην Τρίτη οι απολογίες των βουλευτών της Χρυσής Αυγής - Άφαντος ο Παππάς

Σύμφωνα με εκτιμήσεις μετά τις απολογίες των κατηγορουμένων, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η δικογραφία θα ανατεθεί σε ειδικό εφέτη ανακριτή λόγω της σοβαρότητας των υποθέσεων. Σύμφωνα με εκτιμήσεις μετά τις απολογίες των κατηγορουμένων, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η δικογραφία θα ανατεθεί σε ειδικό εφέτη ανακριτή λόγω της σοβαρότητας των υποθέσεων.

Προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη ζήτησαν και έλαβαν από τους δυο ειδικούς ανακριτές διαφθοράς οι κατηγορούμενοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, καθώς και τρεις από τους συνολικά 21 συλληφθέντες.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη θα απολογηθούν ο γενικός γραμματέας Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα είναι ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης και οι βουλευτές Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Λαγός και Μίχος.

Οι υπόλοιποι έλαβαν προθεσμία για την Τετάρτη.

Υπενθυμίζεται ότι η δίωξη για την υπόθεση αφορά την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση και της παράνομης οπλοκατοχής κατά περίπτωση.

Της σύλληψης διαφεύγει ο βουλευτής Επικρατείας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς. Όπως ανέφεραν εισαγγελικοί κύκλοι, εφόσον παρέλθει η προθεσμία του αυτόφωρου από τη στιγμή που ο αντιεισαγγελέας θα ζητήσει να συλληφθεί ο Χρ.Παππάς, θα πρέπει να ζητηθεί η άρση της βουλευτικής του ασυλίας, επί της οποίας θα πρέπει να ψηφίσει η Βουλή.

Η προθεσμία του αυτόφωρου λήγει το πρωί της Δευτέρας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις μετά τις απολογίες των κατηγορουμένων, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η δικογραφία θα ανατεθεί σε ειδικό εφέτη ανακριτή λόγω της σοβαρότητας των υποθέσεων.

Εν τω μεταξύ, έρευνα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Βουλή πραγματοποίησε το απόγευμα του Σαββάτου η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Μάλιστα, με προτροπή του φρούραρχου απαγορεύτηκε η προσέγγιση στον πρώτο όροφο, όπου βρίσκονται τα γραφεία του κόμματος.