Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018 08:28

Eκδήλωση για τα 75 χρόνια της ίδρυσης του Ιερού Λόχου (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Ιερός Λόχος συγκροτήθηκε κατά τον Βʼ Παγκόσμιο Πόλεμο στη Μέση Ανατολή, και αποτελούνταν από Έλληνες αξιωματικούς, υπό τις εντολές του συνταγματάρχη Χριστόδουλου Τσιγάντε. Ο Ιερός Λόχος συγκροτήθηκε κατά τον Βʼ Παγκόσμιο Πόλεμο στη Μέση Ανατολή, και αποτελούνταν από Έλληνες αξιωματικούς, υπό τις εντολές του συνταγματάρχη Χριστόδουλου Τσιγάντε.

Εκδήλωση για τα 75 χρόνια της ίδρυσης του Ιερού Λόχου, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018, στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης.

Ο Ιερός Λόχος συγκροτήθηκε κατά τον Βʼ Παγκόσμιο Πόλεμο στη Μέση Ανατολή, και αποτελούνταν από Έλληνες αξιωματικούς, υπό τις εντολές του συνταγματάρχη Χριστόδουλου Τσιγάντε. Η μονάδα πολέμησε στο πλευρό των συμμαχικών δυνάμεων, Γάλλων, Νεοζηλανδών και της επίλεκτης Βρετανικής Ειδικής Υπηρεσίας Αεροπορίας (SAS), στη Λιβύη και το Αιγαίο, ενώ διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην απελευθέρωση των Δωδεκανήσων.

1 43

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει η προβολη΄του ντοκιμαντέρ «Ιερός Λόχος: Ιστορία ενός Θρύλου» για την ιστορία της επίλεκτης ομάδας Ελλήνων στρατιωτών που πολέμησαν κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, σε παραγωγή White Fox και συμπαραγωγή COSMOTE TV. Με γυρίσματα στην Αίγυπτο, τη Μ. Βρετανία και τα ελληνικά νησιά, το ντοκιμαντέρ βασίζεται στις μαρτυρίες των εν ζωή Ιερολοχιτών, μελών της Βρετανικής SAS και του σημερινού Ιερού Λόχου, καθώς επίσης έγκριτων ιστορικών και στρατιωτικών. Επίσης, για πρώτη φορά παρουσιάζονται πλάνα από την εκπαίδευση του Ιερού Λόχου στην Αίγυπτο το 1942 και την προετοιμασία καταδρομικών επιχειρήσεων στο Αιγαίο.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2018 23:39