Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2017 09:09

Φαήλος Κρανιδιώτης: Εάν πέσει η Κύπρος έρχεται η σειρά της Θράκης και του Αιγαίου

Η διασφάλιση της επιβίωσης και της δικαίωσης του Κυπριακού Ελληνισμού, η αποτροπή της ολικής τουρκοποίησης, μέχρι οι συνθήκες να μας επιτρέψουν να διεκδικήσουμε την απελευθέρωση, οφείλουμε να είναι πανεθνικός και υπερκομματικός στόχος. Η διασφάλιση της επιβίωσης και της δικαίωσης του Κυπριακού Ελληνισμού, η αποτροπή της ολικής τουρκοποίησης, μέχρι οι συνθήκες να μας επιτρέψουν να διεκδικήσουμε την απελευθέρωση, οφείλουμε να είναι πανεθνικός και υπερκομματικός στόχος.

Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης - Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ

Η Κύπρος είναι πάνω από τη ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ, τον ΣΥΡΙΖΑ, τη Νέα Δημοκρατία, πάνω από όλα τα κόμματα, πάνω από κάθε στενό κομματικό στόχο και αντιπολιτευτική ρητορική, πάνω από την ιστορική ιδεολογική διαπάλη της Αριστεράς με την αληθινή Δεξιά και το Κέντρο της Ιστορίας. Η διασφάλιση της επιβίωσης και της δικαίωσης του Κυπριακού Ελληνισμού, η αποτροπή της ολικής τουρκοποίησης, μέχρι οι συνθήκες να μας επιτρέψουν να διεκδικήσουμε την απελευθέρωση, οφείλουμε να είναι πανεθνικός και υπερκομματικός στόχος.

Οι λόγοι είναι εθνικοί, ηθικοί, αλλά και κοινής λογικής. Εάν πέσει το νησί του Ευαγόρα, του Αρχιεπισκόπου Κυπριανού, του Αυξεντίου, του Τάσου Μάρκου, του Ισαάκ και του Σολωμού, τότε γρήγορα έρχεται και η σειρά της Θράκης και του Αιγαίου.
Την υπερκομματικά εθνική στάση μας την οφείλουμε πρωτίστως στο αίμα των Κυπρίων που αγωνίστηκαν για την ελευθερία του έθνους και την ένωση με τη μάνα και στο αίμα των Ελλαδιτών που έπεσαν πολεμώντας στο πλάι των Κυπρίων συντρόφων τους για την Κύπρο.
Κάθε δίκαιος άνθρωπος που αγαπάει την πατρίδα και θεωρεί καθήκον του να αντιμάχεται τη βαρβαρότητα βάζει τα εθνικά ζητήματα πάνω από τον κομματικό πατριωτισμό.

Το κράτος-συμμορία μας βλέπει ενιαία. Από τη Β. Ηπειρο και τα Σκόπια, όπου υποθάλπει τον σωβινισμό του Ράμα και των μαϊμού «μακεντόνσκι», και τη Θράκη, όπου αλωνίζουν οι μπράβοι της φιδοφωλιάς του προξενείου, ως την ελληνική λίμνη του Αιγαίου και τη φυσική προέκτασή της ως την Καρπασία, μας θεωρούν ένα πράγμα και έχουν ενιαίο σχέδιο επεκτατισμού.

Εάν πέσει η Κύπρος μέσα από λύση τύπου Ανάν – απαρτχάιντ, με διατήρηση εγγυήσεων και παραμονή των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής σε ένα διζωνικό – δικοινοτικό μόρφωμα, με εκ περιτροπής προεδρία και πολίτες τριών και τεσσάρων ταχυτήτων ως προς τα δικαιώματα, τότε οι Τούρκοι ισλαμοφασίστες θα οδηγήσουν σε αφανισμό την Κυπριακή Δημοκρατία, τους Ελληνες της Κύπρου σε έξοδο και θα ενσωματώσουν στη βάρβαρη εξουσία τους και το υπόλοιπο νησί, δίνοντας τέλος στην παρουσία του Ελληνισμού στο τελευταίο προπύργιό του στην ανατολική Μεσόγειο.
Τότε, επειδή το λεκανοπέδιο φράκαρε, η Νέα Λευκωσία, η Νέα Λεμεσός και η Νέα Πάφος θα πρέπει να χτιστούν κάπου ανάμεσα στη Μαλακάσα και τη Θήβα, ως θλιβερά μνημεία του ψοφοδεϊσμού και της αβελτηρίας μας.

Ενώ οι μνημονιακοί τηλεθεατές, καθηλωμένοι, τα ακούμπαγαν αγόγγυστα μέσω κινητής τηλεφωνίας στην τουρκική παραγωγή για τους Ντάνους, κάπου στην κεντρική Ευρώπη, ευτυχώς, κατέρρεαν οι συνομιλίες-εκβιασμοί στην Κύπρο. Παρά τις θλιβερές υποχωρήσεις του Αναστασιάδη, οι Τούρκοι επέμεναν στις εγγυήσεις και στην παραμονή των στρατευμάτων του Αττίλα, τα οποία διά του Τσαβούσογλου μας έτριψαν στα μούτρα πως τα θέλουν για να τα (ξανα) χρησιμοποιήσουν!

Είναι ηθικό χρέος στοιχειώδους ακεραιότητας να βγάλουμε την κομματική φανέλα και να πούμε «εύγε» στον ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά και στον πρωθυπουργό, που κράτησαν σθεναρή στάση σε αυτό το ζήτημα, και η Κύπρος, χάρη και στην τουρκική αδιαλλαξία, διέφυγε μια λύση αφανισμού και υποταγής.
Εχουμε πλούσια ατζέντα να διαφωνήσουμε και να συγκρουστούμε στο εσωτερικό μέτωπο, από την εθνοαποδομητική αντισυνταγματική πολιτική στην Παιδεία, τη διάρρηξη του κοινωνικού ιστού από τον ισλαμικό εποικισμό έως το χάιδεμα του περιθωρίου, τη φασίζουσα δικτατορία των «δικαιωματιστών» της «πολιτικής ορθότητας», έως και την οικονομία.
Και συγκρουόμαστε ιδεολογικά.

Σε ό,τι, όμως, αφορά τον Κυπριακό Ελληνισμό και κάθε εθνικό θέμα, θα στηρίζουμε και θα επικροτούμε κάθε πράξη, οποιουδήποτε, στην κατεύθυνση της υπεράσπισης του εθνικού συμφέροντος, των Ελλήνων όπου γης, και της ελευθερίας τους...

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Δημοκρατία

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter