Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017 16:57

Όλοι ξέρουμε γιατί ΔΕΝ απάντησε ο Τσίπρας στην πρόκληση Γιλντιρίμ για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο

Χωρίς την οφειλόμενη απάντηση, έμεινε η θρασύτατη πρόκληση του Τούρκου Πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος δεν δίστασε να μιλήσει για "παραβιάσεις εκατέρωθεν" του Αιγαίου, στις δηλώσεις που έκανε κατά την κοινή συνέντευξη τύπου με τον ομόλογό του Αλέξη Τσίπρα, μετά τη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου! Χωρίς την οφειλόμενη απάντηση, έμεινε η θρασύτατη πρόκληση του Τούρκου Πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος δεν δίστασε να μιλήσει για "παραβιάσεις εκατέρωθεν" του Αιγαίου, στις δηλώσεις που έκανε κατά την κοινή συνέντευξη τύπου με τον ομόλογό του Αλέξη Τσίπρα, μετά τη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου!

Γράφει ο Γιώργος Λαμπράκης

Χωρίς την οφειλόμενη απάντηση, έμεινε η θρασύτατη πρόκληση του Τούρκου Πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος δεν δίστασε να μιλήσει για "παραβιάσεις εκατέρωθεν" του Αιγαίου, στις δηλώσεις που έκανε κατά την κοινή συνέντευξη τύπου με τον ομόλογό του Αλέξη Τσίπρα, μετά τη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου!

Η πρωτοφανής αυτή πρόκληση έγινε μια μόλις ημέρα μετά την επέτειο της θυσίας του Νίκου Σιαλμά, ο οποίος έπεσε υπερασπιζόμενος το Αιγαίο, σε έναν ακήρυκτο πόλεμο που διαρκεί για περισσότερο από 40 χρόνια και που οι Έλληνες Αεροπόροι και Τεχνικοί τον μετρούν με αίμα, ιδρώτα και κηροζίνη. Αυτά όμως είναι "ψιλά γράμματα" για τον Αλέξη Τσίπρα.

«Λάβαμε υπόψη μας το θέμα των παραβάσεων και παραβιάσεων που γίνονται εκατέρωθεν. Το θέμα είναι να μην κορυφώνεται η ένταση» είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός χωρίς να πάρει απάντηση από τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος με την άγνοια και τη σιωπή του ουσιαστικά συνηγόρησε σε έναν παράλογο και επικίνδυνο συμψηφισμό που επιδιώκει η Άγκυρα.

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε: «η θετική ατζέντα πρέπει να βασιστεί στις σχέσεις καλής γειτονίας και σεβασμού χωρίς εκατέρωθεν ενέργειες που την υπονομεύουν». Δηλαδή η Ελλάδα, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της, υπονομεύει με ενέργειές της, την ... καλή γειτονία με τους Τούρκους και καλό θα είναι να τις σταματήσουμε;

Προσέξτε, το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό: Έλληνας πρωθυπουργός, μέσα στην καρδιά της ελληνικής πρωτεύουσας, άφησε ανταπάντηση την ιταμή πρόκληση των Τούρκων, μη δυνάμενος (προφανώς λόγω της ακαταλληλότητάς του) να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και όπως επιτάσσει η πάγια γραμμή της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής! Περί αυτού πρόκειται, τα πράγματα είναι απλά.

Τα όσα ρητά και απαραβίαστα ισχύουν για τα μεγάλα εθνικά θέματα, προφανώς και δεν αγγίζουν των Αλέξη Τσίπρα. "Το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του και η θάλασσα δεν έχει σύνορα", λέει η κοσμοθεωρία των εθνομηδενιστών, την οποία ασπάζεται ο άνθρωπος που έχει το τιμόνι της χώρας στα χέρια του, σε μια περίοδο ιδιαίτερα ρευστή για ολόκληρη τη γειτονιά μας, με εύθραυστες γεωπολιτικές και γεωστρατηγικές ισορροπίες. Αυτές τις ισορροπίες για να τις υπηρετήσει κανείς σωστά και για να λειτουργήσει υπέρ των συμφερόντων της χώρας του, θα πρέπει να πιστεύει πάνω απ΄ όλα στο Έθνος και στη Σημαία του... 

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter