Κυριακή, 27 Οκτωβρίου 2013 08:35

Αντιδράσεις για την πρόσκληση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής στις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου

Τα βέλη στρέφονται κατά του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, ο οποίος απαντά ότι είναι υποχρεωμένος βάσει πρωτοκόλλου να καλέσει τους εκλεγμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Τα βέλη στρέφονται κατά του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, ο οποίος απαντά ότι είναι υποχρεωμένος βάσει πρωτοκόλλου να καλέσει τους εκλεγμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την πρόσκληση βουλευτών της Χρυσής Αυγής στις επίσημες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη.

Τα βέλη στρέφονται κατά του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, ο οποίος απαντά ότι είναι υποχρεωμένος βάσει πρωτοκόλλου να καλέσει τους εκλεγμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Σε νεώτερη ανακοίνωση, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπενθυμίζει ότι δεν έκανε κάτι διαφορετικό από αυτό που ορίζει ο νόμος.

Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο του Υπουργείου Εσωτερικών (ΦΕΚ Β' 1488/6-10-2006), η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι υποχρεωμένη να αποστείλει προσκλήσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου σε όλους τους βουλευτές, όλων των κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν υπάρχει απολύτως καμία δυνατότητα να εφαρμοστεί κάτι διαφορετικό από αυτό που ορίζει ο νόμος.

Εναντίον του Απόστολου Τζιτζικώστα καταφέρεται η Νομαρχιακή Επιτροπή Α' Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, που ζητεί από τον περιφερειάρχη να ανακαλέσει αμέσως την πρόσκληση στη Χρυσή Αυγή.
Ο περιφερειάρχης φαίνεται δεν έχει ενημερωθεί πως η Χρυσή Αυγή έχει χαρακτηριστεί από τις ανακριτικές αρχές ως εγκληματική οργάνωση, ότι η ηγεσία της έχει προφυλακιστεί εξαιτίας αυτού, ότι έχει ως σκοπό την κατάλυση της δημοκρατίας, του κοινοβουλευτισμού και την εγκαθίδρυση ναζιστικού καθεστώτος, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Και προσθέτει: Ο Περιφερειάρχης και η διοίκησή του πρέπει να καταλάβουν ότι οι Έλληνες έχουν μνήμη, τιμούν τα θύματα του ναζισμού και τιμωρούν τους νοσταλγούς του φασισμού, για αυτό αγωνίζονται ενάντια σε κάθε μορφής ολοκληρωτικού καθεστώτος και τις επιπτώσεις του. Έχουν τη δύναμη και τη θεσμική θωράκιση για την αντιμετώπιση των επιγόνων του ναζισμού. Καλούμε τον Περιφερειάρχη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να ανακαλέσει αμέσως την πρόσκληση στους εκπροσώπους του μορφώματος της Χρυσής Αυγής. Οι πολιτικοί άνδρες κρίνονται από τη στάση τους στα ζητήματα ουσίας και όχι στους τύπους. Αυτό επιβάλλουν τα ήθη των Ελλήνων και αυτό οφείλει να πράξει. Τέτοιο ήταν το 'ΟΧΙ' των Ελλήνων.

Οι οργανώσεις Θεσσαλονίκης και Κεντρικής Μακεδονίας της ΔΗΜΑΡ εξέδωσαν το πρωί του Σαββάτου ανακοίνωση, στην οποία αναφέρουν πως δεν πρόκειται να παρευρεθούν στην παρέλαση χαρακτηρίζοντας ατόπημα την επιλογή Τζιτζικώστα να προσκαλέσει εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής.

Η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ αναφέρει: Αποτελεί σοβαρό ατόπημα και πρόκληση η επιλογή του κ. Τζιτζικώστα, Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, να προσκαλέσει εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, ημέρα μνήμης και τιμής του αντιφασιστικού αγώνα των Ελλήνων. Η ΔΗΜΑΡ δεν θα συμμετάσχει στην παρέλαση.

Ερωτηθείς αν θα παραστεί στην παρέλαση της Δευτέρας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης απάντησε πως βεβαίως θα πάει, αλλά σε διευκρινιστική ερώτηση τι θα κάνει αν δίπλα του βρίσκονται χρυσαυγίτες βουλευτές, απάντησε αυτό είναι θέμα. Να δούμε αν θα φύγω εγώ ή θα φύγουν αυτοί.

ΠΗΓΗ