Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017 09:13

Η Κάρπαθος δεν ξεχνά και τιμά τον Σμηναγό Κώστα Ηλιάκη - Η Κρήτη...;

Εκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης διοργανώνει ο Δήμος Καρπάθου για ενδέκατη συνεχή χρονιά εις μνήμη του Χανιώτη Σμηναγού Κώστα Ηλιάκη. Εκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης διοργανώνει ο Δήμος Καρπάθου για ενδέκατη συνεχή χρονιά εις μνήμη του Χανιώτη Σμηναγού Κώστα Ηλιάκη.

Γράφει ο Γιώργος Λαμπράκης

Εκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης διοργανώνει ο Δήμος Καρπάθου για ενδέκατη συνεχή χρονιά εις μνήμη του Χανιώτη Σμηναγού Κώστα Ηλιάκη. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Κυριακή 21/05 και κορυφώνονται την Τρίτη 23/05/2017.

Αξίζει να τονιστεί πως η Κάρπαθος, οι τοπικοί της φορείς και οι πολίτες του νησιού, τιμούν  όλα αυτά τα χρονια τη θυσία του Σμηναγού, ο οποίος δολοφονήθηκε άνανδρα και ύπουλα υπερασπιζόμενος τα κυριαρχικά δικαιώματα της Πατρίδας μας. Οι σεμνές εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον Ήρωα Αεροπόρο, συγκινούν την οικογένεια, τους συγγενείς και τους φίλους του, ωστόσο η Κρήτη, το νησί καταγωγής του δεν έχει φροντίσει ώστε να τιμά (όπως πρέπει) το άξιο τέκνο της.

Τόσο τα Χανιά, όσο και το νησί συνολικά, δεν έχει δείξει τα ίδια αντανακλαστικά με τους Καρπάθιους, ώστε να τιμήσει τον Σμηναγό Κωνταντίνο Ηλιάκη, του οποίου η θυσία θα έπρεπε (σε μια σοβαρή χωρα) να αποτελεί σημείο αναφοράς και φωτεινό παράδειγμα για τις επόμενες γενιές...

9 iliakis karp 2016

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΜΑΙΟΥ

10:30 Ποδηλατικός γύρος Πηγαδίων. Αφετηρία από το Μνημείο του Κώστα Ηλιάκη. Τερματισμός Ποσειδώνιο Δημοτικό Αμφιθέατρο.

18:00 Ποδοσφαιρικός Αγώνας στο γήπεδο Πηγαδίων μεταξύ Πολεμικής Αεροπορίας Καρπάθου και Ομάδας Παλαιμάχων Δήμου Καρπάθου.

ΤΡΙΤΗ 23 ΜΑΙΟΥ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ
11:45 Πέρας προσέλευσης προσκεκλημένων
11:55 Πέρας προσέλευσης επισήμων
12:00 Επιμνημόσυνη δέηση
12:15 Ομιλίες
12:25 Καταθέσεις στεφάνων
12:35 Ενός λεπτού σιγή
12:36 Εθνικός ύμνος
12:40 Πέρας τελετής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δινουν το αίμα τους και το αφιερώνουν στον Σμηναγό Ηλιάκη

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017 12:03