Tελετή εγκαινίων του Ελληνικού περιπτέρου στη διεθνή έκθεση Άμυνας και Ασφάλειας AUSA 2019

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τελετή εγκαινίων του Ελληνικού περιπτέρου στην διεθνή έκθεση άμυνας και ασφάλειας AUSA2019 που διεξάγεται κάθε χρόνο στο Walter Washington Convention Center στην Ουάσιγκτον ΗΠΑ. Στην τελετή παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από την ηγεσία της AUSA, μέλη ξένων αποστολών, εκπρόσωποι επιχειρήσεων καθώς και μέλη της ελληνικής ομογένειας στην Ουάσιγκτον.
Το ελληνικό εθνικό περίπτερο οργανώνεται για 6η συνεχή χρονιά από το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και σε συνεργασία με το Enterprise Greece.
Στο φετινό ελληνικό περίπτερο συμμετέχουν 11 από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα: Hellenic Defence Systems (HDS), Hellenic Aerospace Industry (HAI), Intracom Defense – IDE, Theon Sensors, Systems Sunlight, Alpha Systems, Common Booth for SEKPY and HASDIG Member Companies: AEL JV, Aeroservices, Altus LSA, Aeroservices, Miltech. and DEFEA Exhibitions Athens.
Η οργάνωση αυτή αποτελεί μία από τις πολλές πρωτοβουλίες και δράσεις που πραγματοποιεί το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο για τη ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων στις ΗΠΑ και την αποτελεσματικότερη δικτύωση τους με αμερικανικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις. Ειδικά στον τομέα της άμυνας, το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο αναγνωρίζοντας τον σπουδαίο και σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η ελληνική αμυντική βιομηχανία σε πολλούς τομείς, έχει ταχθεί από την πρώτη στιγμή στις προσπάθειες ανάδειξης της τεχνογνωσίας και των δυνατοτήτων που αυτή έχει και στην υγιή ανάπτυξη της μέσα από βιώσιμες και διαφανείς συνεργασίες.
Το φετινό πρόγραμμα συμμετοχής πέρα από την εκθεσιακή παρουσία και την προγραμματισμένη επίσκεψη μεγάλου αριθμού ξένων αποστολών στο περίπτερο, περιλαμβάνει συμμετοχές σε διάφορες παράλληλες δράσεις που διοργανώνονται στα πλαίσια της έκθεσης και οι οποίες προσφέρουν σημαντικές δυνατότητες δικτύωσης για τις ελληνικές επιχειρήσεις. Παράλληλα στην διάρκεια παραμονής του στην Ουάσιγκτον το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο θα έχει σημαντικές επαφές με κυβερνητικά στελέχη των ΗΠΑ, με μέλη του Κογκρέσου, με εκπροσώπους διαφόρων think tank οργανισμών και φυσικά με το US Chamber of Commerce.
Από αριστερά: LTG Patricia McQuistion, AUSA Vice President, Ann Cataldo, Deputy Assistant Secretary of the Army for Defense Exports & Cooperation, Νικόλαος Μπακατσέλος, Πρόεδρος Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Θεοχάρης Λαλάκος, Πρέσβης της Ελλάδος στην Ουάσινγκτον και Κυριάκος Κυριακίδης, Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Επενδύσεων & Εξοπλισμού, Αντιναύαρχος (εα).
Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter
Τελευταία άρθρα
- 117 ΠΜ ΕΧΘΡΟΥΣ ΑΜΥΝΟΥ: Η φωλιά των ελληνικών Φαντασμάτων!
- Με το Κλειδί της Ιστορίας: Η επέτειος των Ιμίων και θέματα επικαιρότητας από τον Γ. Θεοδωράτο (ΒΙΝΤΕΟ)
- Επαναπροσέγγιση Σαουδικής Αραβίας - Κατάρ: Μια θετική για τα ελληνικά συμφέροντα εξέλιξη
- ΛΕΦΕΔ: Ανακοίνωσε ημερομηνία για την άσκηση ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ 2021
- «Ξεγελώντας τον Θάνατο» - Εγχειρίδιο Τακτικής Φροντίδας Απωλειών Μάχης Έλληνα Μαχητή