Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2017 23:07

Το κόμμα των «Τσάμηδων» PDIU αντιδρά για τα κοιμητήρια των Ελλήνων στρατιωτών

Το κόμμα των ”Τσάμηδων” PDIU αντιδρά στην απόφαση της αλβανικής κυβέρνησης για τα κοιμητήρια των Ελλήνων στρατιωτών. Το κόμμα των ”Τσάμηδων” PDIU αντιδρά στην απόφαση της αλβανικής κυβέρνησης για τα κοιμητήρια των Ελλήνων στρατιωτών.

Το κόμμα των ”Τσάμηδων” PDIU αντιδρά στην απόφαση της αλβανικής κυβέρνησης για τα κοιμητήρια των Ελλήνων στρατιωτών.

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση αυτού του –μικρού- κόμματος αναφέρεται:

-Το Κόμμα για Δικαιοσύνη, Ολοκλήρωση και Ενότητα PDIU παρακολουθεί με ανησυχία το γεγονός ότι η αλβανική κυβέρνηση κάνει βήματα προς τα πίσω στο θέμα των κοιμητηρίων των Ελλήνων στρατιωτών.

-Οι νεκροί δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται από τους ζωντανούς για την ικανοποίηση εδαφικών φιλοδοξιών και την νομιμοποίηση εδαφικών σοβινισμών.

-Το Κόμμα των Τσάμηδων καλεί την κυβέρνηση να μην δώσει συνέχεια στο θέμα των τάφων των Ελλήνων κατακτητών στρατιωτών, αλλά να ζητήσει την ανέγερση νεκροταφείων για τους Αλβανούς της ΄΄ Τσαμουριάς ΄΄.

-Τη στιγμή που δεν υπάρχει καμία δήλωση για τις συνομιλίες της Κρήτης, βλέπουμε να προωθούνται τα ελληνικά συμφέροντα, χωρίς παράλληλη πρόοδο των αλβανικών αιτημάτων.

-Το PDIU καλεί την κυβέρνηση να χειριστεί με αμοιβαιότητα και εθνική αξιοπρέπεια τα εθνικά συμφέροντα. Σε διαφορετική περίπτωση, η κυβέρνηση θα βρεθεί αντιμέτωπη με την αντίδραση του συνόλου των Αλβανών.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter